24.11.09

Λίβελος κατα Ζορμπά...


Ξεχνάει ότι διώκτης του διώκτη του εγκλήματος ήταν ο Ρουσόπουλος...
Προκλητικά και αναίσχυντα ο Ντερμπεντέρης επιτίθεται κατά του εισαγγελέα Ζορμπά. Κάποια στοιχεία φαίνεται πως μάλλον τα αγνοεί η σκόπιμα τα αποκρύπτει. Ο εισαγγελέας υπήρξε λάτρης του Καραμανλή, ο οποίος έσπευσε να τον τοποθετήσει μετά το 2004 Γραμματέα των εξοπλισμών, πιστεύοντας στην ακεραιότητά του και την μανία του "οιονεί διώκτη του εγκλήματος". Εκεί ακριβώς ο Ζορμπάς έπεσε πάνω στο σύστημα Ρουσόπουλου που τον πολέμησε λυσσαλέα. Άρχισε να τον χτυπάει από την στιγμή της πρώτης τοποθέτησης του , και τον αποτελείωσε όταν ετέθη επικεφαλής στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ξεχνάει ο Ντερμπεντέρης την εποχή που γέλαγε το πανελλήνιο όταν ο Ζορμπάς έστελνε το πόρισμα για τα ομόλογα στον εισαγγελέα Κολιοκώστα , και εκείνος δεν τα παραλάμβανε . Κάτι που είχε να γίνει στην Δικαιοσύνη τόσο βάναυσα και προκλητικά, από την εποχή της δίκης του Κολοκοτρώνη.
Ντερμπεντεράκο, αν τα' λεγες όλα αυτά, μπορεί και να συμφωνούσαμε μαζί σου...

Κώδικας τιμής
Ι. Κ. Πρετεντέρης
Πληροφορούμαι ότι, προτού ακόμη ολοκληρωθούν οι...

τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων, ο εισαγγελέας Ζορμπάς τοποθετήθηκε σε κάποια θέση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Χρειάζεται, άραγε, να θυμίσω ποιος είναι ο εισαγγελέας Ζορμπάς; * Διετέλεσε δραστήριος δικαστικός διώκτης των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ πριν από το 2004 όταν, όπως έχει γραφεί χωρίς να διαψευσθεί, έστελνε ανώνυμες επιστολές στον... εαυτό του (!) ως «έντιμοι αξιωματικοί» για να καταγγείλει τα υποτιθέμενα σκάνδαλα των υπουργών στους εξοπλισμούς.

* Τοποθετήθηκε γραμματέας Εξοπλισμών από τον Καραμανλή με αρμοδιότητα να ανακαλύψει τα σκάνδαλα των πασόκων και να τροφοδοτήσει με αυτά την αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή. Το μόνο που έκανε ήταν άνω κάτω το υπουργείο του...

* Μετά, ο Καραμανλής τον τοποθέτησε επικεφαλής της Αρχής για το «μαύρο χρήμα» όπου πάλι δεν έκανε τίποτα για το «μαύρο χρήμα», πέρα από το να συντάσσει διάφορες εκθέσεις κατά παντός υπόπτου πάσης υποθέσεως και να τροφοδοτεί τα μέσα ενημέρωσης με υποψίες και διαβολές.

* Απομακρύνθηκε από την Αρχή που τον έβαλε η ΝΔ και αιφνιδίως επανεμφανίζεται ανακυκλωμένος από το ΠαΣοΚ.

Ολα αυτά είναι μόνο μια απλή περιγραφή συγκεκριμένων περιστατικών. Τα οποία επιτείνουν, αν δεν δικαιώνουν, την έμφυτη καχυποψία που έχω μάθει να τρέφω απέναντι σε πάσης φύσεως επαγγελματίες διώκτες της διαφθοράς και σε κάθε κατηγορίας εμπόρους της ακεραιότητας.

Δεν ξέρω για ποια από όλες αυτές τις ιδιότητες και τις δραστηριότητες αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ να ανταμείψει τον εισαγγελέα Ζορμπά με μια θέση στο υπουργείο Εσωτερικών. Για τη συνεισφορά του στον δημόσιο βίο, δεν βλέπω να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανταμοιβής- δόξα τω Θεώ, γνωρίζω δεκάδες έντιμους και ακέραιους συνταξιούχους δικαστικούς...

Αν πάλι πρόκειται για κάποια συμβολική κίνηση στον βωμό της διαφάνειας, θέλω να ελπίζω ότι η νέα κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταφύγει στα ίδια μερεμέτια με την κυβέρνηση Καραμανλή και ότι έχει σοβαρότερους άσους στο μανίκι της από τον εισαγγελέα Ζορμπά.

Διάβασα χθες ότι υπάρχει μια άλλη εξήγηση. Οτι μετά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση Καραμανλή ο Ζορμπάς «βοήθησε» το ΠαΣοΚ με στοιχεία για σκάνδαλα. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια και εύχομαι ειλικρινά να μην είναι.

Διότι όπως είπε και ο, αρμοδιότερος εμού σε τέτοια ζήτημα, Αλκέτ Ριζάι: «Τον καταδότη εγώ θα τον συχωρέσω. Ο Θεός, όχι!». Σε όλα τα πράγματα, βλέπετε, υπάρχει και ένας κώδικας τιμής.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: