5.11.09

Γνώμες...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση Παπανδρέου. Όχι από τον κόσμο ή από τα ΜΜΕ ή ακόμη κι από την αντιπολίτευση. Αυτό που τερματίστηκε είναι η περίοδος χάριτος που είχαν μεταξύ τους στο ΠΑΣΟΚ!
ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΤΑΙ κανείς αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε σειρά και μίλησε πρώτος στο προχθεσινό Υπουργικό, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το επίδομα «κοινωνικής αλληλεγγύης». Αυτό ήταν αναμενόμενο. Ωστόσο, η κριτική του Φίλιππου Πετσάλνικου για τα τσιμπημένα τέλη κυκλοφορίας των παλαιών αυτοκινήτων ήταν έκπληξη. Όπως...
ήταν έκπληξη κι ότι ο πρόεδρος της Βουλής προσήλθε σε ΚΤΕ- Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας- βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να τα πει. Ο ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ δεν έχει άδικο επί της ουσίας. Αλλά είναι έμπειρος πολιτικός για να ξέρει και πώς λειτουργούν οι διαδικασίες και πόσο γρήγορα διαρρέουν στη Βουλή όσα λέγονται ενώπιον πολλών. Σημειωτέον ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Φίλιππος διαφοροποιείται από πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης. Η πρώτη ήταν λιγότερο ηχηρή. Ωστόσο, ο Πετσάλνικος φαίνεται πως δεν θεωρεί ότι η επιβολή πλαφόν 1.400 κυβικών στους κυβερνητικούς δεσμεύει τους βουλευτές. Τυπικά, έχει δίκιο. Επί της ουσίας όμως, εξαιρεί τους τριακόσιους από μια εξαγγελία που θεωρείται ότι εκφράζει το νέο ήθος της εξουσίας που αποστρέφεται τις λιμουζίνες κι αγαπά το περιβάλλον.

ΦΥΣΙΚΑ, Ο Πετσάλνικος συνεχίζει μια παράδοση που θέλει τη Βουλή να είναι κράτος εν κράτει και τον πρόεδρό της να έχει στα όπαόπα τους βουλευτές. Γκρινιάζουν οι βουλευτές της επαρχίας ότι δεν μπορεί να τρέχουν στις περιφέρειές τους με 1.400άρια; Ε, τότε μπορούν να κρατήσουν τις κουρσάρες!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ είναι σύμπτωση ότι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου ήταν τα «ανφάν γκατέ» του Γιώργου στην Ιπποκράτους- δηλαδή οι ευνοούμενοι της τελευταίας στιγμής- ενώ ο Φίλιππος είναι με τον Παπανδρέου από τότε που ήταν στο Παιδείας- και δεν ήταν δελφίνος. Μπορεί επίσης να είναι συμπτωματικό ότι μήλο της Έριδος στη νέα κυβέρνηση είναι, με τη μία ή την άλλη αφορμή, τα αυτοκίνητα. Εκείνο όμως που δεν αποτελεί εντελώς σύμπτωση είναι ότι κάποιες πρωτοβουλίες ενοχλούν, όταν δεν ζητούνται προηγουμένως γνώμες. Δεν μπορεί να κάνουμε διαβούλευση για ψύλλου πήδημα στο Διαδίκτυο και να μη ρωτάμε τους πιο παλιούς στην κυβέρνηση ή, ακόμη χειρότερα, συναδέλφους που θα επηρεάσουν οι εξαγγελίες μας.

ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ δίδαγμα είναι πως κάποιοι πρέπει ν΄ αρχίσουν να χρησιμοποιούν περισσότερο και πιο συχνά το τριψήφιο. Αλλιώς, τι τό ΄χουν;
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: