6.11.09

Ουσιαστικό διάλογο με ανοιχτό λιμάνι ζητούν οι έμποροι Πειραιά...


Με σημερινή του ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, επιχειρεί να διαχωρίσει τη θέση του από την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας στο λιμάνι της πόλης και ξεκαθαρίζει πως θέλει ουσιαστικό διάλογο με ανοικτό όμως λιμάνι.

Όπως τονίζει ο ΕΣΠ, δεν θα συμμετέχει πλέον στον πόλεμο των ανακοινώσεων, αλλά μόνο σε ουσιαστικές προσπάθειες, και θέτει στην διάθεση του Υπουργείου και του τ. Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Ανωμερίτη την συμμετοχή του «σε

εξωδικαστικές διαδικασίες, ώστε να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κρίση και να αποκατασταθεί η ομαλότητα στο λιμάνι το συντομότερο».

Ακόμη ο ΕΣΠ επαναλαμβάνει το αίτημα προς την κυβέρνηση για «διεξαγωγή ενός ουσιαστικού και αποτελεσματικού διαλόγου με την ΟΜΥΛΕ, αλλά με ανοικτό το λιμάνι και με την σαφή διαβεβαίωση για εργασιακή ειρήνη ενόψει της εορταστικής περιόδου και προκειμένου να αποφευχθούν οι τρομακτικές συνέπειες που καλούνται να επωμιστούν, για άλλη μια φορά, οι ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις».

Η ανακοίνωση καταλήγει πως η δίμηνη παράταση κρίνεται αναγκαία για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ υπουργείου και εργαζομένων καθώς και για τη διευθέτηση του εργασιακού και του ασφαλιστικού.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: