10.11.09

Ειδικούς χώρους σίτισης και αναψυχής για τους αλλοδαπούς υποσχέθηκε ο Σπ.Βούγιας...


Επίσκεψη στη Διεύθυνση Αλλοδαπών
Την Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη επισκέφθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ενημερώθηκε εκτενώς για την δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλεται για την διαχείριση του προβλήματος της μετανάστευσης.
Τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι έχει αναλάβει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης και γι' αυτό χρειάζεται υποστήριξη και από τα άλλα συναρμόδια υπουργεία.
Σχετικά με το...
θέμα της χορήγησης ασύλου, ανέφερε ότι στόχος είναι να μεταφερθεί ως αρμοδιότητα σε άλλο υπουργείο.

Μέχρι να γίνει όμως αυτό, υπογράμμισε ότι πρέπει να βελτιωθεί άμεσα το υπάρχον νομικό πλαίσιο, ώστε να επισπευστούν οι εργασίες των επιτροπών με την συμμετοχή και αναπληρωματικών μελών και να εξυπηρετούνται καλύτερα και ταχύτερα οι αιτούντες άσυλο.

«Με αυτό τον τρόπο», τόνισε, «θα εξαλειφθεί σταδιακά το απαράδεκτο φαινόμενο της ταλαιπωρίας εκατοντάδων αλλοδαπών κάθε εβδομάδα στην είσοδο της Διεύθυνσης».

Αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στους ειδικούς χώρους προσωρινής κράτησης αλλοδαπών, είπε πως πρέπει να γίνουν καλύτερες, δεσμευόμενος ότι θα λειτουργήσουν ειδικοί χώροι σίτισης και αναψυχής που τώρα βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: