13.11.09

Kουίζ...


Έντονα κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα η πληροφορία ότι η ιδιοκτησία μεγάλης εφημερίδας σκέφτεται σοβαρά την αναστολή της έκδοσης της. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό που κυκλοφορεί είναι ότι η σκέψη είναι να κλείσει το Κυριακάτικο φύλλο και μάλιστα άμεσα και όχι το καθημερινό όπως θα ήταν πιο λογικό. Η εξήγηση είναι ότι το Κυριακάτικο φύλλο έχει αυξημένα έσοδα αλλά και πολλά έξοδα και φαντάζει στα μάτια της ιδιοκτησίας καλύτερη λύση.
Κάνοντας ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι πέρα από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην εφημερίδα τα τελευταία χρόνια ο...

παράγοντας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην σκέψη για αναστολή έκδοσης είναι η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για την έκτακτη εισφορά σε επιχειρήσεις που την προηγούμενη χρονιά παρουσίασαν αυξημένα κέρδη για να χρηματοδοτηθεί το επίδομα στις ασθενέστερες τάξεις.
Ο εκδοτικός όμιλος που ανήκει η εφημερίδα πραγματοποίησε πέρυσι μια εξαιρετικά επικερδή πώληση ενός τίτλου που κατείχε με αποτέλεσμα ο ισολογισμός να είναι τέτοιος που τοποθετεί την εταιρία στην λίστα με αυτές που πρέπει να καταβάλουν σημαντικά ποσά για την αποπληρωμή του επιδόματος στους ασθενέστερους πολίτες.
Στελέχη του ομίλου διαρρέουν προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν βρεθεί τρόπος να αποφευχθεί η καταβολή της εισφοράς η αναστολή έκδοσης είναι εξαιρετικά πιθανή εξέλιξη. Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι το όλο θέμα που έχει προκύψει δεν αποκλείεται να έχει να κάνει με την «ιδιαίτερη» ψυχοσύνθεση της ιδιοκτησίας που συχνά πυκνά κάνει εν θερμώ εκδήλωση προθέσεων ή παίρνει εν θερμώ αποφάσεις οι οποίες προκαλούν αρχικά αναταραχή αλλά στην συνέχεια η κατάσταση ομαλοποιείται.
enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια: