30.12.09

Μηνύουν την ΕΤΕ οι αστυνόμοι ..

Μήνυση στην Εθνική Τράπεζα για την μη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά συνάδελφός τους στην ληστεία υποκαταστήματός της στη Σαλαμίνα, καταθέτει αύριο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.
Είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται μήνυση από τους αστυνομικούς για υπόθεση αυτού του είδους.
Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Σπήλιος Κρικέτος, τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα και για ...
τις άλλες τράπεζες που δεν έχουν λάβει τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τον νόμο.

«Από την μη λήψη των μέτρων αυτών δεν κινδυνεύουν μόνο οι συνάδελφοί μου, αλλά και οι υπάλληλοι των υποκαταστημάτων των τραπεζών» δήλωσε ο κ. Κρικέτος.

Η ληστεία είχε διαπραχθεί το μεσημέρι της 21ης Δεκεμβρίου, από τρία άτομα, τα οποία, παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας, πέτυχαν να διαφύγουν και έως σήμερα παραμένουν ασύλληπτα.

Από τους δράστες οι δύο είχαν εισέλθει στο υποκατάστημα και ο τρίτος είχε μείνει έξω περιμένοντάς τους.

Μόλις οι αστυνομικοί του Τμήματος Σαλαμίνος εμφανίστηκαν (είχαν πάρει σήμα ότι κάτι συνέβαινε με το χρηματοκιβώτιο) οι ληστές, οι οποίοι την ώρα εκείνη αποχωρούσαν, πυροβόλησαν και τους τραυμάτισαν.

Ο ένας αστυνομικός, υπαρχιφύλακας, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και ο συνάδελφός του (αρχιφύλακας) τραυματίστηκε στα πόδια.

Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο Βαν που οδηγούσε τρίτος συνεργός τους. Το βαν βρέθηκε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης κοντά στη Μονή Φανερωμένης.

Οι δράστες είχαν επίσης και μία μοτοσικλέτα με την οποία και σκόπευαν προφανώς να διαφύγουν. Κατα την ανταλλαγή των πυροβολισμών όμως η μοτοσικλέτα βλήθηκε στο ντεπόζιτο των λαδιών και έτσι δεν μπόρεσαν να την χρησιμοποιήσουν.

Ρερπορτάζ: Σπύρος Κουντούρης ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: