31.7.09

Ούτε ένα τηλεφώνημα (και εισιτήριο) ...

Ματαιώθηκε η συναυλία στην Καλαμάτα, ελλείψει θεατών...
Απρόθυμο ήταν το κοινό της Καλαμάτας, στην πρόσκληση της Άννας Βίσση, για τη συναυλία στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Μόνο 1.300 αγόρασαν εισιτήρια. Αν σκεφτεί κανείς ότι την περασμένη εβδομάδα, που πήγε ο Πλούταρχος κόπηκαν...

12.000, η ήττα της Άννας είναι μεγάλη. Οι διοργανωτές της συναυλίας θα επιστρέψουν τα χρήματα στους ηρωικούς 1.300...

Τον Αποστόλου τον πιάσανε. Τον Τριανταφυλλόπουλο, πότε; ...

Και τι έκανε ο άνθρωπος; Μια κλοπούλα τόση δα. Τόσοι και τόσοι (ονόματα δε λέμε, δημοσιογράφους δε θίγουμε) το κάνουν καθημερινά. Το "λόγο" του έφτιαξε ο άνθρωπος μέσα από το βιβλίο του καθηγητή, για να πουλήσει μούρη. Ο Τριανταφυλλόπουλος, που...

κατακλέβει καθημερινά ολόκληρο το Διαδίκτυο και μάλιστα για να 'κονομάει η zougla του, τι πρέπει να πάθει; Αν τον Αποστόλου απλώς το συλλάβανε, αυτόν πρέπει να τον στείλουν κατευθείαν στα κάτεργα. Και... (απ' αυτό, ξέρετε... κράτηση) . Και πρόστιμο...

'Ελα Παππού να μας δείξεις...

... τη "μαύρη τρύπα" της γιαγιάς μας της Οικονομίας. Κι ο Παππούς ανταποκρίθηκε στο καθήκον του. Μόνο που...

παρ' ότι ξέραμε τα χάλια της, τρομάξαμε από τη σημερινή της κατάσταση. 5,2 δις ευρώ, μας είπε ο πολύ καλός οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς, ότι είναι το άνοιγμα αυτής της "τρύπας" . Φυσικά, ο προϋπολογισμός έπεσε έξω και ο ΟΑΣΑ προτείνει μέτρα σοκ. Κατά τα συνήθη, ζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων.
Παππού (για το δικό μας μιλάμε τώρα) είσαι σπίτι; ...
φωτό από fimotro.blogspot.com

Συνελήφθη το αφεντικό των ΑΤΛΑΝΤΙΚ σουπερμάρκετ, γιατί έκλεψε την... ομιλία του! ...


Αυτόφωρο αδίκημα. Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και ανάρτηση του προϊόντος του εγκλήματος στο Διαδίκτυο. Ο πρόεδρος των σουπερμάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ, Αποστόλου, συνελήφθη, γιατί...

ξεπατίκωσε κανονικά από βιβλίο καθηγητή του Πανεπιστημίου μια ομιλία του σε κάποια εκδήλωση. Ο καθηγητής είχε κατοχυρώσει την πνευματική του ιδιοκτησία κι όταν η ομιλία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, έκανε μήνυση. Ο Αποστόλου συνελήφθη. Λίγο αργότερα αφέθηκε, βέβαια, ελεύθερος, αλλά το ρεζιλίκι το λούστηκε...

Γέμισε σκ... ο Πλατανιάς...

Χάλασε ο βιολογικός καθαρισμός...
Πλήγμα στο τουρισμό της Κρήτης. Στο γνωστό θέρετρο Πλατανιά στο Νομό Χανίων, χάλασε ο βιολογικός καθαρισμός, και το σκ...βγήκε στους δρόμους.
Οι τουρίστες για να...

κάνουν μπάνιο πάνε χιλιόμετρα μακριά, καθώς η θάλασσα μπροστά από το χωριό έχει γίνει βόθρος. Οι κάτοικοι κυνηγάνε τον Δήμαρχο τον οποίο και θεωρούν υπεύθυνο για την μεγάλη ζημιά που έπαθε η περιοχή τους.
Ο Δήμαρχος προσπαθεί να δικαιολογηθεί, αλλά τι να πει έτσι που τα σκάτωσε...

Στις ΗΠΑ ο βρετανός χάκερ που "διέλυσε" το Πεντ$άγωνο...

Θα εκδοθεί στις ΗΠΑ όπως όλα δείχνουν ο καταζητούμενος από το αμερικανικό πεντάγωνο βρετανός hacker Γκάρι ΜακΚίνον, ο οποίος κατηγορείται για «εισβολή» σε περισσότερους από 97 υπολογιστές της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο 43χρονος ΜακΚίνον έχασε την Παρασκευή (31/7) την έφεση που είχε ασκήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας, ζητώντας να μην εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεδομένου ότι πάσχει από ένα είδος αυτισμού.
Η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από την Κοινότητα Αυτιστικών της Αγγλίας, η οποία θεωρεί πως...
οι δικαστές δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην κατάσταση της υγείας του ΜακΚίνον. «Η ασθένεια του μπορεί να προκαλέσει και αυτοκτονία» υποστηρίζουν μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης, καθώς ο 43χρονος πάσχει από το Σύνδρομο Asperger, μια κατάσταση όπου ο άνθρωπος είναι αντικοινωνικός, με αδυναμία επαφής με το περιβάλλον του.

Ο 43χρονος hacker κατηγορείται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι τον Μάρτιο του 2001 εισέβαλε από το σπίτι του στη Βρετανία στα συστήματα πολλών υπηρεσιών, όπως του Πενταγώνου, τη NASA και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Συνολικά 97 ηλεκτρονικούς υπολογιστές «ξεψάχνισε» ο ΜακΚίνον προκαλώντας ζημία σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο αμερικανικό κράτος.

Ο ίδιος δεν αρνήθηκε τις πράξεις του, ωστόσο υποστηρίζει πως ήθελε να διαβάσει απόρρητους φακέλους του αμερικανικού στρατού και της NASA, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι εάν υπάρχουν εξωγήινοι. Υποστήριξε δε πως του ήταν πάρα πολύ εύκολο να εισβάλει σε απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού κράτους, καθώς δεν είχαν και καμία ιδιαίτερη ασφάλεια.

«Άφηνα κατά καιρούς μηνύματα στο σύστημα του διαχειριστή που έλεγαν “Αυτό είναι γελοίο”. Άφηνα επίσης και μη αξιοπρεπείς πολιτικές φράσεις».

Η αμερικανική κυβέρνηση πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει ατιμώρητο τον άνθρωπο που στην κυριολεξία διέλυσε και ρεζίλεψε το αμυντικό τεχνολογικό της σύστημα. Και παρά το ότι πιστεύεται ότι ο ΜακΚίνον δρούσε μόνος του χωρίς να ανήκει σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, εάν καταδικαστεί ή θα εκτίσει ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια με χρηματικό πρόστιμο 250.000 δολαρίων ή σε αδυναμία πληρωμής θα φυλακιστεί για 70 χρόνια...

cosmo.gr

Βόμβα κοντά στο στούντιο της Όπρα;



Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ειδικές δυνάμεις έχουν σπεύσει έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το στούντιο της Όπρα και ερευνούν ύποπτη τσάντα με κρεμάμενα καλώδια τοποθετημένη σε...
παρτέρι λουλουδιών που λέγεται να έχει μέσα εμπρηστικό μηχανισμό.

ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ...

Aπό kostasxan.blogspot.com
Δούλευα για την μητέρα πατρίδα, την Τουρκία!
Ο 30χρονος «κατάσκοπος» που συνελήφθη πριν μερικές ημέρες στη Σαμοθράκη, είναι η άκρη του νήματος που οδηγεί στην καρδιά της ΜΙΤ και του δικτύου που έχει στήσει, με τη βοήθεια των Γκρίζων Λύκων, στη Θράκη.
Ο νεαρός μουσουλμάνος, κάτοικος Μ. Δερείου Έβρου, είπε αλλά έχει ακόμη περισσότερα να πει στις υπηρεσίες ασφάλειας που τον ανακρίνουν νυχθημερόν και που συνεχίζουν να του αποσπούν πληροφορίες χρησιμότατες σχετικά με τη δράση τόσο του ίδιου όσο και των «επαφών» του. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του μαρτυρούν την ποιότητα των πληροφοριών που μετέφερε, αλλά κυρίως την ποικιλία των «σημείων ενδιαφέροντος» από...

όπου και του ζητήθηκε η λήψη των συγκεκριμένων φωτογραφιών. Για όσους, πάντως, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει επίγεια φωτογραφική πληροφορία, θα πρέπει να τους ενημερώσουμε πως δίνει σημαντικότατες πληροφορίες για τον πραγματικό όγκο των εγκαταστάσεων, αλλά και ιδιαιτερότητες της μορφολογίας του εδάφους που δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν με φωτογράφηση από δορυφόρο. Αυτού του είδους οι φωτογραφίες – πληροφορίες, είναι ιδανικές για ενημέρωση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, προκειμένου να σχεδιάσουν με απόλυτη λεπτομέρεια «δράσεις» μέσα σε μία «εχθρική περιοχή».

Ποιός όμως είναι ο (μέχρι στιγμής) ανώνυμος 30χρονος μουσουλμάνος που συνελήφθη για κατασκοπεία και γιατί θεωρείται σαν «ειδικό πρόσωπο» που δεν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις κατασκόπων (Βούλγαροι, Τούρκοι, Φινλανδοί κ.α.) που έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν στην ίδια περιοχή;
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να θυμηθούμε την ύπαρξη και τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για τις ανθελληνικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από όλους τους Τούρκους προξένους (ικανότατους διπλωμάτες που αμείφθηκαν με υψηλά πολιτικά αξιώματα μετά την θητεία τους στο Προξενείο της Κομοτηνής) προς τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης. Είναι γεγονός πως οι φιλοτουρκικές δράσεις που αναπτύσσονται, ολοένα και εντονότερα, από ντόπιους μουσουλμάνους έναντι αδράς αμοιβής, έχουν επιφέρει μία σχετική (μικρή αλλά υπαρκτή) αλλοίωση στο εθνικό φρόνημα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. Η φιλοτουρκική προπαγάνδα που αναπτύσσεται αναμεμιγμένη με το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και την αδικαιολόγητη (σε αρκετές περιπτώσεις) αδιαφορία της Αθήνας, έχουν τελικά δημιουργήσει ένα υπόβαθρο το οποίο κινείται μη φιλικά προς την Ελλάδα.
Ο φιλοτουρκισμός διδάσκεται τόσο στα μειονοτικά σχολεία όσο και στα τζαμιά και έχει φανατίσει μία μικρή μερίδα θρησκευόμενων μουσουλμάνων, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χαμηλού πνευματικού επιπέδου (μετά βίας έχουν τελειώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση) και ουσιαστικά .άγονται και φέρονται από τους τοπικούς, ή τους κατά καιρούς επισκεπτόμενους την Θράκη, πράκτορες της ΜΙΤ. Το ότι σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή η μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας έχει δημιουργήσει μία σειρά από μικρούς θύλακες ανθελληνισμού, είχε ως λογικό επόμενο τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών εκμετάλλευσης ντόπιων μουσουλμάνων που εργάζονται (ποτέ με το αζημίωτο, γι αυτό και ο 30χρονος δήλωσε πως πληρωνόταν πολύ καλά –περίπου 500 ευρώ για κάθε ταξίδι που έκανε για φωτογραφήσεις) επ’ ωφελεία της Άγκυρας.
Το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόξενος κ. Σαρνίτς, επίσημος πράκτορας της ΜΙΤ έως ότου έγινε δεκτός ως Πρόξενος από την κυρία Μπακογιάννη, ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας αλλά έχει εκπαιδευθεί και έχει προσφέρει στο άριστο τις υπηρεσίες του προς «την μητέρα πατρίδα» όταν υπηρετούσε στο Κόσοβο, κινήθηκε πολύ έντονα προκειμένου να καλλιεργήσει ακόμη περισσότερο τον φιλοτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης. Σύμφωνα με την εμπειρία του ως πράκτορας, είναι βέβαιο πως δεν θα συναντούσε μεγάλες δυσκολίες σε αυτή την ήδη καλο-καλλιεργημένη (από τους προκατόχους τους) ακριτική περιοχή.
Και η σύλληψη του «κατασκόπου» που τόσο εύκολα άρχισε να μιλάει, τα λέει όλα…. Δείχνει από την πρώτη του κουβέντα πως είναι ο υπηρέτης της «μητέρας πατρίδας» (που του δίνει και μερικά χρήματα). Περηφανεύεται για την δράση του και χωρίς να πιεστεί αρχίζει να «δίνει» ονόματα και «δράσεις» στις οποίες συμμετείχε, ανθρώπους που γνώρισε και σχέδια που περίμενε την εκτέλεσή τους… Ένας ερασιτέχνης, που πιάστηκε στη «φάκα» αφού πρώτα είχε «ξεναγήσει» την ΕΥΠ σε όλα τα στέκια και σε όλους τους συνδέσμους του.
Ένας νέος που έπεσε θύμα της τουρκικής προπαγάνδας και που έτρεξε να βοηθήσει ώστε η Τουρκία να «αγκαλιάσει» την Θράκη. Αποτελεί άραγε ελαφρυντικό πως στην ουσία πρόκειται για κάποιον (όχι και ιδιαίτερα έξυπνο) που τον εκμεταλλεύθηκαν άνδρες της ΜΙΤ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Φυσικά και όχι… Αλλά ούτε για την Ελληνική πολιτεία υπάρχει κάποιο άλλοθι σχετικά με την «ανεξέλεγκτη» δράση που έχει αναπτύξει το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, διάφοροι επισκέπτες διπλωμάτες ή άλλοι «ειδικοί» που επισκέπτονται πολύ συχνά επίσημα ή ανεπίσημα την ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή της Ελλάδας.
Είναι λογικό, λοιπόν, το ότι ένας 30χρονος, ο οποίος έχει πέσει θύμα του ανεπτυγμένου θρησκευτισμού αλλά και της πολύχρονης (από την πολύ μικρή του ηλικία) προπαγάνδας, να εργάζεται για συμφέροντα της Άγκυρας. Είναι το πλέον φυσικό, όταν μεγάλωσε σε μία περιοχή που δεν φημίζεται για τον φιλελληνισμό της και αρκεί να σκεφθούμε τις απειλές που δέχεται, επί μονίμου βάσεως, η Χαρά Νικολοπούλου που εργάζεται ως δασκάλα στην ίδια περιοχή. Το θέμα όμως, δεν θα έπρεπε να είναι ο 30χρονος που συνελήφθη (και καλώς συνελήφθη) για «κατασκοπευτική δραστηριότητα», αλλά πόσοι ακόμη στην δική του ηλικία, μεγαλύτεροι ή μικρότεροι, υπάρχουν στην περιοχή και έχουν «μολυνθεί» με το ανθελληνικό μένος που με μεθοδικότητα και υπομονή τοποθετούν εδώ και δεκαετίες άνδρες της ΜΙΤ, οι οποίοι υποβοηθούνται από την οργάνωση των Γκρίζων Λύκων που υπάρχει στην Ελληνική Θράκη και μέλη της οποίας είναι υπεύθυνα για την τρομοκράτηση των φιλήσυχων μουσουλμάνων που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε διάφορες ανθελληνικές συγκεντρώσεις.
Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπονοηθεί πως ο 30χρονος είναι τουρκικής καταγωγής. Είναι Έλληνας πολίτης που (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) ανέπτυξε δραστηριότητες κατά της ασφάλειας του κράτους. Δεν είναι υπήκοος κάποιας άλλης χώρας, τον οποίο οι Ελληνικές υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να απελάσουν ή να τον παραδώσουν – εκδιώξουν στην χώρα καταγωγής του. Ο 30χρονος είναι Έλληνας που πρόδωσε την χώρα του και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο οι συνήγοροί του μπορούν να τον βοηθήσουν, αλλά είναι σίγουρο πως ο ίδιος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από όλους τον εαυτό του, εάν συνεχίσει να καταθέτει αυτά που γνωρίζει και συνεργαστεί με τις Ελληνικές υπηρεσίες. Οποιαδήποτε συμβουλή (των δικηγόρων του) στο να σιωπήσει και να μην συνεργαστεί, θα βλάψει μόνο τον ίδιο τον 30χρονο που θα πρέπει να αρχίσει από τώρα να σκέφτεται τις διασυνδέσεις των Γκρίζων Λύκων και της ΜΙΤ με κυκλώματα των φυλακών και με διάφορους εγκληματίες που μπαινοβγαίνουν στις Ελληνικέςφυλακές…

"Στημένο" γνωστό ριάλιτι...


Ο Τζου Νοτ, πρώην παίκτης του γνωστού ριάλιτι: "American Idol" δήλωσε σε συνομιλία που είχε με φανς στο ιντερνέτ, ότι το show είναι στημένο και ότι τα συμβόλαια που αναγκάζονται να υπογράψουν οι παίκτες είναι άδικα.
Ο Τζου Νοτ αιφνιδίασε τους συνομιλητές του, όταν παραδέχτηκε ότι οι νικητές του ριάλιτι αναδεικνύονται ουσιαστικά από τα μέλη της παραγωγής ενώ η ψηφοφορία από το κοινό είναι… παραμύθι!
«Όλοι πιστεύουν ότι τo American idol είναι ένα παραμυθένιο show που αναδεικνύει ταλέντα. Στην πραγματικότητα είναι ένα στημένο θέαμα που...



βασίζεται σε καλογραμμένα σενάρια. Οι υποτιθέμενοι παίκτες είναι ηθοποιοί και το κοινό κάνει ότι του υπαγορεύσει η παραγωγή», δήλωσε αποστομοτικά ο πρωήν παίκτης.

Παλαιότερα, εκπρόσωπος του γνωστού ριάλιτι είχε δηλώσει ότι ο Τζου Νοτ «προκαλεί συνέχεια καβγάδες και δεν ξέρει να… χάνει»...

«Βόμβα» Σόφιας για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη...


Στο «πάγωμα» της συμμετοχής της στην κατασκευή του αγωγού μελετά η Βουλγαρία, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Επανεξετάζονται συνολικά τα σχέδια στον ενεργειακό τομέα. Άγνωστες οι συνέπειες για την Ελλάδα, η οποία έχει συμμετοχή στο έργο.
Ο Χ. Φώλιας είχει μονογράψει το 2008 τη συμφωνία Ο Χ. Φώλιας είχει μονογράψει το 2008 τη συμφωνία Η Βουλγαρία θα πρέπει να επανεξετάσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αναφορικά με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε, του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αλλά και του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου «South Stream», σύμφωνα με το νέο ...

πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών του βουλγαρικού κοινοβουλίου, Μάρτιν Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Ντιμιτρόφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης των παραπάνω αναπτυξιακών δράσεων στον τομέα της ενέργειας, καλώντας τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν το ύψος των αποζημιώσεων που θα απαιτηθούν προκειμένου να γίνει άρση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Βουλγαρία, μέσω της υπογραφής συμφωνιών ή της επιλογής στρατηγικών επενδυτών.

Για τον πυρηνικό σταθμό του Μπέλενε, ο κ. Ντιμιτρόφ υποστηρίζει ότι πρέπει να κατασκευαστεί αποκλειστικά μέσω ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει μέρος του οικονομικού κόστους για την κατασκευή του, με δεδομένη την αύξηση του ελλείμματος του κεντρικού προϋπολογισμού στα 3 δισ. λέβα μέχρι το τέλος του 2009.
enet.gr

Διακοπές στη Γαύδο...


Γυναίκα των άκρων.
Στο τελευταίο άκρο της χώρας, στη Γαύδο διάλεξε να πάει για διακοπές.
Καλά είναι, θα απομονώσει για λίγο και τον Ισίδωρο. Ποιόν να...

δουν στη Γαύδο?
Η Σωτηροπούλου δεν ξέρουμε αν μετά την παράδοση-σύλληψη του Κουφοντίνα πάει πια εκεί. Ερημονήσι. Να ξεχάσει και το Φαρμακονήσι.
Και άλλα φαρμάκια...

Προφυλακιστέος ο ύποπτος για κατασκοπία...


Στις φυλακές Κομοτηνής οδηγήθηκε ο 30χρόνος Μουσουλμάνος φωτογράφος από την Αλεξανδρούπολη, που κατηγορείται για κατασκοπία σε βάρος τη Ελλάδας. Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του, μετά τη σύντομη απολογία και την κατάθεση του απολογητικού υπομνήματος.
Η απολογία του καθυστέρησε, περίπου μιάμιση ώρα, καθώς ο 30χρόνος ζήτησε διερμηνέα, αν και στην επαγγελματική του δραστηριότητα δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει πρόβλημα γλώσσας. Ο πρώτος διερμηνέας δεν βρέθηκε και έτσι αναζητήθηκε ο δεύτερος.
Ο κατηγορούμενος...

αρνήθηκε και πάλι να πει το παραμικρό αλλά ούτε και οι συνήγοροι του έκαναν κάποια δήλωση. Προχθές πάντως ο εκ των δικηγόρων του Γιάννης Μπάρκας είπε ότι από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπίας.
Η σύλληψη του 30χρόνου έγινε την Κυριακή στη Σαμοθράκη μετά από πολυήμερη παρακολούθηση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην κατοχή του είχε 400 φωτογραφίες από στρατόπεδα και υποδομές στρατηγικής σημασίας, από τον Εβρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Κατά τις αστυνομικές πηγές, ο 30χρόνος φωτογράφος ομολόγησε αρχικά ότι έβγαζε φωτογραφίες κατόπιν υποδείξεως άγνωστων Τούρκων και τις πουλούσε για 500 ευρώ τη φορά.
Συγγενείς και φίλοι του 30χρόνου ωστόσο θεωρούν ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι ο 30χρόνος είναι καλός οικογενειάρχης και δεν είχε μπλεξίματα.
enet.gr

Ο Λεβέντης...

Διαβάζουμε στη στήλη Ζαπ-Ζαπ της Ελευθεροτυπίας: "Στην εθελούσια έξοδο. ΖΑΠ Οχι η ιδιοκτησία, οι Κυριακού που βλέπουν το κανάλι σαν οικογένειά τους (ξεχνιέται το σλόγκαν η οικογένεια του ΑΝΤ1;), αλλά ο ξενόφερτος ανάλγητος μάνατζερ Γιώργος Λεβέντης. ΖΑΠ «Η εθελούσια είναι...

...δική μου επιλογή, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Οι μέτοχοι του ΑΝΤ1 έχουν βάλει αρκετά χρήματα και θα βάλουν περισσότερα στο μέλλον», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «Ε». ΖΑΠ Ο,τι πει ο Λεβέντης μας..."

Είναι πολύ Λεβέντης...

Εθελουσία στον ΑΝΤ1...

(Του Σωτήρη Μανιάτη)
Κι άλλη «καμπάνα» ήχησε καλοκαιριάτικα στον χώρο των μέσων επικοινωνίας. Μετά την πρώτη εθελουσία έξοδο στον Alpha, ο οποίος λέγεται ότι σχεδιάζει και νέα, τις απολύσεις σε Alter και Σκάι, το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου» και του ραδιοσταθμού «City» -που τελικά φαίνεται να πηγαίνει στον όμιλο Ρέστη- έρχεται να ακολουθήσει και ο ΑΝΤ1.

Η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε επίσημα χθες ότι θα...

...προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με διάρκεια μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου, με δικαιολογία την οικονομική κρίση και το πλήγμα που έχουν υποστεί τα ΜΜΕ από τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων.

Στην ανακοίνωσή της η διεύθυνση του καναλιού, που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού, σημειώνει ότι «η τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη κινείται με σταθερά πτωτικό ρυθμό, της τάξεως του 25% για το α' εξάμηνο του 2009, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται σταθεροποίηση στα νέα χαμηλά επίπεδα ή και επιδείνωση των μεγεθών. Η αγορά συρρικνώθηκε στα επίπεδα της διετίας 2004-2005 και βάσει των προβλέψεων το γεγονός αυτό δεν είναι αναστρέψιμο».

Σε επικοινωνία που είχαμε ο γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 Γιώργος Λεβέντης υποστήριξε: «Η διαφημιστική αγορά των 680 εκατομμυρίων ευρώ έπεσε στα 400 εκατ. ευρώ και από τις διερευνητικές συζητήσεις που κάνουμε φαίνεται ότι αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές. Αυτή είναι η καινούργια πραγματικότητα. Ως γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 πρέπει να προστατεύσω την εταιρεία, να είναι υγιής. Πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι και για δυσκολίες στο μέλλον». Δεν θέλησε να μιλήσει για το με πόσα άτομα αν αποχωρήσουν θα θεωρήσει «επιτυχημένο» το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αλλά ούτε για τους όρους και τις προϋποθέσεις: «Εχουμε έναν στόχο, θεωρούμε ότι θα τον πετύχουμε και πιστεύω ότι έχουμε κάνει όσο μπορούμε ένα καλό, υπεύθυνο πρόγραμμα εθελουσίας με πολύ καλά κίνητρα ώστε ο καθένας να κάνει την επιλογή του. Σεβόμαστε τους εργαζόμενους και ξέρω ότι είναι δύσκολο αυτό που γίνεται για όλους». Το κανάλι διαθέτει περίπου 600 εργαζόμενους και όπως εξηγεί οι όροι θα έχουν να κάνουν με τον καθένα ξεχωριστά ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία, την οικογενειακή του κατάσταση κ.ά.

Η διοίκηση του ΑΝΤ1 προχώρησε αρχικά σε περικοπές συμβολαίων και παραγωγών που όπως λέγεται έφτασαν το 30% έως και 40%, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Πληροφορίες θέλουν το κανάλι την τελευταία τριετία να έχει καταγράψει ζημίες που αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. «Εχουμε κάνει σημαντικές περικοπές -επισημαίνει ο κ. Λεβέντης- έχουμε συμμαζέψει τα μπάτζετ, ξεκινήσαμε από νωρίς και αυτά είναι τα τελευταία "μέτρα" που είναι απαραίτητο να διανύσουμε».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «τους τελευταίους δέκα μήνες ο ΑΝΤ1 TV, μελετώντας προσεκτικά τις εξελίξεις, εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που του επιτρέπει: να επανασχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας του ώστε να γίνει πιο ευέλικτος, αποδοτικός και αποτελεσματικός, να προσαρμόσει την κοστολογική του βάση και να συνεχίσει να ηγείται των εξελίξεων. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV προχώρησε σε σειρά αναγκαίων ενεργειών μείωσης κόστους σε όλα τα επίπεδα, όπως στην επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων με διεθνή studios, στον εξορθολογισμό των αμοιβών των υψηλόμισθων συνεργατών - άμεσων και έμμεσων, στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στον επανασχεδιασμό διαδικασιών. Σε συνέχεια των παραπάνω και εφόσον εξαντλήθηκε κάθε άλλο περιθώριο, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος εθελουσίας εξόδου».

Πολλοί, όμως, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ένας όμιλος που πρόσφατα απέκτησε ρευστότητα περίπου 620 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, από πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Nova Televizia στη Βουλγαρία και παράλληλα σχεδιάζει επενδύσεις στη Βρετανία, να προχωρά σε εθελουσία έξοδο. «Το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο», απαντά ο Γ. Λεβέντης. «Δεν καταλαβαίνω γιατί συνδέονται. Είμαι γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 Ελλάδος και πρέπει να κάνω την εταιρεία αυτή να λειτουργεί σωστά. Το άλλο δεν έχει καμία σχέση. Αυτή η εθελουσία είναι δική μου επιλογή, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Οι μέτοχοι του ΑΝΤ1 έχουν βάλει αρκετά χρήματα και θα βάλουν περισσότερα στο μέλλον... Φέτος οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα θα χάσουν πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για τεράστια ποσά και πρέπει καθένας να προστατεύσει την εταιρεία του».
(από την Ελευθεροτυπία)

Σατανικά πράγματα...


Συμβαίνουν καμιά φορά.
Ανεξήγητα, περίεργα, σατανικά πράγματα.
Πήγαιναν οι άνθρωποι να παίξουν ένα...

βίντεο με το πόθεν έσχες του Καραμανλή. Πήγαιναν. Το βίντεο δεν πήγαινε.
Μόλις ήταν σκάσει μύτη στον αέρα η φάτσα του Κουρασμένου, κόλαγαν τα πάντα. Δαιμονικά πράγματα είπε ο Jordan.
Άδικο είχε?...

Δεν πίνει , δεν καπνίζει, αλλά...


...αλλά την κριτική την κάνει.
Ποιος? Ο βουλευτής της Ν.Δ. Άρης Σταθάκης. Ο άνθρωπος που χρόνια τώρα βγαίνει και (από μια άποψη καλώς) τα χώνει στους οδηγούς που πίνουν. Από την άλλη δεν...

ακούγεται παράξενο, άνθρωπος που δεν έχει βρέξει ποτέ τα χείλη του ούτε με μια σταγόνα οινόπνευμα (το ακούγαμε το πρωί στο MEGA και δεν το πιστεύαμε), να κρίνει και να κατακρίνει όσους πίνουν.
Έστω και κάτι παραπάνω...

Όλα με το μαχαίρι...


Οι καταναλωτές παραπονούνται ότι είναι πανάκριβα τα καρπούζια στα σούπερ μάρκετ. Οι παραγωγοί όμως τα πωλούν φθηνά. Σας θυμίζει κάτι; Οι πρακτικές διαμαρτυρίας δεν διαφέρουν πολύ από την ελληνική μεθοδολογία, δηλαδή τρακτέρ στους δρόμους και όλα τα συναφή. Πάντως ο κύριος επωφελήθηκε και πήρε καρπουζάκι από τους Ισπανούς αγροτοσυνδικαλιστές. Δεν είναι και άσχημη ιδέα για τους...

εγχώριους παραγωγούς που υποθέτει κανείς ότι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, να πλήξουν τα σούπερ μάρκετ και να έχουν την υποστήριξη της κοινωνίας. Είναι; Και η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Το καρπούζι λεγόταν στα ελληνικά υδροπέπων, στα αγγλικά θυμάστε ότι το λένε watermelon, ε; Στα τούρκικα karpuz.
Κλικ από τα ΝΕΑ

Χωριάτικη...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ χωριάτικη σαλάτα χωρίς φέτα. Όπως δεν υπάρχει ελληνική πολιτική ζωή χωρίς συνταγματολόγους...
ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ξανά στη συζήτηση για την προεδρική εκλογή του Μαρτίου. Παραχαράσσει το ΠΑΣΟΚ το Σύνταγμα, εφόσον αρνείται να συναινέσει στην πρόταση Καραμανλή για επανεκλογή Καρόλου Παπούλια; Στη γραμμή αυτή επιχειρηματολόγησαν οι συνταγματολόγοι Κασιμάτης και Τσάτσος. Αντεπιχειρηματολόγησαν στη συνέχεια οι περισσότεροι συνάδελφοί τους. Εντός μίας εβδομάδας δεν είχε μείνει καθηγητής, λέκτωρ ή τέλος πάντων «δάσκαλος»- δασκάλες στον κλάδο αυτό δεν υπάρχουν!- του Συνταγματικού Δικαίου που να μην...

έχει πάρει θέση.

ΜΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥ επώνυμες εξαιρέσεις. Ανδρέας Λοβέρδος και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν μπορούσαν να ισχυριστούν ότι δεν είχαν πολιτικό συμφέρον. Στο κάτω κάτω, η συζήτηση είχε πάρει σαφώς χαρακτήρα αντιπαράθεσης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ. Τον επισημοποίησε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής με την ομιλία σε έκθεση ζωγραφικής που οργάνωσε στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. για τα τριάντα πέντε χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε πάλι τα ρέστα από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν δεσμεύεται ότι θα ψηφίσει Παπούλια, άρα εμφανίζεται διατεθειμένο να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ φτάσουμε παραμονές διακοπών και να συγκληθεί μια σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για τη ΔΕΘ, ώστε να βγει ο Βενιζέλος από τα δάση της Χαλκιδικής. Ο Βαγγέλης ξεπέρασε το θέμα σε λογική ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να παγιδευτεί στην προεδρολογία και πως στους συνταγματολόγους οφείλει να αναγνωριστεί η ελευθερία της επιστημονικής γνώμης.

ΣΩΣΤΟ. ΜΟΝΟ που όταν παραγγέλνεις χωριάτικη, τρως και τη φέτα. Δεν την αφήνεις στην άκρη. Ασφαλώς, οι δεσμοί Βενιζέλου - Τσάτσου είναι γνωστοί. Όπως είναι γνωστό και ότι ο Τσάτσος είχε ρόλο δορυφόρου στην προσπάθεια του Βενιζέλου να συγκροτήσει ένα Ρεύμα εντός ΠΑΣΟΚ. Εξ ου και η λεπτή θέση του Βαγγέλη.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ όμως τα προσωπικά έχουν λιγότερη σημασία από τα πολιτικά. Η καθυστερημένη αντίδραση- όταν ο Βενιζέλος τοποθετείται συνήθως τρεις φορές την ημέρα επί παντός επιστητού- επιβεβαιώνει την απροθυμία ουσιαστικής ενσωμάτωσης του Βαγγέλη στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου. Αυτή φαίνεται περισσότερο όσο ανάβει το πολιτικό παιχνίδι και πάμε για εκλογές.

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ δεν κατάλαβε, ο Βενιζέλος διαφοροποιήθηκε και στο θέμα της γρίπης.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

300 τρύπες στο «έσχεs» ...

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Βουλή «ομολόγησε» χθες για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά αυτό που ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες, ότι ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» των 300 βουλευτών είναι διάτρητος και ότι υπάρχει αδυναμία πραγματικού ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.
Ετσι για ακόμη μία φορά είχαμε δηλώσεις για το «έσχες» χωρίς το «πόθεν», καθώς καθίσταται αδύνατο να διασταυρωθεί αν η απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων δικαιολογείται από τα εισοδήματα του υπόχρεου.
Oι... 300 «μαύρες» τρύπες στη...


διαδικασία του ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών για τη χρήση του 2007, που ήταν μάλιστα εκλογική χρονιά, αποτελεί «κηλίδα» στην αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου και λειτουργεί ως «βαρίδι» για την πολιτική ζωή.

Στην ανακοίνωσή της η Διακομματική Επιτροπή Ελέγχου, επικεφαλής της οποίας είναι ο Αν. Νεράντζης, διαπιστώνει τις «δυσχέρειες εφαρμογής» του Νόμου 3213/2003, σύμφωνα με διάταξη του οποίου «ο έλεγχος, πέραν της διαπίστωσης του αληθούς περιεχομένου της δήλωσης, περιλαμβάνει, σε κάθε περίπτωση, τη διακρίβωση, εάν η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων, σε συνδυασμό με τις δαπάνες διαβίωσης των υπόχρεων σε δήλωση προσώπων».

Η Επιτροπή -μετά τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών που ως συνήθως έτσι και τώρα δεν διαπίστωσαν παραβάσεις- εξέτασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, των αρχηγών των κομμάτων, των μελών της κυβέρνησης, του προεδρείου της Βουλής και δειγματοληπτικά σχεδόν των 2/3 του όλου αριθμού των υπόχρεων (νυν και πρώην βουλευτών, ευρωβουλευτών και υπεύθυνων οικονομικών κομμάτων).

Το αποτέλεσμα ήταν μία «τρύπα στο νερό», καθώς η Επιτροπή δεχόμενη την ειλικρίνεια των βουλευτών έβαλε «ελλείψει σχετικών ενδείξεων ή καταγγελιών» -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- τα πόθεν έσχες στο αρχείο, επιφυλασσόμενη να κάνει επανέλεγχο στο μέλλον αν τυχόν καταστεί αναγκαίο, κάτι που μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Να σημειωθεί ότι τα «πόθεν έσχες» δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, τελευταία ημέρα των εργασιών της Βουλής πριν από τις διακοπές του Αυγούστου...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ ΕΘΝΟΣ

ΟΟΣΑ: 51 μέτρα για το ναυάγιο της οικονομίας...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης
Σκληρή συνταγή με αυξήσεις φόρων, μείωσησυντάξεων και υψηλότερα όρια ηλικίας...
Νέο φορο-σόκ με αυξήσεις του συντελεστή ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα, αυξήσεις φόρων για τα ακίνητα και οδυνηρά μέτρα που φθάνουν ακόμη και σε μείωση συντάξεων συνιστά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μετά το κυβερνητικό ναυάγιο στην οικονομία.
Στην ετήσια έκθεσή του για την ελληνική οικονομία-150 σελίδωνη οποία βρίσκεται στη διάθεση του υπουργείου Οικονομίας και αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό, περιγράφεται ο κατήφορος στον οποίο έχει εισέλθει η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα και η ολική επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών, όπως είναι η ανεργία.
Στην έκθεση γίνονται


εκτενείς συστάσεις προς την κυβέρνηση για τη λήψη 51 μέτρων, τα οποία αφορούν νέες αυξήσεις φόρων, επώδυνες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα, δραστική περικοπή δαπανών και αλλαγές στα συστήματα υγείας και παιδείας που φθάνουν ακόμη και σε αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη δαπάνη για την αγορά των φαρμάκων και επιβολή διδάκτρων για τη φοίτηση στα κρατικά πανεπιστήμια. Εντύπωση προκαλούν και οι συστάσεις του Οργανισμού για επιβολή, ακόμη και μέσω ειδικής μνείας στο Σύνταγμα, της υποχρέωσης των κυβερνήσεων να μην υπερβαίνουν τα όρια δαπανών που ορίζει ο προϋπολογισμός καθώς και η θέσπιση ανεξάρτητης από την κυβέρνηση επιτροπής που θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Ειδικότερα, οι οικονομολόγοι του διεθνούς Οργανισμού διαπιστώνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά ύφεσης. Εκτιμούν ότι φέτος η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,3%, ενώ για το 2010 ουσιαστικά προβλέπουν πως θα παραμείνει στάσιμη με ρυθμό ανάπτυξης που θα διαμορφωθεί στο 0,3%. Για το έλλειμμα του προϋπολογισμού προβλέπουν ότι φέτος θα διαμορφωθεί στο 6,1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (έναντι στόχου της κυβέρνησης για 3,7%) και θα αυξηθεί επιπλέον το 2010 φθάνοντας το 6,7% του ΑΕΠ. Η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, κυρίως η κάμψη του τουρισμού, των εξαγωγών και της εγχώριας ζήτησης, θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της αυξητικής πορείας της ανεργίας. Από 7,7% το 2008 προβλέπεται να αυξηθεί σε 9,5% φέτος και να ξεπεράσει το 10% το 2010, φθάνοντας στο 10,3%.

Νέοι φόροι
Ο ΟΟΣΑ συνιστά μηδενισμό του ελλείμματος έως το 2014. Για την αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού υποδεικνύει σειρά παρεμβάσεων στο φορολογικό σύστημα. Ειδικότερα προτείνει τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με τα εξής μέτρα:

● Μετάταξη δεκάδων προϊόντων που φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (9% ή 4,5%) στον κεντρικό συντελεστή 19%.

● Αύξηση της φορολογίας των ακινήτων. Οι οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ τονίζουν ότι τα έσοδα από τη φορολογία ακινήτων είναι μόνο 1,5% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι κατά μέσο όρο 2%. Για την αύξηση των εσόδων προτείνουν αύξηση των συντελεστών του ΕΤΑΚ για τα ακίνητα που ανήκουν στα νοικοκυριά (0,1% της αντικειμενικής αξίας) και εξίσωση με τον συντελεστή ΕΤΑΚ για τα ακίνητα που ανήκουν σε επιχειρήσεις (0,6%).

● Κατάργηση φοροαπαλλαγών για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Συνιστούν, για παράδειγμα, την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες (10.500

ευρώ). Να σημειωθεί ότι το αφορολόγητο όριο είχε καταργηθεί από τον πρώην υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη στα τέλη του 2008, αλλά το επανέφερε ο κ. Παπαθανασίου στις αρχές του 2009. ● Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με μέτρα όπως η κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου κατά τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, η μη θέσπιση στο μέλλον νέων ρυθμίσεων περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, η επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων.

● Πρόσληψη ιδιωτών συμβούλων για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

● Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος με την κατάργηση των εκατοντάδων φόρων υπέρ τρίτων.

Μισθοί στο Δημόσιο
Ο ΟΟΣΑ συνιστά εξίσωση των αμοιβών των νεοπροσλαμβανόμενων υπαλλήλων στο Δημόσιο ανεξάρτητα από την υπηρεσία στην οποία εργάζονται, μετατάξεις υπαλλήλων και σύνδεση των αμοιβών των υπαλλήλων με την παραγωγικότητά τους.

Ασφαλιστικό... σοκ
Ακόμη μία φορά ο διεθνής Οργανισμός προτείνει μέτρα σοκ για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Προβλέπει ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, η δαπάνη για συντάξεις θα φθάσει στο αστρονομικό επίπεδο του 20% του ΑΕΠ έως το 2050 και, μεταξύ των άλλων, υποδεικνύει μείωση των συντάξεων μέσω του υπολογισμού του ύψους της σύνταξης με βάση τις αποδοχές στο σύνολο του εργασιακού βίου, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (αντί για 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας που ισχύει σήμερα), περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Για τα συστήματα υγείας και παιδείας ο ΟΟΣΑ προτείνει, μεταξύ των άλλων, την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και την επιβολή διδάκτρων για τη φοίτηση στα κρατικά πανεπιστήμια παράλληλα με την καθιέρωση προγραμμάτων δανειοδότησης των φοιτητών.
NEA

Οι εφημερίδες σήμερα...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Στάσις εμπορίου.
Τα στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν ότι "Έλλειψις χρημάτων...
TO BHMA:«Μυστικές» οδηγίες εκλογικής ετοιμότητας
Σε θερινό εκλογικό συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση, διά παν ενδεχόμενον. Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για αιφνιδιαστικές ...

Οι εφημερίδες σήμερα...


TA NEA: Νέο φορο-σόκ και μείωση συντάξεων
Καταιγίδα νέων φόρων, μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας συνιστά μεταξύ άλλων ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του.
ΕΘΝΟΣ:300 τρύπες στο «έσχεs»
Νόμιμες οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των 300 βουλευτών, αλλά αδύνατος ο ουσιαστικός έλεγχος για την απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων.

30.7.09

Αύριο η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το DNA... του Δένδια...

Η Αρχή θα ρίξει και δεύτερο χαστούκι στον υπουργό που θωρακίζει με αυταρχικούς νόμους το αστυνομικό κράτος του Καραμανλή; Οι προβλέψεις είναι πως ναι.

Ο νόμος που επιτρέπει να σου παίρνουν δείγμα γενετικού υλικού (DNA) χωρίς τη θέληση σου ακόμη και για πλημμέλημα, είναι...

...νόμος για τυραννικά καθεστώτα κι όχι για δημοκρατίες. Ακόμη κι αν έτσι εξελίσσεται τελευταία η κοινοτική νομοθεσία, εμείς πρέπει ν' αντισταθούμε και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μετά την γνωμοδότηση για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις κάμερες έχει μια ακόμη ευκαιρία.

Νομίζουμε πως δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι...

"Ν' αγοράσουμε 450.000 μάσκες. Αλλά, με τί λεφτά;"...

Πάλι έγινε ρεζίλι ο "Ριρής" του Υγείας. Στην ακατάσχετη μπουρδολογία του περί σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας (που ακόμη δεν το 'χουμε δει) προσέθεσε και τις οδηγίες που έχουν δοθεί στις Νομαρχίες για την αγορά υλικών προφύλαξης (μάσκες, γάντια κλπ)

"Με...

...τι λεφτά θα τ΄αγοράσουμε όλα αυτά;" τον ρώτησε ο Νομάρχης Πειραιά Γ. Σγουρός. Και ξέρετε τι απάντησε; "Θα υπάρξει σύντομα μέριμνα για σχετικό κονδύλι."

Έχουμε άδικο που τον λέμε νούμερο;...

Ξέχασαν τη γρίπη...

Το Mega επανήλθε στην κλασική του ρότα.

Πέταξε τη γρίπη από πρώτο θέμα και ξεκίνησε με το πολιτικό θέμα της ημέρας, την αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και...

...συνέχισε μ' ενδιαφέροντα οικονομικά και πολιτικά θέματα, ανάμεσα στα οποία το πόθεν έσχες των πολιτικών και την αποκάλυψη (χτύπησε πάλι ο Πασχάλης) ότι κρύβανε την προκήρυξη για μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ημετέρους.

Στο μέτωπο της γρίπης πέρασαν μετά από 23 λεπτά. Κι αυτό έγινε για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας...

ΝΕΑ ΜΑΪΜΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΡΟΣΟΥ:Παρουσίασε έκθεση μαϊμού ιδιωτικής εταιρίας για την ασφάλεια των ελληνικών επιβατηγών πλοίων...

Αβάντα σε ιδιωτική γερμανική επιχείρηση αμφιβόλου εγκυρότητος...
Champion στη μαϊμουδιά ο Παπαδρόσος, παρουσίασε σαν έκθεση-"καταπέλτη" για την ασφάλεια των πλοίων ένα κουρελόχαρτο στην κυριολεξία γερμανικής ιδιωτικής εταιρίας. Ένα από τα πλοία μάλιστα που θεωρείται ακατάλληλο, έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία εδώ και πολύ καιρό. Το κατήγγειλε με τηλεφωνική παρέμβαση του στο δελτίο ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εμπορ ικής Ναυτιλίας Ν. Λαγκαδιανός.

Και...

...πέρα απ' αυτή τη μαϊμουδιά, ο Λαγκαδιανός κατήγγειλε την έκθεση-"καταπέλτη" που παρουσίασε ο Alpha ότι γίνεται από μια ιδιωτική επιχείρηση αμφιβόλου ποιότητας.

Ο έλεγχος της ασφάλειας των πλοίων, είπε, γίνεται από διεθνείς οργανισμούς την εγκυρότητα των οποίων δεν μπορεί κανείς ν' αμφισβητήσει.

Ο Σρόιτερ είχε καταπιεί την γλώσσα του...

ΝΕΑ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ...


Μια νέα ειδική ομάδα από τη Ρωσία έχει φτάσει στον Κόλπο του Άντεν με σκοπό να προσφέρει στην καταπολέμηση της πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, δήλωσε σήμερα Πέμπτη εκπρόσωπος στόλου.
Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από το ..

αντιτορπιλικό Ναύαρχος Tributs, δύο ελικόπτερα, ένα ρυμουλκό διάσωσης και ένα δεξαμενόπλοιο. "Η ρωσική ενίσχυση έφτασε στον Κόλπο του Άντεν και θα αρχίσει σύντομα να συνοδεύει εμπορικά πλοία", δήλωσαν οι υπεύθυνοι.
liako.gr

Βγαίνουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας του Τζάκσον..


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της νεκροψίας του Μάικλ Τζάκσον, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ο θάνατος του 51 χρόνων βασιλιά της ποπ, μπορεί να οφείλεται σε εξάρτησή του σε αναλγητικά, ηρεμιστικά και άλλα ισχυρά φάρμακα.
Ο Εντ Γουίντερ, υποδιευθυντής της υπηρεσίας, δήλωσε πως τα αποτελέσματα θα...
ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα όταν ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις και εκφράζει την ελπίδα τα αποτελέσματα αυτά να ρίξουν φως σχετικά με το τι προκάλεσε το θάνατο του διάσημου καλλιτέχνη.

Εντωμεταξύ, την Τρίτη (28/07) η Αστυνομία του Λος Άντζελες και ομοσπονδιακοί πράκτορες πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Κόλιν Μάρεϊ, ιατρού του Τζάκσον, ο οποίος αποτελεί το βασικό ύποπτο για το θάνατο του τελευταίου, μετά και την ανακάλυψη από την Αστυνομία στο σπίτι του, ενός ιδιαίτερα δυνατού αναισθητικού φαρμάκου, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε χειρουργικές επεμβάσεις...
cosmo.gr

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΟΝ Π. ΒΛΑΣΤΟ...

Ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία επισκέφθηκε τις φυλακές Τρικάλων, βρέθηκε σήμερα Πέμπτη, ο Παναγιώτης Βλαστός.
Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη σπείρα των «16», στην οποία αποδίδεται η απαγωγή του εφοπλιστή Παναγιώτη Παναγόπουλου και άλλες ενέργειες, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 9 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και εκπομπή ο Νίκος Μάνεσης;...


Η νέα σεζόν θα βρει ως γνωστόν τον Νίκο Μάνεση και πάλι στα στούντιο της Κάντζας το Σαββατοκύριακο, μόνο που αντί για νωρίς το πρωί, ο δημοσιογράφος θα ανεβαίνει την Αττική οδό το απόγευμα για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Εκτός από αυτό όμως έχει γίνει συζήτηση ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τους επιτελείς του σταθμού και για παρουσίαση κάποιας εκπομπής η οποία είχε...
καταλήξει θετικά. Δηλαδή συμφωνήθηκε ότι ο Ν. Μάνεσης θα έχει μέσα στην εβδομάδα και κάποιο talk show. Επειδή δεν έχουν υπάρξει ακόμη σχετικές ανακοινώσεις και επειδή φυσικά μιλάμε για τον Alpha κρατάμε μια επιφύλαξη για το αν τελικά θα δούμε την εκπομπή στους δέκτες μας.
enimerosi24

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα...

Προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση...
Με 50 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας υπέρ, έναντι 49 ψήφων της Αντιπολίτευσης κατά, ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε σκληρή αντιπαράθεση, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σημειώνει ότι "ο τόπος δεν κυβερνάται και η οικονομία βουλιάζει". Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά "λαού θέλοντος, θα πάρουμε την κυβέρνηση".
Απαντώντας, ο...
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι "ο κ. Παπανδρέου υποτάσσει τις εθνικές και κοινωνικές προτεραιότητες σε μικροκομματικά παιχνίδια".

Από την πλευρά της, η υπουργός Απασχόλησης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι "τον ενδιαφέρει μόνο η εξουσία".

Νωρίτερα, η κ. Πετραλιά υποστήριξε ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα από την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό της λίστας για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ ανέφερε ότι δεν αποδέχτηκε το πόρισμα της επιτροπής για τέσσερις ταχύτητες επαγγελμάτων, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει μόνο μία λίστα.

Αντίδραση ΓΣΕΕ

"Συνεχίζεται η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος με την ανατροπή της ενιαίας λίστας των ΒΑΕ, ενώ καθημερινά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης βουλιάζει στην χρεοκοπία" επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει "το καταστροφικό έργο της κατεδάφισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων" και να στρέψει το βάρος της πολιτικής της στην εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή και τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, "που αποτελεί την κύρια αιτία κατάρρευσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης".
Skai.gr

Φωτογραφίες από τον Πάνορμο της Σκοπέλου, πριν την φωτιά...



Φτου γρουσουζιά.
Αντι να διαβάσουν το adena-gr τα κουρασμένα (από το τάβλι όλο το χειμώνα) παλληκάρια του Δασαρχείου Σκοπέλου, το διάβασαν οι εμπρηστές και κατάλαβαν πως οι αρμόδιοι κοιμούνται.
Το www.antinews.gr ανάρτησε την είδηση της φωτιάς σχεδόν σωστή, σε αντίθεση με τα Μεγάλα Εμπορικά Portals που με copy paste αναμάσησαν την κλασσική κασέτα περί "άμεσης και ηρωικής αντίδρασης Πυροσβεστικής, Αρχών, και Λαού, που όμως λόγω ισχυρών ανέμων και δύσβατης περιοχής, λύγισαν , επιτρέποντας μόνο 300 και κάτι στρεμματάκια-φιλέτα να καούν"
Δείτε στην συνέχεια πως έχει...

το παραμύθι (χωρίς οικοπεδοφάγους , δράκους , πράσινα άλογα, και ακραίες συνθήκες).
Κάντε κλίκ στην αριστερή εικόνα και προσέξτε τα κενά στο πευκοδάσος πάνω από τον οικισμό του Πανόρμου!...
Από adena-gr.blogspot

Γερμανικό σύστημα και στο Μαρούσι...

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και στον ΑΝΤ-1...
Μετά τον ALPHA ένας άλλος μεγάλος τηλεοπτικός Σταθμός ο ΑΝΤ-1, βάζει σε εφαρμογή το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τηλεοπτικού Σταθμού:
"Τον τελευταίο χρόνο η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των Μέσων Ενημέρωσης, έχει οδηγήσει μεγάλους διεθνείς και ευρωπαϊκούς στη λήψη ιδιαίτερα δύσκολων αποφάσεων, προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Στην Ελλάδα, η τηλεοπτική διαφημιστική δαπάνη κινείται με σταθερά πτωτικό ρυθμό, της τάξεως του 25% για το α’ εξάμηνο του 2009, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται σταθεροποίηση στα ...
νέα χαμηλά επίπεδα ή και επιδείνωση των μεγεθών. Η αγορά συρρικνώθηκε στα επίπεδα της διετίας 2004-2005 και βάσει των προβλέψεων το γεγονός αυτό δεν είναι αναστρέψιμο. Τους τελευταίους δέκα μήνες ο ΑΝΤ1 TV, μελετώντας προσεκτικά τις εξελίξεις, εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που του επιτρέπει: να επανασχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας του ώστε να γίνει πιο ευέλικτος, αποδοτικός και αποτελεσματικός, να προσαρμόσει την κοστολογική του βάση και να συνεχίσει να ηγείται των εξελίξεων.Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV προχώρησε σε σειρά αναγκαίων ενεργειών μείωσης κόστους σε όλα τα επίπεδα, όπως στην επαναδιαπραγμάτευση συμβολαίων με διεθνή studios, στον εξορθολογισμό των αμοιβών των υψηλόμισθων συνεργατών – άμεσων και έμμεσων, στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και στον επανασχεδιασμό διαδικασιών.Σε συνέχεια των παραπάνω κι εφόσον εξαντλήθηκε κάθε άλλο περιθώριο, η Διεύθυνση του ΑΝΤ1 TV ανακοινώνει την έναρξη Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου. Σε αντίθεση με τις σκληρές επιχειρηματικές πρακτικές που εφαρμόζουν άλλες ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις διεθνώς, η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την υπευθυνότητα, την εκτίμηση και την αναγνώριση της προσφοράς των εργαζόμενων που συνέβαλαν στη μέχρι σήμερα πορεία και εξέλιξή του. Ο ΑΝΤ1 TV παραμένει ο Ελληνικός Τηλεοπτικός Σταθμός που παράγει και παρέχει υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό προϊόν ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για τον Έλληνα τηλεθεατή. Με σταθερή στρατηγική, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στη νέα εποχή των ΜΜΕ και της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα"...


Επιστημονική σπαζοκεφαλιά ένα φωτεινό σημάδι που εμφανίστηκε στην Αφροδίτη...

Ένα ακόμη μυστήριο...
Ένα παράξενο μεγάλων διαστάσεων φωτεινό σημάδι εμφανίστηκε πάνω στην Αφροδίτη και οι αστρονόμοι δεν είναι βέβαιοι τι μπορεί να το προκάλεσε. Ελπίζουν ότι οι μελλοντικές παρατηρήσεις τους θα δείξουν αν η αιτία είναι η ηφαιστειακή δραστηριότητα, κάποια διαταραχή στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, φορτισμένα σωματίδια από τον Ήλιο ή κάτι άλλο.

Πρώτος πρόσεξε το σημάδι, που βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο, ο ερασιτέχνης αμερικανός αστρονόμος Φρανκ Μελίλο, περιέργως την ίδια μέρα (στις 19 Ιουλίου) που ένας άλλος ερασιτέχνης αστρονόμος από την Αυστραλία πρόσεξε πρώτος το...

τεράστιο μαύρο σημάδι πάνω στο Δία, το οποίο προκλήθηκε πιθανότατα από πρόσκρουση αστεροειδούς.

Το σημάδι στην Αφροδίτη επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και από άλλα επίγεια παρατηρητήρια, καθώς και από το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Venus Express, το μόνο που βρίσκεται αυτή την περίοδο σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, σύμφωνα με το New Scientist. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα όργανα του σκάφους, το σημάδι εμφανίστηκε τουλάχιστον τέσσερις μέρες πριν το δει ο ερασιτέχνης αστρονόμος, ενώ νέες παρατηρήσεις έδειξαν ότι έχει εξαπλωθεί περισσότερο.

Οι επιστήμονες περιμένουν τα νεότερα στοιχεία από το Venus Express για να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα. Το σημάδι είναι πολύ φωτεινό στο μήκος κύματος της υπεριώδους ακτινοβολίας, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως δεν προέρχεται από πρόσκρουση μετεωρίτη, επειδή τα βραχώδη ουράνια σώματα (με εξαίρεση όσα είναι πολύ πλούσια σε παγωμένο νερό) κάνουν πιο σκοτεινό και όχι πιο φωτεινό το σημείο πρόσκρουσης, καθώς αυτό γεμίζει με σκόνη, η οποία απορροφά το φως.

Κατ' εξοχήν «ύποπτα» για το παράξενο σημάδι είναι τα ηφαίστεια του πλανήτη. Η Αφροδίτη έχει τα περισσότερα ηφαίστεια από κάθε άλλο πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα και το 90% περίπου της επιφανείας της καλύπτεται από ροές βασαλτικής λάβας, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ενεργό ηφαίστειο. Όμως ακόμα και αν ένα ηφαίστειο ήταν η αιτία, θα είναι πλέον δύσκολο να αποδειχτεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν εντοπιστεί φωτεινά σημάδια πάνω στην Αφροδίτη. Εδώ και δεκαετίες οι αστρονόμοι έχουν δει τέτοια σημάδια, όμως δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα κάποια βέβαιη εξήγηση. Το πιο εντυπωσιακό περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2007, όταν περιοχές τόσο το βόρειο όσο και το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη φωτίστηκαν. Το νέο συμβάν είναι διαφορετικό από την άποψη ότι είναι πιο εντοπισμένο στον χώρο, αλλά παραμένει εξίσου μυστηριώδες.

«Αυτό δείχνει πόσα πράγματα δεν ξέρουμε για την Αφροδίτη», δήλωσε ο Σαντζάι Λιμάγιε του αμερικανικού πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν-Μάντισον και μέλος της επιστημονικής ομάδας που παρακολουθεί το Venus Express. Ανάμεσα στα μυστήρια της Αφροδίτης, που δεν κατανοούν οι επιστήμονες, είναι τι είναι αυτό που κάνει την ατμόσφαιρά της να περιστρέφεται 60 φορές ταχύτερα από την ίδια. Ένας παράξενος διπλός στρόβιλος στο νότιο πόλο της επίσης παραμένει ανεξήγητος.
tanea.gr

Στα Τρίκαλα, στα δυο στενά, για τον (Σακαφλιά) Βλαστό...

Η κυρία Χαρίκλεια Ηλιοπούλου, η Ανακρίτρια, πήγε το πρωί στις φυλακές Τρικάλων, για να πάρει την απολογία του Βλαστού. Μάλλον δεν...

θα πρέπει να διαφωτίστηκε πάρα πολύ, εκτός του ότι το πιθανότερο είναι ο κατηγορούμενος να ζήτησε προθεσμία. Άλλωστε, τα καλύτερα υπάρχουν στις κασέτες της ΕΥΠ. Από τα Τρίκαλα έφυγε πριν από λίγη ώρα για τη Λάρισα, όπου κρατείται ο Στεφανάκος και από 'κει θα συνεχίσει για τις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου θα συναντήσει την άλλη εξέχουσα προσωπικότητα, το Γιάννη Σκαφτούρο.
Κυρία Χαρίκλεια, κουράγιο...

Δημοκρατική αναισθησία...


ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικ. Δένδιας, ότι η κυβέρνηση δεν είχε υποχρέωση να ζητήσει την άποψη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο θέμα της διάταξης για τις κάμερες, επικαλούμενος την ευρωπαϊκή οδηγία 46/1995.
Αλλά, όπως είπε, «εμείς στις 24 Ιουνίου ζητήσαμε την άποψη της Αρχής, δείχνοντας μια μεγάλη δημοκρατική ευαισθησία».
ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ της κυβερνητικής ευαισθησίας φαίνεται καθαρά από δύο στοιχεία. Πρώτον: Από το...

περιεχόμενο της διάταξης, την οποία ψήφισε εσπευσμένα η κυβέρνηση στο θερινό τμήμα της Βουλής. Περιεχόμενο το οποίο κυριολεκτικά ξετίναξε ως αντισυνταγματικό με τεκμηριωμένα επιχειρήματα στη γνωμοδότησή της η Αρχή. Δεύτερον: Ο ίδιος ο κ. Δένδιας διαβεβαίωνε με δηλώσεις του στις 22 Ιουνίου, ότι η διάταξη για τις κάμερες και το DNA θα έρθει στη Βουλή, αφού ολοκληρωθεί το διάστημα που απαιτείται για να εκφέρει γνώμη η ανεξάρτητη Αρχή.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, η συνέπεια, η οποία είναι κατ' εξοχήν στοιχείο δημοκρατικής ευαισθησίας, μεταξύ των λόγων και των πράξεων του υπουργού της Δικαιοσύνης;

ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΝΤΑΣ ο υπουργός με την ίδια δημοκρατική ευαισθησία την καίρια επισήμανση της Αρχής, ότι η ασφάλεια είναι υποχρέωση του κράτους, το οποίο, όμως, πρέπει να παρέχει «ασφάλεια σε πλαίσιο ελευθερίας και όχι ελευθερία σε πλαίσιο ασφάλειας», δήλωσε: «Το ατομικό είναι σεβαστό. Το συλλογικό, όμως, είναι επίσης σεβαστό. Η συλλογική ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό».

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, το μέγιστο αγαθό, που προσδιορίζει, μάλιστα, την ποιότητα, την καθαρότητα της Δημοκρατίας, είναι η ελευθερία, χωρίς καμιά παραχώρηση, χωρίς αντισυνταγματικούς περιορισμούς. Ζητούμενο, λοιπόν, είναι η «ασφάλεια σε πλαίσιο ελευθερίας», με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς, στις αρχές της Δημοκρατίας και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που το έργο της ορίζεται από το Σύνταγμα.

ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΣ τον υπουργό Δικαιοσύνης σε δημοκρατική ευαισθησία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος επετέθη λάβρος κατά της Αρχής, δηλώνοντας: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να περιμένει κάποια Αρχή να κάνει διακοπές. Οταν η Αρχή είδε την πίεση της κοινής γνώμης που υπήρχε, αποφάσισε για τους δικούς της λόγους να εκφέρει την άποψή της».

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, κύριε εκπρόσωπε, για «κάποια Αρχή», την οποία, μάλιστα, μπορείτε ελαφρά τη καρδία, για να μην πούμε με θράσος, να απαξιώνετε και να περιφρονείτε, αλλά για θεσμό, τον οποίο οφείλει να σέβεται η κυβέρνηση. Αυτή η συμπεριφορά τόσο του υπουργού όσο και του εκπροσώπου, δείχνει νοοτροπία «Μεγάλου Αδελφού», δηλαδή νοοτροπία αντιδημοκρατική.
Ελευθεροτυπία.

Που βλέπετε εσείς οι δημοσιογράφοι ότι έχω προβλήματα στις σχέσεις μου με τον κ.Μαρκογιαννάκη?...


Το είπε πρωί πρωί ο Πάκης στην εκπομπή του MEGA.
Ο άνθρωπος έχει μείνει με ανοικτό το στόμα.
Τι κακοί άνθρωποι που είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι?...

Εσκεμμένες ανακρίβειες της κυβέρνησης για τις κάμερες...

ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ...
Με παραπλανητικές δικαιολογίες και εσκεμμένες ανακρίβειες η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο και να πείσει ότι η βεβιασμένη ψήφιση της τροπολογίας για τις κάμερες, κατά σκανδαλώδη παράκαμψη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οφείλεται στην ολιγωρία της.
Για να δικαιολογήσει τις κάμερες, η κυβέρνηση κατηγορεί την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για καθυστέρηση Για να δικαιολογήσει τις κάμερες, η κυβέρνηση κατηγορεί την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για καθυστέρηση Χθες, μία ημέρα μετά τη γνωμοδότηση-κόλαφο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας δεν δίστασε να δώσει...

«μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας», ισχυριζόμενος ότι, αν και δεν όφειλε, ζήτησε τη γνώμη της ανεξάρτητης Αρχής, η οποία εξέφρασε άποψη, εκ των υστέρων, διότι αισθάνθηκε εκτεθειμένη απέναντι στην ελληνική κοινωνία!

Ξεχνά όμως ότι στις 22 Ιουνίου ήταν ο ίδιος που διαβεβαίωνε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι το νομοθέτημα που αφορά τις κάμερες και το DNA θα έρθει στη Βουλή, αφού έχει ολοκληρωθεί το διάστημα που απαιτείται για να εκφέρει γνώμη η ανεξάρτητη Αρχή.

Το ίδιο απαξιωτικός για την Αρχή εμφανίσθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγ. Αντώναρος: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να περιμένει κάποια Αρχή να κάνει διακοπές. Οταν η Αρχή είδε την πίεση της κοινής γνώμης που υπήρχε, αποφάσισε για τους δικούς της λόγους να εκφέρει την άποψή της».

Το χρονικό

Δυστυχώς, η πραγματικότητα διαψεύδει και τους δύο:

- Στις 24 Ιουνίου εστάλη στην Αρχή από το υπουργείο Δικαιοσύνης η τροπολογία που πρωτοκολλήθηκε αυθημερόν. Ορίστηκαν αμέσως εισηγητές με την εντολή του προέδρου Χρ. Γεραρή να ετοιμαστεί η εισήγηση προς την ολομέλεια της Αρχής μέχρι 15 Ιουλίου.

- Στις 20 και 21 Ιουλίου κλήθηκαν όλα τα μέλη της Αρχής για συζήτηση.

- Στις 28 Ιουλίου εκδόθηκε η γνωμοδότηση. Δεκατρείς ημέρες πιο πριν, η κυβερνητική πλειοψηφία πέρασε τη ρύθμιση.

Και όλα αυτά όταν ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Χρ. Γεραρής ήδη από την 1η Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας έκθεσης, είχε δημοσίως δηλώσει ότι η γνωμοδότηση θα εκδοθεί στο τέλος του μήνα, ενώ στις 16 Ιουλίου είχε εκδώσει ανακοίνωση, αδειάζοντας την κυβέρνηση ότι «δεν θα ήταν δυνατή η συζήτηση να παραπεμφθεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο», όπως ανακριβώς εξακολουθεί να διατείνεται ο κ. Δένδιας. Ο υπουργός, χθες, ισχυρίστηκε ότι η ευρωπαϊκή οδηγία στα θέματα ασφάλειας δεν προϋποθέτει άποψη της Αρχής, απέφυγε όμως να αναφέρει ότι ο Νόμος 2472/97 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων επιβάλλει την προηγούμενη γνωμοδότηση της Αρχής.

Νέες αντιδράσεις

Στο μεταξύ, η 24ωρη λειτουργία των καμερών συνεχίζει να προκαλεί τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και νομικών.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί αυθαίρετα σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και με αλαζονεία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. «Προσπαθούν να επιβάλουν τον "μεγάλο αδερφό" στην καθημερινότητά μας. Είναι προφανές: δεν ξέρουν πλέον τι κάνουν. Ας κάνουν επιτέλους ένα σωστό. Ας προκηρύξουν εκλογές, για να λυτρωθούν οι ίδιοι και ο τόπος».

Ο ΣΥΝ ζητεί από τον κ. Μαρκογιαννάκη να σταματήσει τον επικίνδυνο κατήφορο της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών· κατήφορο που τους φέρνει και σε ευθεία σύγκρουση με θεσμικούς φορείς της ίδιας της Πολιτείας, όπως είναι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. *
enet.gr

Υποψίες για εμπρησμούς προκαλούν οι νυχτερινές πυρκαγιές...


Τι κάνει νιάου νιάου στα δάση?...Τώρα το αντελήφθη η Πυροσβεστική. Διαβάστε:
«Φωτογραφίζουν» οικοπεδοφάγους
Έργο εμπρηστών «βλέπει» η Πυροσβεστική Υπηρεσία πίσω από μία σειρά πυρκαγιών που ξεσπούν τις νυχτερινές ώρες σε περιοχές της χώρας όπως η Ζάκυνθος, η Σκόπελος, η Σάμος, η Μεσσηνία, η Κορινθία αλλά και περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε πευκοδάσος στον Πάνορμο Σκοπέλου, πρόσθεσε ακόμη ένα στοιχείο στις υποψίες της Πυροσβεστικής και του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, «η ώρα- λίγο πριν από τα μεσάνυχτα- αλλά και

η τοποθεσία αποκλείουν την ακούσια εκδήλωση πυρκαγιάς».

Επίσης κάτοικοι και φορείς του νησιού καταγγέλλουν πως η περιοχή αποτελεί τουριστικό φιλέτο και αρκετοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να την οικειοποιηθούν.

Η προσπάθεια ολοκλήρωσης της κατάσβεσης της φωτιάς στη Σκόπελο συνεχίζεται ακόμη. Αν και η γενικότερη εικόνα της παρουσιάζει ύφεση, μικρές αναζωπυρώσεις εστιών σημειώνονται ακόμη.

Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα, συνεχίζοντας την επιτήρηση, για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης νέων αναζωπυρώσεων.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, υποψίες για εμπρησμό εξετάζει η Πυροσβεστική και για τη νέα φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στις δύο τα ξημερώματα. Στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει «περίεργη» -όπως χαρακτηρίζεται- πυρκαγιά και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακόμη μία φορά, την Τετάρτη προκλήθηκε φωτιά και στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Στη Ζάκυνθο, όπου όπως έχει καταγγείλει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού κ. Νίκος Χανιάς, «δρα οργανωμένο κύκλωμα οικοπεδοφάγων εμπρηστών», οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση των δραστών.

«Ύποπτη» χαρακτηρίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 03.30 τα ξημερώματα σε πευκοδάσος, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει πράσινο φως σε ΕΥΠ και Κρατική Ασφάλεια να διεξάγουν έρευνες, ανεξάρτητες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τις πυρκαγιές.

Χθες προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου 42χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί ως υπαίτιος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην περιοχή Μεταξάδα Μεσσηνίας
NEA.