30.9.09

Στον ΚΑΝΑΔΑ ο Μάκαρος...

Την κοπάνησε σαν κύριος...
Όχι θα καθόταν εδώ να πάει στην Ψειρού. Ο Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται ήδη στον Καναδά. Απόψε μίλησε μ' ένα φίλο του και του 'πε ότι έφυγε μια μέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Τώρα, πως την κοπάνησε, δεν έγινε γνωστό. Μπορεί να πήρε το...

αεροπλανάκι και να 'φυγε απ' το αεροδρόμιο κανονικά, σαν κύριος. Άλλωστε, για να φτάσουν τα εντάλματα σύλληψης μέχρι τα κομπιούτερ των αεροδρομίων και των άλλων εξόδων απ' τη χώρα, κάνουν, κάνουν τουλάχιστον τέσσερις με πέντε ημέρες. Αν δεν το διακινδύνευσε με το αεροπλάνο, ένας άλλος πολύ εύκολος τρόπος θα ήταν να περάσει με σκάφος στην Ιταλία, και από 'κει να φύγει προς όποια κατεύθυνση θα ήθελε. Όπως και να την έκανε πάντως, ο Μάκαρος, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο φίλος του, μας στέλνει τώρα χαιρετίσματα από τον Καναδά...

Ο Αλέξης έριξε χαστούκι στον Ντερμπεντέρη...

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα γέλια της η Τρέμη...
Αφιονισμένος με το ΣΥΝ ο Ντερμπεντέρης δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον εαυτό του. Η επιθετική εώς προκλητική ερώτησή του εμπεριείχε την εξόχως προσβλητική, για το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΝ, φράση "το φάγατε το χαστούκι σας" . Ο Τσίπρας τον...

αντιμετώπισε με ένα πλατύ χαμόγελο. "Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Πρετεντέρη για τα καλά σας λόγια. Και για τη συμπόνια σας" .
Η Τρέμη προσπαθούσε να συγκρατήσει τα γέλια της, αλλά δεν τα κατάφερνε κι έβαζε (δεν την έχουμε ξαναδεί ποτέ έτσι στο δελτίο) το χέρι μπροστά στο πρόσωπό της, για να περισώσει ό,τι ήταν δυνατόν να περισωθεί από το νευρικό ξέσπασμά της.
Ο Ντερμπεντέρης πολύ σοβαρός (όπως στις περιπτώσεις εκείνων που τους φτύνουν και λένε πως βρέχει) συνέχιζε, με κατεβασμένο λίγο τον τόνο, τις ερωτήσεις...

Καλέ, κύριε αστυφύλαξ! ...

Εκτροπή απόψε στο δελτίο του MEGA...
Τον άντρα τον πολλά βαρύ έπαιζε απόψε ο, μονίμως εύχαρις, Άρης. Την έπεσε με θρασύτητα στον Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ. Το ζελεδάκι γυάλιζε από...

τους προβολείς του στούντιο. Κι ο Άρης απαστράπτων άστραψε και βρόντηξε. "Έχετε την τόλμη να το παραδεχτείτε κύριε Λοβέρδο; " . Γυάλισε το μάτι του καθηγητή. "Εσείς θα μου τη μετρήσετε την τόλμη τη δική μου; " . "Είστε και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ" , συνέχισε απτόητος ο ωραίος Άρης. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει φόρα ο Λοβέρδος και να μην μπορεί να τον σταματήσει κανείς.
Ούτε ο αστυφύλαξ (και χωροφύλαξ) Ντερμπεντέρης...

Το έλα ν' ακούσεις...

Έτσι συμβαίνει πάντα. Όταν χάνουν την εξουσία αλαφιάζονται. Όποιοι και να 'ναι. Απόψε ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στο δελτίο του ALTER, απέναντι από το Βενιζέλο, του ανέβηκε η πίεση, έχασε κάθε μέτρο (που συνήθως έχει) . Το 'κανε το...

μαγαζί μπάχαλο. Μέχρι το "κοντρόλ" του 'κοψε τον ήχο από το μικρόφωνο, κάνοντας το Χατζηνικολάου να βγει απ' τα ρούχα του. "Αυτό να μην ξανασυμβεί σε εκπομπή δική μου" . Κάτι ανάλογο, για να μην ξεχνιόμαστε, έπαθε και ο Βενιζέλος το βράδυ που το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές του 2007. Πήγε στο Ζάππειο εκτός ελέγχου (όπως, καλή ώρα, σήμερα ο Μείμαράκης) να ανακηρύξει τον εαυτό του υποψήφιο αρχηγό.
Άτιμη εξουσία, πως ζαλίζεις ακόμη και άντρες μεγάλους (και μικρούς) ...

"Παίζει" κάτι στο Αιγαίο; ...

Πληροφορίες, που κυκλοφορούν εδώ και αρκετή ώρα, αναφέρουν πως υπάρχει κάποιο περιστατικό με ιδιαίτερη σημασία στο Αιγαίο. Δεν...

κάνουμε αναπαραγωγή των πληροφοριών αυτών, γιατί ακόμη δεν τις έχουμε διασταυρώσει...

Καλείται ως μάρτυρας ο Χατζηνικολάου, για να πει σε ποιον ανήκει το Fimotro...


O Nίκος Χατζηνικολάου θα κληθεί στο δικαστήριο στις 12 Οκτωβρίου (σ' αυτή την ημερομηνία ορίσθηκε να γίνει η δίκη μετά την σημερινή αναβολή της), να καταθέσει για το αν είναι ή όχι διαχειριστής του Blog Fimotro, ο Γ.Παπαγιάννης.
Ο Τριανταφυλλόπουλος με τους γνωστούς ασφαλίτικους τρόπους και μεθόδους, προσπαθεί να...

στριμώξει τον "φίλο" του Χατζηνικολάου, ανασύροντας την δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία προέτρεπε τον Παπαγιάννη να κλείσει το PRESS MME και να ανοίξει το Fimotro. Δεν ξέρουμε αν θα δεχτεί να προσέλθει ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Ο Χατζηνικολάου τελευταία διατηρεί καλές σχέσεις με τον Παπαγιάννη, ιδιαίτερα μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Τριαναταφυλλόπουλο.
Κατά την γνώμη μας, ότι και να έχει πει, λόγοι στοιχειώδους αξιοπρέπειας, του επιβάλλουν να μην παίξει τον ρόλο του καταδότη...

Έλαμψαν δια της απουσίας τους...

Ο Αρναούτογλου, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, και οι παρουσιαστές του "Όμορφου Κόσμου", το πρωί δεν πήγαν στη παρουσίαση του προγράμματος του MEGA.
"Συμβαίνει κάτι?" ρώτησαν τους υπεύθυνους της εκδήλωσης. "Δεν ...

τους καλέσαμε γιατί έτσι το συνηθίζουμε κατά την παρουσίαση του προγράμματος. Δεν καλούμε τους παρουσιαστές, ηθοποιούς κ.λ.π.".
Ο Ντερμπεντέρης πάντως και η Τρέμη παρά το γεγονός ότι δεν είχαν πρόσκληση , ήταν εκεί...

Λουκέτο στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος και στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα...

«Συναγερμός» θα χτυπήσει τις επόμενες ημέρες και σε άλλα σχολεία...
«Λουκέτο» μπήκε σε δύο κολέγια λίγες ώρες μετά την απόφαση να κλειδωθούν όλες οι τάξεις δύο Λυκείων της Αττικής. Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των ειδικών, οι οποίοι επέμεναν πως η έξαρση των κρουσμάτων στα σχολειά θα ξεκινήσει από το Οκτώβριο ενώ σύμφωνα με τα πιο απαισιόδοξα σενάρια το 40% των παιδιών θα νοσήσει από τη νέα Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του υπουργείου Υγείας, «εντοπίστηκε συρροή περιστατικών γριπώδους συνδρομής στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος. Κατόπιν των παραπάνω το...

ΥΥΚΑ εισηγήθηκε στο Νομάρχη Αθηνών, βάση του επιχειρησιακού πρωτοκόλλου, την παύση της λειτουργίας των ανωτέρω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 7 ημέρες».

Στο μεταξύ, πανικό έχει προκαλέσει η απόφαση της νομαρχίας Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων να κλειδωθούν για εφτά ημέρες όλες οι τάξεις του Λυκείου Μελισσίων και του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών με νέα γρίπη, όπως επίσης και ο αριθμός των μαθητών που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που βγήκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών στο Λύκειο Μελισσίων και δύο μολυσμένοι εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Χαϊδαρίου. Επίσης, 22 ακόμη θρανία ήταν χτες κενά, αφού οι μαθητές δήλωσαν άρρωστοι.

Σύμφωνα όμως, με τις εκτιμήσεις των ειδικών «συναγερμός» θα χυτπήσει τις επόμνες ημέρες και σε άλλα σχολεία. Είναι ενδεικτικό πως μόνον χτές απουσιάζαν 5.000 μαθητές από τα σχολεία όλης της χώρας, επειδή όπως ενημερωσαν τον διευθυντή τους είχαν ύποπτο βήχα, καταρροή ή πυρετό. Και όπως προκύπτει απο τις εκτιμήσεις των επιστημόνων το πρώτο κύμα της νέας γρίπης δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, επιμένουν όμως πως μάς χωρίζουν μόλις δύο εβδομάδες.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας πως οι αρμόδιες αρχές έχουν επιδείξει ετοιμότητα όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε σε 20 ημέρες θα αρχίσει ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης στην χώρα μας, επισημαίνοντας πως όσοι εμβολιάζονται δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν δήλωση συναίνεσης.

Υπενθυμίζεται, πως από την ημέρα που δημοσιεύτηκε το Σχέδιο Δράσης κατά της Νέας Γρίπης, προβλεπόταν πριν τον εμβολιασμό με το πανδημικό εμβόλιο η υπογραφή Υπεύθυνης Δήλωσης, βάσει της οποίας οι πολίτες διαβεβαίωναν ότι:

α) Ενημερώθηκαν για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και επιπλοκές του εμβολιασμού

β) Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών

γ) Συμφωνούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο για το νέο ιό της γρίπης Α(Η1Ν1)

Παπανδρέου: Τρία νέα υπουργεία και μικρότερη κυβέρνηση...



Αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης...
Οι ριζικές αλλαγές σε κράτος και τρόπο διακυβέρνησης βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών, «κίνηση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι απέναντι στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών, η κυβέρνηση απαντά με κατηγορίες, χωρίς να ανακοινώνει κανένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι...

από τις 4 Οκτωβρίου δεν θα υπάρξει ούτε μία μέρα για χάσιμο, για αυτό «χρειάζεται ισχυρή λαϊκή εντολή».

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ορισμένα «δείγματα γραφής» για το πώς θα λειτουργεί η δική του κυβέρνηση, εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές:

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα έχει μικρότερο αριθμό μελών από τη σημερινή με τη δημιουργία των ακόλουθων τριών νέων υπουργείων:

* Οικονομικών, υπεύθυνο για τη δημοσιονομική πολιτική. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα έχει τη συνδρομή οικονομολόγων με εμπειρία και κύρος.

* Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο πρότυπο ανάπτυξης

* Προστασίας του Πολίτη για τη δημόσια ασφάλεια, την πολιτική προστασία και την πυρόσβεση.

Επίσης, στα σχέδια του Παπανδρέου περιλαμβάνονται η στελέχωση της δημόσιας διοίκησης «με τους άριστους και όχι τους αρεστούς», καθώς και το ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους του ΠΑΣΟΚ και στελέχους του κρατικού μηχανισμού.

Σε ερώτηση για το πώς αντιλαμβάνεται τη συνδρομή ξένων οικονομολόγων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι έτοιμος να αξιοποιήσει όλο το δυναμικό για το καλό της χώρας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες στο εξωτερικό σε θέσεις ευθύνης, οι οποίοι μπορούν να παίξουν ρόλο.

«Αν συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο το τέλος της διεθνούς κρίσης θα μας αφήσει αιχμάλωτους της διαφθοράς, ενός πελατειακού πολιτικού συστήματος, της αδιαφάνειας και της ατιμωρησίας χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική με κατεστραμμένο δασικό πλούτο».

Σχετικά με τα στελέχη της μελλοντικής κυβέρνησης, επανέλαβε ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα ικανά στελέχη με βούληση, εμπειρία και φαντασία για μια τελείως διαφορετική πορεία, χωρίς πάντως να δώσει ονόματα.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για τα στελέχη του δημοσίου τομέα και τους μισθούς των «golden boys», ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα θα εξεταστεί, ώστε οι αποδοχές να είναι δίκαιες και να μην προκαλούν.

Σε ερώτηση για το πώς προσδιορίζεται «ο έχων», ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι για τους πολίτες με εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ θα υπάρχουν ακόμα και μειώσεις στη φορολογία, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των πολιτών. Ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ποιος θα φορολογηθεί και ποιοι θα πληρώσουν.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κρυφή φορολογική ατζέντα και ξεκαθάρισε ότι στο άμεσο πρόγραμμα του είναι η χορήγηση στη χώρα 2,5 δις ευρώ για την ανάταξη της οικονομίας, τα οποία –όπως είπε «θα βρούμε».

«Τα 10 δισ. είναι ψέμα της ΝΔ γιατί μιλάνε για τις δαπάνες που έχουμε υπολογίσει στα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια για την παιδεία», πρόσθεσε.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για ξεχαρβάλωμα του κράτους και τόνισε: «Η ΝΔ έχει δημιουργήσει τεράστιες πληγές και στα έσοδα και στα έξοδα».

«Το νοικοκύρεμα μπορεί να γίνει με σκληρά αλλά δίκαια μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Μιλάμε για σοβαρή αναδιανομή του πλούτου, οι πλούσιοι θα πληρώσουν παραπάνω και σωστή διαχείριση ασφαλιστικών ταμείων».

«Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα η κυβέρνηση υποχωρεί», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου κι επεσήμανε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει τομές, ενώ παραδέχθηκε ότι «η χώρα μας έχει βαθύτατα προβλήματα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κόμμα του ζητά ισχυρή εντολή για τις απαραίτητες τομές, τονίζοντας ότι στο παρελθόν έχει καλέσει τα κόμματα της Αριστεράς για συνεργασία.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές όποιο και να είναι το εύρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές.

Για το θέμα του ελλείμματος, ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε λέει την αλήθεια για την οικονομία, ωστόσο, τόνισε ότι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξει.

Σε ερώτηση για την Παιδεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι η Παιδεία δεν είναι σήμερα δωρεάν, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για μεγαλύτερη αυτονομία στα Πανεπιστήμια, ώστε και οι φοιτητές να έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες επιλογής, και αξιολόγηση των ΑΕΙ.
NEA

Από την Πέμπτη μόνο με ΑΜΚΑ οι συναλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία...

Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του ΑΜΚΑ, αφού από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου όλοι οι ασφαλισμένοι θα χρησιμοποιούν τον αριθμό για τις συναλλαγές με το Ταμείο τους.
Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά δήλωσε ότι 9.200.000 πολίτες έχουν ήδη ΑΜΚΑ, ενώ 110 χιλιάδες πολίτες έχουν ζητήσει πληροφορίες από το 11131 τον τηλεφωνικό αριθμό.
Ο ΑΜΚΑ αποδίδεται στους...
πολίτες από τα ΚΕΠ όλης της χώρας, καθώς και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που δημιούργησε το υπουργείο Απασχόλησης στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από την τηλεφωνική γραμμή 11131 (χωρίς χρέωση), αλλά και από τη διαδικτυακή πύλη του ΑΜΚΑ.

Αλήτη, Ρουφιάνε, δημοσιογράφε...


Κατουρημένος από τον φόβο του, έτρεξε να τον προστατέψουν τα ΜΑΤ...
Ωραία τον περιποιήθηκαν οι νεαροί που είχαν μαζευτεί στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων για τις απολογίες των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς".
Με to που τον είδαν, άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά. "Αλήτη, Ρουφιάνε, δημοσιογράφε".
Κατουρημένο από τον φόβο του το "λιοντάρι" ο Μάκης , έτρεξε προς...

την πλευρά που ήταν παρατεταγμένα τα ΜΑΤ για να τον σώσουν. Οι νεαροί φυσικά δεν κινήθηκαν εναντίον του, απλώς τον γιουχάιζαν. Το "παλικάρι" πήγαινε στην αίθουσα που γινόταν η εκδίκαση της μήνυσης του κατά του Παπαγιάννη.
Όταν τον λένε ρουφιάνο τόσος κόσμος και μάλιστα δημοσίως, το Fimotro τον πείραξε?...

Στη Ρηγίλλης θέλουν να μπλοκάρουν τη δημοσκόπηση...

Δεν θα το πιστέψετε.

Είναι τόσο ανόητοι και κάφροι ώστε μηχανεύονται τρόπους να παρεμποδίσουν την πρόσβαση στο Ιντερνετ για να...

...μην διαβάσει ο κόσμος τ' αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Αυτά ούτε την εποχή του Μαυρογιαλούρου δεν γινόντουσαν. Οι θερμοκέφαλοι της Ρηγίλλης μπροστά στο φάσμα της ήττας κάνουν την μια ανοησία πίσω από την άλλη...

Πονηριά Τέντε για το διαδίκτυο...


Στη γραμμή Σανιδά "τύλιξε" την ΑΔΑΕ...
Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών μετά την κίνηση του Τέντε να εκδώσει εγκύκλιο για την άρση απορρήτου στοχεύοντας τα Blogs, και λέγοντας ψευδώς ότι έχει και την σύμφωνη γνώμη της ΑΔΑΕ.
Τι έκανε ο κύριος εισαγγελέας. Διασφάλισε την...

σύμφωνη γνώμη της άρσης μόνο για τα SMS και αυθαίρετα το επέκτεινε και στο διαδίκτυο.
Για να δούμε αν αυτό το κολπάκι θα το καταπιεί η ΑΔΑΕ....

Ήρθε το τέλος της χαζής ξανθιάς?...


Το ταλέντο της ήταν να κάνει την χαζομάρα προσόν. Ένα ωραίο κορίτσι που ρώταγε με ειλικρινή απορία την κυρία Βέφα, "τι είναι λούτσος".
Δεν το'παιζε. Η αφέλεια και η άγνοια ήταν σύμφυτα με την ομορφιά της. Και μ΄αυτά τα προσόντα κέρδισε τηλεθεατές (τους λίγους που υπάρχουν σ' αυτή την ζώνη), δημοσιότητα και χρήμα με ουρά.
Σήμερα φαίνεται πως κινδυνεύει. Την "χτύπησαν" (χθες την κέρδισαν με 3 μονάδες διαφορά) δυο χαβαλέδες, που δείχνουν να' ναι ότι πρέπει για τις απαιτήσεις του περιορισμένου κοινού αυτής της ζώνης.
Το τέλος της...

χαζής ξανθιάς πλησιάζει.
Νόμος της ζωής.
Κάποτε θα ερχόταν...

Ασυλία...

Η Κανέλλη απαιτεί και έχει μόνιμα προνομιακή μεταχείριση από την εκπομπή του Παπαδάκη.
Άσε που δεν της φέρνουν αντίρρηση σε τίποτα. Έχει μια ιδιότυπη ασυλία. Σήμερα βγήκε , είπε το ποιηματάκι της, διαφήμισε το περιοδικάκι της που έχει εξώφυλλο το Γ.Παπανδρέου ως Καίσαρα (όχι τον Καραμανλή θα έβαζε, που στον μπάρμπα του ήθελε να παίξει πιάνο), κι έφυγε λέγοντας ένα καλό λόγο, για τον υποψήφιο της Ν.Δ. Άρη Σταθάκη, που μόλις είχε μπει στο στούντιο μαζί με την Άννα Νταλάρα του ΠΑΣΟΚ και τον Χατζησωκράτη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ερώτηση γιατί...

παριστάνει τον Παπανδρέου ως Καίσαρα απάντησε(η πολύ υστερία στο τέλος γίνεται ανοησία). "Γιατί θα κυβερνήσει αυτοκρατορικά".
Στο πλαίσιο δε της ασυλίας εντάσσεται και η βωμολοχία. Κάνοντας διακοπή για διαφημίσεις ο Παπαδάκης, ακούστηκε να λέει. "Γαμώ το κερατό μου"!
Και αυτών που σε ανέχονται...

Οι... «Βενιζέλοι», οι «αποδιοπομπαίοι» και η μαύρη προπαγάνδα ...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. ΧΙΩΤΗΣ
Από γκάφα σε γκάφα πέφτει η ΝΔ...
Από τη μία γκάφα στην άλλη πέφτει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση, με το επικοινωνιακό της επιτελείο αλλά και τον πολιτικό της σχεδιασμό να την προδίδουν καθημερινά και να οπλίζουν με επιχειρήματα τους αντιπάλους της. Οι συνεργάτες του κ. Κ. Καραμανλή ανάλωσαν χθες όλη την ενέργειά τους για να ανασκευάσουν δηλώσεις και πρωτοβουλίες που άστοχα και αψυχολόγητα ανέλαβαν στελέχη του κόμματος, ανοίγοντας ξαφνικά εσωκομματικά μέτωπα και προκαλώντας τη σφοδρή κριτική κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι παρακολουθούν έκπληκτοι το...
Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης να διαλύονται.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκος αναγκάστηκε να προβεί σε δημόσια δήλωση για να ανασκευάσει τη δήλωση του Γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη, με την οποία καλούσε τους οπαδούς του κόμματος να καταψηφίσουν τους υποψηφίους που τους εξόργισαν, αρκεί να υπερψηφίσουν τον κ. Κ. Καραμανλή.

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης έδινε εντολή να αποσυρθεί το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Μετεξέλιξη» που με έμμεσο τρόπο χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και την ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ. Χθες επίσης η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε τα δύο κόμματα πως η ιστοσελίδα της κυρίας Λούκας Κατσέλη αλλοιώθηκε πράγματι από χάκερ, ο οποίος εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί υπολογιστή του Πολυτεχνείου, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ.

O πως αποκαλύφθηκε χθες, ο Πολιτικός Σχεδιασμός της ΝΔ σχεδίαζε να κυκλοφορήσει σήμερα το νέο τεύχος του περιοδικού «Μετεξέλιξη», με εξώφυλλο τη ρόδα ενός ποδηλάτου με αλυσίδα, που παρέπεμπε ευθέως στο ατύχημα που είχε προ μηνών ο κ. Γ. Παπανδρέου. Το εξώφυλλο παρέθετε επίσης περικοπές από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη με τίτλο «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης», προκαλώντας ευνόητους συνειρμούς για την εμβέλεια και την αποτελεσματικότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκδότης του περιοδικού και αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Ι. Χατζής έλαβε εντολή να αντικαταστήσει το εξώφυλλο του περιοδικού, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος απέφυγε να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του, επισημαίνοντας πως το εξώφυλλο ήταν απλώς ένα από τα προσχέδια που ετοίμασε το πιεστήριο. Στην πραγματικότητα, η Ρηγίλλης αναγκάστηκε να αποσύρει το τεύχος με τους υπαινιγμούς κατά του κ. Παπανδρέου, μετά την αποκάλυψη του περιεχομένου του από τον ραδιοσταθμό City 99,5, αλλά και τις επιθέσεις που υπήρχαν στις μέσα σελίδες κατά του κ. Παπακωνσταντίνου και εναντίον στελεχών του ΣΥΝ. O εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ αποκαλείται «ο αλαζονικός κύριος» προσθέτοντας ότι «χλευάζει κάθε απόγευμα τους πολιτικούς του αντιπάλους», «υβρίζει τον Πρωθυπουργό» , «εκτίθεται και αυτοδιαψεύδεται» .

Στην ίδια σελίδα τα μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ αποκαλούνται «ερυθρόδερμοι πολιτικοί με πράσινα φτερά», επειδή τάσσονται υπέρ της μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠαΣοΚ.
BHMA

Προς Σόμπολο, Γκαιντέ, Καραιβάζ, Καρσιώτη και λοιπούς υπαστυνόμους...


Από kourdistoportocali.blogspot
Αγαπητοί κύριοι, εσείς που με την αναξιοπρέπεια παπαγαλακίου, σπεύσατε να συνδέσετε τους Πυρήνες της Φωτιάς, (την 20χρονη Μυρτώ), με την Σέχτα και τον Επαναστατικό Αγώνα, τι έχετε να πείτε τώρα;
Και καλά οι υπόλοιποι, αλλά ο ...

Πάνος Σόμπολος που είναι Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, πως υπερασπίζει την αξιοπρέπεια αυτού του (υποτιθέμενου) λειτουργήματος;
Κρίμα...

Η κρίση γεννάει ιδέες...

Είναι άγριος και επικίνδυνος. Βρίσκεται στο Βowling Green Ρark κοντά στη Wall Street και συμβολίζει την «επιθετική οικονομική αισιοδοξία και ευημερία»... Είναι η πρώτη εκδοχή του ταύρου, ο διάσημος πια ταύρος της Wall Street, το ανεπίσημο σύμβολο όλων όσων πρέσβευε το Χρηματιστήριο για το αμερικανικό όνειρο. Ένα έργο τέχνης που συγκαταλέγεται στις πιο ζωντανές εικόνες της Νέας Υόρκης, αφού το γλυπτό νιώθεις ότι βλέπει έναν...


ματαντόρ απέναντι. Στη δεύτερη εκδοχή, αυτή του Κινέζου Chen Wenling, υπό τον τίτλο «Αυτό που βλέπεις μπορεί να μην είναι αληθινό», που εκτίθεται σε γκαλερί του Πεκίνου, ο επιθετικός ταύρος βρήκε τον ταυρομάχο του και «κολλάει» στον τοίχο τον φυλακισμένο πια επενδυτή... Ναι, δεν μοιάζει απλά στον Μadoff, είναι ο Μadoff. Και για όποιον δεν κατάλαβε, η τέχνη μπορεί να περνάει κρίση αλλά εμπνέεται και από την κρίση.
Κλικ από τα ΝΕΑ.

Κατοστάρες...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ θα έχουμε ακόμη Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Αντιθέτως, την Άνγκελα Μέρκελ θα την έχουμε καγκελάριο άλλα τέσσερα χρόνια. Το ένα δεν είναι εντελώς άσχετο με το άλλο.
Η ΜΕΡΚΕΛ δεν έχει εξουσία επί της Ελλάδος. Ωστόσο, οι Γερμανοί είναι οι ταμίες της Ευρώπης, ιδίως δε της ευρωζώνης. Η παρουσία τους βαραίνει στο τραπέζι του Γιούρογκρουπ- το συμβούλιο των χωρών του ευρώ- και η σκιά τους πέφτει εξίσου βαριά επάνω στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της Φρανκφούρτης. Η Ελλάδα δεν...

στέκεται χωρίς την ανοχή του Γιούρογκρουπ και τη ρευστότητα που μας εξασφαλίζει η ΕΚΤ παρέχοντας κεφάλαια με 1% στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ η κυβέρνηση Καραμανλή φαίνεται πως έκανε κατάχρηση των διευκολύνσεων αυτών. Αυτό μπορούσε να συμβαίνει όσο η Ευρώπη ήταν σε εκκρεμότητα. Μέχρι δηλαδή να ξαναψηφιστεί ο Μπαρόζο και να ξεκαθαρίσει η νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και μέχρι να γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία, οπότε να ξεκαθαρίσει ποιος- ή μάλλον ποια- και με ποιον θα κυβερνήσει.

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ αυτό, η Ελλάδα δανείστηκε εξήντα δισ., ενώ το ποσοστό του χρέους στο ΑΕΠ θυμίζει σκορ ΝΒΑ- δηλαδή κατοστάρα αμερικανικού μπάσκετ. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Καραμανλή προσπάθησε να αποσπάσει από την Κομισιόν μία διετία για να μαζέψει τα δημόσια οικονομικά. Αν ο Καραμανλής είχε περιθώριο ώς το 2011, ίσως να μην προσέφευγε σε πρόωρες εκλογές. Χωρίς όμως τέτοιο περιθώριο, η κυβέρνηση αντιμετώπιζε ένα πολιτικά θανατηφόρο δίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου.

ΩΣΤΟΣΟ Ο Αλμούνια δεν έδωσε παράταση. Και από τη Μέρκελ δεν είχαν να περιμένουν χάρες. Η Άντζι ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2007 σε μια επίσκεψηαστραπή που στήριξε το προφίλ του Κώστα εν όψει εκλογών. Αντιθέτως, σε αυτή την προεκλογική περίοδο οι Γερμανοί τα βρόντηξαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η Μέρκελ φαίνεται πως δεν θέλει ούτε να ακούει για τον Καραμανλή. Όχι μόνο γιατί η Ελλάδα είναι το μαύρο πρόβατο της ευρωζώνης, αλλά και για κάποιες δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν. ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν είναι άσχετα με την απόφαση του Κώστα να τα βροντήξει και να πάει για εκλογές νωρίς.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Σε κατάσταση αποσύνθεσης η ΝΔ...

«Πεδίο εσωκομματικού πολέμου» θυμίζει τα τελευταία 24ωρα η ΝΔ, καθώς την ηττοπάθεια την έχουν διαδεχθεί η εσωστρέφεια και οι συγκρούσεις μεταξύ υποψήφιων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Η δήλωση για την ανάγκη «μαυρίσματος» των διεφθαρμένων, ο αδυσώπητος «εμφύλιος» στις εκλογικές περιφέρειες και οι επιθέσεις στα πρόσωπα που αποτελούσαν και αποτελούν το στενό περιβάλλον του κ. Καραμανλή είναι λίγα από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό της έντασης στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Γ. Λούλη και Θ. Ρουσόπουλο στοχοποίησε ο Β. Πολύδωρας, κατηγορώντας τους ότι...


οδήγησαν τον πρωθυπουργό στον «μεσαίο χώρο», εγκαταλείποντας τον «κορμό» της Κεντροδεξιάς
Γ. Λούλη και Θ. Ρουσόπουλο στοχοποίησε ο Β. Πολύδωρας, κατηγορώντας τους ότι οδήγησαν τον πρωθυπουργό στον «μεσαίο χώρο», εγκαταλείποντας τον «κορμό» της Κεντροδεξιάς

Συγκεκριμένα, πριν κοπάσει ο θόρυβος με την παρέμβαση του κ. Λ. Ζαγορίτη για την ανάγκη καταψήφισης των υποψήφιων που «έχουν πληγώσει τη ΝΔ», «άνοιξε» νέα εστία έντασης με αφορμή την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των κ. Ρουσόπουλου και Λούλη ο κ. Β. Πολύδωρας.

Σε δηλώσεις του (ρ/ς Κανάλι 1) ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τους δύο στενότερους (κατά το παρελθόν) συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι τον οδήγησαν στον «μεσαίο χώρο» και εγκαταλείψαν τον «κορμό» της Κεντροδεξιάς.

Ετικέτες
«Εμείς» -είπε χαρακτηριστικά- «τις παραπλανητικές ετικέτες «Δεξιά», «Κεντροαριστερά» με verbum (οδηγία) του Καραμανλή, του ιδρυτή, τις είχαμε υπερβεί από το 1974. Τώρα έκαναν αναθέρμανση αυτής της συζήτησης κάποιοι μυστήριοι... Αν θες και για τους μυστήριους θα σου πω ανοιχτά, ο Λούλης και ο Ρουσόπουλος, και εγκλωβίζουν την πολιτική σκέψη της Ρηγίλλης και του Μαξίμου στο να κάνουμε τις υπογραμμίσεις προς τον μεσαίο χώρο, που δεν είναι κακό.

Αλλά αυτές οι υπογραμμίσεις να μην είναι επιθετικές προς τον κορμό της Κεντροδεξιάς, προς τον κορμό της ΝΔ. Εκεί ορθώθηκα κι εγώ. Και λέω «ε, τι κάνετε;». Διότι σε τελευταία ανάλυση εγώ πιστεύω στη θεωρία του μαγνητικού πόλου κι όχι των ετικετών».

Την ίδια στιγμή, δεν έχει κοπάσει η εσωκομματική «φωτιά» που άναψε με την παρέμβασή του για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο κ. Λ. Ζαγορίτης. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, τον οποίο «άδειασε» χθες το μεσημέρι και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκος, βρέθηκε στο στόχαστρο όλων σχεδόν των συνυποψήφιων του, ορισμένοι εκ των οποίων προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας και σε διάβημα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος επιχείρησε να ανασκευάσει, και σε νεότερες δηλώσεις του χθες (ρ/ς ΝΕΤ) διευκρίνισε ότι ζήτησε να καταψηφιστούν εκείνοι που δεν έχουν βοηθήσει την κομματική βάση της ΝΔ και όχι ότι υπάρχουν κάποιοι που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις αδιαφάνειας και έχουν παραμείνει στις λίστες. «Είπα οι ψηφοφόροι να μην απομακρυνθούν από την παράταξη, διότι έχουν ενοχληθεί από κάποια συμπεριφορά. Να μην απομακρυνθούν από τη ΝΔ. Να έρθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν ΝΔ. Να ψηφίσουν Κ. Καραμανλή», τόνισε χθες.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, υπό την πίεση των αντιδράσεων κομματικών στελεχών και συνυποψήφιων του κ. Ζαγορίτη, υποχρεώθηκε χθες το μεσημέρι να «αδειάσει» τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Σε δήλωσή του επεσήμανε ότι «τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καταρτίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μετά την αξιολόγηση της γενικής πολιτικής συμπεριφοράς του συνόλου των στελεχών που τα συνθέτουν».

«Είναι λοιπόν προφανές» -συμπλήρωσε- «ότι έχουν -χωρίς καμία εξαίρεση- την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόμματος». «Ζήτημα λοιπόν δεν υπάρχει. Αλλωστε οι πολίτες με τον σταυρό προτίμησης επιλέγουν θετικά και όχι αρνητικά», κατέληξε.

Το όλο θέμα αναζωπύρωσε τις εντάσεις μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ στη Β Αθήνας, όπου ούτως η άλλως το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο. Με δεδομένο ότι η ΝΔ θα απολέσει 6-7 έδρες εάν είναι δεύτερο κόμμα, η «μάχη» μεταξύ των στελεχών της ΝΔ έχει γίνει ιδιαίτερα «σκληρή».

Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μόλις έκανε τις δηλώσεις για «μαύρισμα υποψήφιων βουλευτών» ο κ. Ζαγορίτης, έσπευσαν να αφήσουν αιχμές εναντίον του οι συνυποψήφιοί του κ. Πολύδωρας, Πετραλιά και Κυρ. Μητσοτάκης.

Ηττοπάθεια
Ανάλογο είναι το κλίμα για τη ΝΔ και σε άλλες περιφέρειες της επικράτειας, όπου οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά εις βάρος -συνήθως- των συνάδελφων τους από το ίδιο κόμμα. Η ηττοπάθεια που επικρατεί στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος και οι αναλύσεις που εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να χάνει τουλάχιστον 50 έδρες στην περίπτωση που είναι δεύτερο την Κυριακή, έχουν εντείνει τις παρασκηνιακές συγκρούσεις.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελεί η Β' Πειραιά, όπου μαίνεται «μάχη» μεταξύ των κ. Τ. Νεράντζη και Γ. Τραγάκη, καθώς είναι πιθανόν η ΝΔ να εκλέξει έναν βουλευτή. Στα Δωδεκάνησα, η σύγκρουση αφορά τους κ. Καραμάριο και Βαληνάκη, στα Χανιά τους κ. Μαρκογιαννάκη και Νικηφοράκη, στην Αρκαδία τους κ. Λυκουρέντζο και Κωστόπουλο, στην Κέρκυρα τους κ. Δένδια και Γκίκα και στην περιφέρεια Αττικής τους κ. Βλάχο, Μπούρα και Σταύρου.
ΕΘΝΟΣ

Η Ν.Δ. μαύρισε τον γραμματέα της...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Τρικυμία στο Μαξίμου που το πρωί κάλυπτε τον Ζαγορίτη και το μεσημέρι τον άδειασε
Παραζάλη προκαλούν στη Ν.Δ. οι προτροπές του γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη για «μαύρισμα» των γαλάζιων υποψηφίων που «πλήγωσαν» την παράταξη, ενώ οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης βρίσκονται στο επίκεντρο σκληρής εσωκομματικής κριτικής για αλλεπάλληλες γκάφες στο παρά πέντε των εκλογών.
Μέσα σε κατάσταση σύγχυσης, το Μαξίμου άλλαζε χθες...


συνεχώς γραμμή για την παρέμβαση του γραμματέα, τον οποίο κάλυπτε το πρωί και άδειαζε το μεσημέρι. Την ίδια στιγμή, σε δεινή θέση βρισκόταν η Ρηγίλλης και με αφορμή την ανοίκεια επίθεση που γινόταν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου μέσα από επίσημο έντυπο του κόμματος, το οποίο και τελικώς αποσύρθηκε υπό τον φόβο ότι ο βρώμικος πόλεμος θα μπορούσε να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τη Ν.Δ. Το κυβερνών κόμμα, εξάλλου, βρέθηκε χθες εκτεθειμένο και για επίθεση που είχε εξαπολύσει εις βάρος της κ. Λούκας Κατσέλη, καθώς αποδείχθηκε ότι στην προσωπική ιστοσελίδα είχαν εισβάλει χάκερ και ουδέποτε η ίδια είχε στηρίξει τους συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση.

Έχουν βραχυκυκλώσει
Το προεκλογικό «φίνις» της Ν.Δ. έχει μουδιάσει βουλευτές και κομματικά στελέχη, που δεν κρύβουν πλέον τον φόβο ότι το κόμμα οδηγείται σε εκλογική συντριβή. Κορυφαίοι υπουργοί έκαναν χθες λόγο για «πλήρη κατάρρευση του επικοινωνιακού και πολιτικού σχεδιασμού της Ρηγίλλης», ενώ οι αντιδράσεις που καταγράφονται σε όλη τη χώρα έχουν βραχυκυκλώσει το Μαξίμου. Ενδεικτική της σύγχυσης που επικρατεί είναι η χθεσινή αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκου απέναντι στις παραινέσεις του κ. Ζαγορίτη για «μαύρισμα» γαλάζιων υποψηφίων.

«Ο κ. Ζαγορίτης τα είπε αυτά γιατί κάποιοι δεν συμπεριφέρθηκαν στην κομματική βάση με τον τρόπο που έπρεπε...», είπε το πρωί ο εκπρόσωπος (μιλώντας στο Μega), παρέχοντας κάλυψη στον γραμματέα, αλλά λίγες ώρες αργότερα άλλαξε κατεύθυνση και αποφάσισε να στηρίξει τους υποψηφίους. «Τα στελέχη που συνθέτουν τα ψηφοδέλτια έχουν - χωρίς καμία εξαίρεση- την πλήρη εμπιστοσύνη και υποστήριξη του κόμματος», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του, με την οποία κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον κ. Ζαγορίτη. Κυβερνητικοί παράγοντες απέδιδαν τις παλινωδίες του εκπροσώπου στις οξύτατες αντιδράσεις που υπήρξαν για την παρέμβαση του γραμματέα κυρίως από συνυποψηφίους του στη Β΄ Αθήνας.

«Καμία πολιτική δεν στέκεται αν δεν βασιστεί σε υγιή πρόσωπα που θα την υπηρετήσουν με συνέπεια» ανέφερε χαρακτηριστικά (στον Αlpha 98,9) ο υπουργός Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδης, προκρίνοντας και αυτός το «μαύρισμα» υποψηφίων, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κων. Μαρκόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους γαλάζιους ψηφοφόρους «να μην τιμωρήσουν μια παράταξη ιστορική, αλλά να αλλάξουν τους διαχειριστές της».

Επικρίσεις
Ακόμη και στελέχη του καραμανλικού μπλοκ, ωστόσο, επέκριναν ως «ερασιτεχνισμούς» όσα εκπορεύονται από τη Ρηγίλλης, εκτιμώντας ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός «πλήττει τελικώς την εικόνα του Πρωθυπουργού που έχει την ευθύνη για τα ψηφοδέλτια». Επικριτικός για την παρέμβαση Ζαγορίτη υπήρξε και ο υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας κ. Γερ. Γιακουμάτος, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής «με κόστος πολιτικό έχει ξεκαθαρίσει τα πάντα με τα ψηφοδέλτια», ενώ λόγο για «όψιμη αυτοκριτική του κ. Ζαγορίτη που τώρα δεν έχει νόημα» έκανε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, τονίζοντας (στον Flash) ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για όλους τους εν ενεργεία βουλευτές και να μην υπάρξουν αποκλεισμοί.
NEA

Οι εφημερίδες σήμερα...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στεγνωσε το ταμείο.
O Παπαθανασίου ομολογεί δανεισμό, αλλά..εκτάκτως
ΒΗΜΑ:Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Δεσμεύομαι για ριζικές αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία
Η συμπρωτεύουσα επεφύλαξε χθες θριαμβευτική υποδοχή στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου- τι είπε για την ανασύνταξη του κράτους, την αναταξη της...

Οι εφημερίδες σήμερα...


TA NEA: Ζαλάδες στη Ν.Δ. από το... μαύρισμα
Παραζάλη προκαλούν στη Ν.Δ. οι παραινέσεις Ζαγορίτη για «μαύρισμα» υποψηφίων, ενώ οι επιτελείς σε Μαξίμου και Ρηγίλλης δέχονται σκληρή κριτική για αλλεπάλληλες γκάφες, στο παρά πέντε των εκλογών.
ΕΘΝΟΣ:Σε κατάσταση αποσύνθεσης η ΝΔ
Επίθεση από τον Β. Πολύδωρα κατά των «μυστήριων» Λούλη και Ρουσόπουλου που «εγκλώβισαν την πολιτική σκέψη της Ρηγίλλης και του Μαξίμου». «Μαύρισε» τον Λ. Ζαγορίτη ο Γ. Κουμουτσάκος

Οικογένεια...χανόμαστε!...

Πλακώνονται. Άσχημα. Οι πάνω με τους κάτω. Κι οι κάτω με τους δίπλα και τους παραδίπλα.

Ο Μεϊμαράκης τα 'χει με τη Ζέτα Μακρή. "Αν δεν...

...θέλω εγώ, εσύ δεν βγαίνεις" της παρήγγειλε.

Γιατί ρε εύξαπτε μουστάκια, τι σου 'κανε το κορίτσι; Το λίφτινγκ σε πείραξε; Αλλά, πέραν της Ζέτας, υπάρχει κι ο Λευτέρης κι ο Μενέλαος κι άλλοι πολλοί. Του Λευτέρη (Ζαγορίτη) του 'τριξε σήμερα τα δόντια. Βλέπετε, ο τυπάκος εκείνος που έβαλε το εξώφυλλο που απέσυραν είναι δικός του.

Ο Βαγγέλης, στα "γεράματα" ξανάγινε Ντοράκιας. Στη μέση μπήκε κι ο Μενέλαος (Δασκαλάκης), αλλά ο μουστάκιας βάρεσε τις γροθιές του στο τραπέζι κι έφυγε εκστομίζοντας διαβόλους και τριβόλους και χτυπώντας πίσω του δυνατά την πόρτα.

Γενικά μιλάμε για οικογένεια... χανόμαστε!...

Άδικο το 2-0...

Ο Νικοπολίδης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στην Ευρώπη...
Μπορεί η Άρσεναλ πράγματι να σφυροκοπούσε από την αρχή του αγώνα τον Ολυμπιακό. Όμως το ματς κρίθηκε στο τέλος (78') από ένα σφάλμα της άμυνας και σφραγίστηκε λίγο αργότερα (86') μ' ένα γκολ οφσάιντ.

O Αντώνης Νικοπολίδης έκανε ίσως το....

...καλύτερο του παιχνίδι στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Σε 5 τουλάχιστον περιπτώσεις έσωσε την εστία του από σίγουρα γκολ.

Ο Ολυμπιακός, αν ήταν λίγο περισσότερο ψύχραιμος κι αν μπορούσε ν' απειλήσει με πολλά σουτ την εστία της Άρσεναλ, θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ήττα. Εν πάσει περιπτώσει, το 2-0 δεν του προσθέτει ούτε του αφαιρεί τίποτα, αφού στόχο είχε και έχει τη δεύτερη θέση στον όμιλο αυτό (8o) του Champions League.

Τ' άλλα αποτελέσματα απόψε:
5ος Ομιλος
Φιορεντίνα-Λίβερπουλ 2-0
Ντέμπρετσεν-Λιόν 0-4

6ος Ομιλος
Ρούμπιν Καζάν-Ιντερ 1-1
Μπαρτσελόνα-Ντιναμό Κιέβου 2-0

7ος Ομιλος
Ουνιρέα-Στουτγκάρδη 1-1
Ρέιντζερς-Σεβίλη 1-4

8ος Ομιλος
Αλκμααρ-Σταντάρ Λιέγης 1-1

29.9.09

Κυκλοφορεί κι "οπλοφορεί"...

...με μια πουράκλα μισό μέτρο. Τ' απόγευμα ήταν στο Tops στο Κολωνάκι. Άνετος. Κάποιος του είπε "ρε Μάκη, δεν φοβάσαι μην σε συλλάβουν μετά την καταδίκη σου;"

Και...

...ο Ψωμιάδης με το πούρο στο στόμα και το γνωστό του θράσος απάντησε: "Δε πάνε να γα.... Ας έρθουν".

Μάκη, θα έρθουν...

Ξέχασε το Playstation στο ξενοδοχείο!...

Χαμός. Μεγάλη πλάκα. Ο Κουρασμένος κουβαλάει τις περιοδείες το Playstation.

Την τελευταία φορά το ξέχασε στο ξενοδοχείο που...

...έμενε κατά την περιοδεία του στη Θράκη. Όταν το βρήκαν οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου μετά το πρώτο σοκ (γιατί δεν πίστευαν πως ο πρωθυπουργός τους παίζει τέτοια παιχνίδια) ξεράθηκαν στα γέλια. Μετά από ώριμη σκέψη, η διεύθυνση του ξενοδοχείου το ταχυδρόμησε στο Μαξίμου.

Αν νομίζετε ότι το λέμε για πλάκα, κάνετε λάθος...

Εδώ θα βγαίνουν όλες οι βρωμιές του Βγενόπουλου...

Ο πόλεμος Βασιλάκη-Βγενόπουλου μεταφέρεται και στη blogόσφαιρα.

Ήδη εμφανίστηκε ένα blog, το...

...vivartia.blogspot.com το οποίο απειλεί ότι θα βγάζει όλες τις βρωμιές του Βγενόπουλου και του Θεοδωρόπουλου.

Μετά τις αλληλομηνύσεις με τη Ντόρα, βλέπουμε τον Mister MIG ν' ανηφορίζει προς το Ηλεκτρονικό Έγκλημα...

Πανικός στο Μαξίμου...

Η Guardian δημοσιεύει την Πέμπτη δημοσκόπηση για τις εκλογές στην Ελλάδα...
Για να δούμε τώρα. Θα μας απαγορεύσουν να διαβάζουμε; Η Guardian έχει παραγγείλει για λογαριασμό της μεγάλη δημοσκόπηση για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Τ' αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα...

...αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της μεθαύριο Πέμπτη. Στο Μαξίμου βέβαια, που ξέρουν ότι η ψαλίδα έχει ανοίξει, έχει πέσει πανικός.

Για να δούμε τι θα μας λέει την Πέμπτη αυτή η ιδιοφυία ο Ζαγορίτης;...

"Κυρία μου, αυτό είναι λαϊκισμός"...

Χατζηνικολάου απ' τα παλιά. Δεν δίστασε να ρίξει ένα χαστούκι στον αέρα στην κυρία Νίκη Τζαβέλλα, ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ. Γιατί;

"Δεν...

...έχουν ποτέ δουλέψει στη ζωή τους ο Καραμανλής κι ο Παπανδρέου", είπε το στέλεχος του κόμματος του γαλατά (κατά δήλωση του) Καρατζαφέρη.

"Κυρία μου, αυτό είναι λαϊκισμός" της είπε ο Χατζηνικολάου, υποστηρίζοντας πως και οι δυο υποψήφιοι πρωθυπουργοί έχουν ασκήσει επαγγέλματα.

Τώρα, μεταξύ μας, για να 'μαστε ειλικρινείς, τον Καραμανλή δεν τον θυμόμαστε να 'χει κάνει κάτι. Για το Γιώργο είναι γνωστά. Μέχρι αυτοκίνητα έπλενε σε βενζινάδικο...

Μαχαιροβγάλτες...

Ένα μαχαίρωμα σε μια καφετέρια στην Καλλιθέα, με δράστη ένα άτομο με ψυχολογικά προβλήματα, έγινε Μέγα θέμα στο δελτίο του ALPHA.
Ο πιτσαδόρος διευθυντής Παπαδρόσος για να...
του δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, έστησε ζωντανή σύνδεση με ρεπόρτερ τον Καρτσιώτη. Το δελτίο του ALPHA "ξεπέταξε" το σοβαρό θέμα της ημέρας, που είναι οι απολογίες των κατηγορουμένων για τρομοκρατική δράση, με ένα ρεπορταζάκι ενός λεπτού.
Κι έριξε όλο του το βάρος σ' ένα μαχαίρωμα.
Μιλάμε δηλαδή για ξεφτίλα...

ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΗ...

Από Fimotro
Την χτύπησε και πάλι προσωπικά. Δεν τηρεί ούτε τους κανόνες ηθικής ενός άνδρα απέναντι στις γυναίκες. Θα μπορούσε να σχολιάσει τις πλαστικές, το λίφτινγκ ή οτιδήποτε άλλο. Όχι όμως να χαρακτηρίζει γριά μια γυναίκα που είναι 20 χρόνια νεότερή του. Το διέπραξε σήμερα στην εκπομπή του στον Flash. "H Στάη έχει...
γεράσει, θυμίζει γριά", είπε απαντώντας σε ακροατή της εκπομπής του. Τι να του πεις του Κακαουνάκη; Να του μάθουμε τρόπους σε αυτή την ηλικία που βρίσκεται αποκλείεται. Δεν σέβεται ούτε ότι την Στάη την γνωρίζει σε προσωπικό επίπεδο πάνω από 20 χρόνια. Απαλλάσσεται γιατί έχει το ακαταλόγιστο...

Χρόνια πολλά κι ας σε πειράζω...


Έτερον εκάτερον, μπορεί να βγάζω συχνά-πυκνά την γλώσσα μου, αλλά το "χρόνια πολλά", όταν το λέω, το λέω με την καρδιά μου.
Αν και δε νομίζω ότι ο καημένος θα καταλάβει γιορτές φέτος.
Τρέχει για σταυρούς, αν και νομίζω ότι δεν τους χρειάζεται, ας είναι καλά ο οικογενειακός μηχανισμός που δουλεύει για χάρη του. Λέτε να...
κάνει τάχα μου ότι τρέχει, για να μην πικάρει τους υπόλοιπους;
Πάντως Κυριάκο μου, εσύ μην μασάς από τίποτε. Όσο κι αν σου τα "χώνουνε", όσο κι αν σου βγάζουν τιμολόγια για κάτι παράξενα τηλεφωνικά κέντρα, όσο, όσο, όσο,... η Ιστορία δείχνει ένα πράγμα:
Kάποια μέρα θα έρθει η σειρά σου για να γίνεις Πρωθυπουργός...
Από aletri.blogspot

Εδεσαν και λήστεψαν ηλικιωμένη...


ΜΑΓΝΗΣΙΑ:Ηλικιωμένη γυναίκα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της σε αδίστακτους ληστές, οι οποίοι την έριξαν στο πάτωμα, έψαξαν όλους τους χώρους και έφυγαν με 600 ευρώ, αφού της έδεσαν τα χέρια.
Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν κάθε στοιχείο για τον εντοπισμό των δύο δραστών, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι τα ίδια πρόσωπα που σχετίζονται με την πρόσφατη ληστεία και δολοφονία της 86χρονης Μαρίας Σταμάτη, στο σπίτι της στο Βόλο, αλλά και τη ληστεία ηλικιωμένης γυναίκας στην Ανακασιά τον περασμένο Ιούλιο.

Ο τρόπος που...


χρησιμοποίησαν και σε αυτή την περίπτωση ληστές, που βάζουν στο στόχο τους σπίτια ηλικιωμένων γυναικών, είναι ο ίδιος με προηγούμενες αντίστοιχες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Οι δύο δράστες χτύπησαν νωρίς το πρωί, στις 6:45, την πόρτα της κατοικίας της 75χρονης γυναίκας. Ένα από τα σπίτια στην άκρη του Αχιλλείου. Φαίνεται ότι παρακολουθούσαν το σπίτι, καθώς η ηλικιωμένη διαμένει σε αυτό με τον σύζυγό της και τον γιο τους, οι οποίοι όμως εκείνη την ώρα απουσίαζαν.

Η ηλικιωμένη γυναίκα άνοιξε την πόρτα και αντίκρισε δύο άγνωστους για την ίδια άντρες. Ο ένας από τους δύο την έσπρωξε, την έριξε στο δάπεδο και την ακινητοποίησε. Ο δεύτερος την ώρα που ανήμπορη και φοβισμένη η γυναίκα βρίσκονταν στο πάτωμα, άρχισε να ψάχνει τους χώρους, τα συρτάρια και τα ντουλάπια του σπιτιού,

Σε συρτάρι ντουλάπας βρήκαν χρηματικό ποσό 600 ευρώ. Το πήραν και αφού έδεσαν τα χέρια της 75χρονης για να μην προλάβει να αντιδράσει, τράπηκαν σε φυγή.

Οι δράστες αναζητούνται από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, που ενεργεί προανάκριση.

Οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, ακόμη και η χθεσινή ληστεία να συνδέεται με τις δύο πρόσφατες στο Βόλο.

Πάντως στις έρευνες δεν μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν να βοηθήσει καθοριστικά η ηλικιωμένη γυναίκα, αφού μέσα στον πανικό της και το σοκ που υπέστη από τους ληστές, οι οποίοι την κράτησαν στο έδαφος ψάχνοντας το σπίτι της, δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφείς περιγραφές των χαρακτηριστικών των δραστών.

Με τον ίδιο τρόπο, χωρίς δηλαδή να παραβιάσουν την πόρτα και δένοντας και φιμώνοντας το θύμα τους είχαν κινηθεί ληστές στο σπίτι της 86χρονης Μαρίας Σταμάτη, στην οδό Γ. Δήμου 97, στις 31 Αυγούστου.

Η άτυχη ηλικιωμένη, η οποία διέμενε μόνη της, είχε βρεθεί νεκρή, μέσα στο σπίτι της που είχε γίνει άνω-κάτω από τους ληστές. Ο θάνατός της, όπως αποφάνθηκε η ιατροδικαστική εξέταση μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής προκλήθηκε από εγκεφαλική αιμορραγία από την πτώση της ηλικιωμένης γυναίκας στο πάτωμα, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Με την απειλή μαχαιριού μια ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα είχε ληστέψει ομάδα τριών ατόμων, δύο άντρες και μία γυναίκα, στο σπίτι της στην περιοχή «Τούμπα» της Ανακασιάς Ιωλκού, στις 30 Ιουλίου.

Και σε αυτή την περίπτωση, η 81χρονη γυναίκα διέμενα μόνη της. Οι δράστες την ακινητοποίησαν με μαχαίρι, έχοντας όλο το χρόνο να ψάξουν τους χώρους, αναζητώντας χρήματα.
Από την ντουλάπα κρεβατοκάμαρας αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, ενώ αποχωρώντας έκοψαν το καλώδιο σύνδεσης της τηλεφωνικής συσκευής, ώστε η ηλικιωμένη να μην μπορέσει να έχει επικοινωνία.
taxydromos.gr

Ο μαϊντανός της εβδομάδας...


Ο άνθρωπος που απαγόρευσε με εισήγηση νόμου τις δημοσκοπήσεις 15 μέρες πριν τις εκλογές, αυτός που κάνει κουμάντο αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης, αυτόν που έπιασε από τον γιακά ο Τσιτουρίδης και του ζητούσε τα ρέστα γιατί ήταν εκτός ψηφοδελτίων.
Αυτός λοιπόν ο κύριος, ο Βασιλιάς παπαγάλος της Ρηγίλλης, όπου σταθεί και βρεθεί, μαζί με τα προπονημένα παπαγαλάκια του, καταπατάει τον νόμο τον οποίο δημιούργησε για αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό. Για να μπορεί να...




λέει ότι θέλει και να παραπληροφορεί όπως τον βολεύει τον κόσμο. Αυτό γίνεται ακόμη πιο κωμικοτραγικό φυσικά όταν μπαίνει και σαν τίτλος σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, αναφερομένου αυτόν σαν πηγή.

Μα είναι δυνατόν να διώκονται τα blogs, όπως για παράδειγμα το troktiko, που δεν έχουν και σχέση με αυτή τη νομοθεσία, και να μην επέμβει ένας εισαγγελέας όταν αυτός που επέβαλε αυτόν το νόμο δεν τον εφαρμόζει;
Από hakis-hakis.blogspot

Πως εξηγεί η ομάδα του τρωκτικού την φραγή που μπήκε...

Μπορείτε να μπαίνετε άφοβα στο troktiko, παραβλέψτε το προειδοποιητικό κάτω δεξιά και θα σας πούμε αναλυτικά τώρα γιατί.
Αυτό που έγινε θα μπορούσε κάποιος να το πει τυχαίο αλλά 3 μέρες πριν τις εκλογές
καταλαβαίνετε ότι παίζοντα πολλά παιχνίδια. Στο troktiko υπάρχουν...


περίπου 100,000 αναρτήσεις αυτή τη στιγμή. Από αυτές τις 100,000 το
google έψαξε τους τελευταίους 3 μήνες μόλις 29. 29 στις 100,000. Και
τι βρήκε; Δε βρήκε ότι έχουμε κάποιον ιό, ότι στέλνουμε κακόβουλα προγράμματα, ή κάτι τέτοιο. Βρήκε, εντελώς τυχαία, ότι 1 ανάρτηση μας
(από τις 100,000! ) είχε ένα video το οποίο το είχαμε πάρει από ένα πολύ μεγάλο ρώσικο site.

Το video αυτό ήταν για έναν Βρετανό διπλωμάτη και το είχαμε βάλει πριν λίγους μήνες. Το google λοιπόν και οι συνεργάτες του στο stopbadare
χαρακτήρισαν κακόβουλο το ρώσικο site (άλλη γκάφα, μιλάμε για ένα τεράστιο ρωσικο ενημερωτικό site) και μαζί με αυτό πήρε η μπάλα και
εμάς. Επειδή βάλαμε πριν μήνες ένα video από αυτό. Σε μια από τις 100,000 αναρτήσεις μας. Που έτυχε να είναι 1 από τις 29 όλες και όλες
που είδε η Google τους τελευταίους 3 μήνες. 3 μέρες πριν τις εκλογές. Η ανάρτηση αν και δεν είχε κάτι κακόβουλο, ένα flash video ήταν,
κατέβηκε και είναι θέμα λίγου χρόνου τώρα να διορθωθεί το πρόβλημα.

Κλειστά για 10 ημέρες τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά από καταδίκη του πρώην μεγαλομετόχου της Μ. Ψωμιάδη...

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή και χωρίς δικαίωμα εξαγοράς, επέβαλε το Τριμελές Πλημελειοδικείο Αθήνας, εν απουσία τους, στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Ψωμιάδη, και σε δύο εξαδέλφους του, που κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της αποδοχής εικονικών τιμολογίων.
Η κατηγορία αφορούσε...
κατασκευή έργων, ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ, για λογαριασμό της ομάδας, στους Θρακομακεδόνες, τα οποία έργα ουδέποτε έγιναν.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή στην πρώην οικονομική διευθύντρια της ΠΑΕ κυρία Φιλιώ-Τριανταφυλλιά Γεωργίου.

Ως παρεπόμενη ποινή το δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ για 10 ημέρες, καθώς δεν είχε επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή από το πρωτόδικο δικαστήριο.
BHMA

Εντόπισαν τα ίχνη των Hackers...


Αυτοψία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι της Λούκας Κατσέλη...
Έγινε πράγματι εισβολή στα ηλεκτρονικά αρχεία της.
Σύμφωνα με την αυτοψία, οι Hackers έκαναν την...

εισβολή από την Ελλάδα, αλλά χρησιμοποίησαν διαδικτυακό κόμβο μέσω Αμερικής, για να περιπλέξουν τα ίχνη τους.
Μετά την αυτοψία, τα υπονοούμενα και η λάσπη που εκτόξευσαν κάποιο από την Ν.Δ. γύρισαν στα μούτρα τους...

McDonalds' και Καραμανλής ΕΝΑ μ' ΕΝΑν!...

Από adena-gr
Δίπλα- δίπλα, υπό(την σκέπη του Αττικού ουρανού) προϊόντα, σύμβολα προχειρότητας και πλαδαρότητας.
Αναρωτιέμαι αν ο οδηγός που με χτύπησε από πίσω, καθώς περίμενα στο κόκκινο (σηματοδότη), του απέσπασε την προσοχή η διφορούμενη διαφημιστική πινακίδα.
Μήπως πρέπει να ζητήσω αποζημίωση για το βαρύ τραυματισμό μου, και από τα εικονιζόμενα "είδη"?...