27.1.10

Αλώνια...

Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ εκπρόσωπος είναι λίγο σαν το πρώτο κύμα πεζοναυτών σε απόβαση. Οι σφαίρες έρχονται από παντού.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Πεταλωτής δεν αποτελεί εξαίρεση. Πήρε το βάπτισμα του πυρός κάπου ανάμεσα στην κατάργηση των «σταζ» και την άνοδο του «σπρεντ». Ωστόσο, η πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων τριών μηνών δεν είχε μόνο άγνωστες λέξεις. Είχε και τους υπουργικούς καβγάδες- για τον ΟΛΠ, τον «Καλλικράτη» και, κυρίως, την...

...οικονομία- χωρίς τους οποίους καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ δεν βρήκε εύκολα τα πατήματά του. Ούτε εμπειρία ΜΜΕ είχε ούτε στέλεχος ΠΑΣΟΚ πρώτης γραμμής ήταν. Ήταν ένας «βαρύς»- με την καλή έννοια- βουλευτής από τον ελληνικό Βορρά που είχε μία επιτυχία και ένα ατού. Η επιτυχία ήταν η συμμετοχή του στην ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην- πρώτη- εξεταστική για το Βατοπέδιο. Το ατού είναι πως αποτελεί νέο πρόσωπο. Κάπως έτσι βρέθηκε στον πρώτο όροφο του Μεγάρου Μαξίμου όπου έχουν γραφεία ο Χάρης Παμπούκης και ο Νίκος Αθανασάκης.

ΟΠΩΣ ΤΑ αποβατικά σώματα έχουν προκάλυψη από τα πυροβόλα των πλοίων και τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη, έτσι κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ήταν απροστάτευτος. Είχε την ΕΡΤ και τα κρατικά μέσα, είχε τις γραμματείες επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου του εξωτερικού, είχε την αδειοδότηση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Ωστόσο, ο Πεταλωτής τα στερήθηκε όλα αυτά εξ αρχής, αφού μοιράστηκαν σε Γερουλάνο, Ραγκούση και άλλους, όπως η Αυτοκρατορία των Αψβούργων μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Λίγα πράγματα μπόρεσε σιγά σιγά ο Πεταλωτής να ανακτήσει- μεταξύ αυτών το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΠΑΡ΄ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, δεν έχει πάει άσχημα. Γκάφα Πεταλωτή το πρώτο τετράμηνο της διακυβέρνησης Παπανδρέου δεν έχει υπάρξει. Σιγά σιγά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δημιούργησε το στυλ του. Δεν είναι εξυπνάκιας. Δεν πάει για τη μεγάλη ατάκα. Δεν είναι και φοβερά επιθετικός- αν και τά ΄βαλε με τον Σαμαρά για το μεταναστευτικό. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Πεταλωτής βρήκε τη φωνή του στο Αγροτικό.

ΓΙΑΤΙ; Διότι είναι βουλευτής περιφέρειας και ξέρει τα αλώνια της υπαίθρου καλύτερα από τα σαλόνια της πρωτεύουσας. Ο Πεταλωτής ανήκει- όπως και ο Σωκράτης Ξυνίδης- στο βουκολικό ΠΑΣΟΚ. Άρα, μπορεί να εκφράσει τη θέση της κυβέρνησης για τους αγρότες με έναν πολιτικό αλλά και ανθρώπινο τόνο. Η συνεισφορά του στην προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να μην οξύνει την κατάσταση στα μπλόκα είναι σημαντική.
Αγιογραφίες - ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: