19.2.10

Στους δρόμους 12.000 αστυνομικοί από τις αρχές Απριλίου...

Εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη...
Λάθη γίνονται καθημερινά, δεν μπορεί να είναι τέλεια η αστυνομία σε αυτή τη χώρα, δήλωσε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στο περιστατικό του Βύρωνα, και πρόσθεσε: «Σημασία έχει ότι δεν παραιτούμεθα, δεν είμαστε φοβικοί». Κάλεσε μάλιστα όλους σε πανεθνική προσπάθεια για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι...
από τις αρχές Απριλίου θα διατεθούν 12.000 αστυνομικοί στους πολίτες του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης, στις πρωτεύουσες κάθε νομού και στην ύπαιθρο.

«Δύο χιλιάδες αστυνομικοί καθημερινά θα αστυνομεύουν το Λεκανοπέδιο και κάθε 20 λεπτά θα περνούν από το σπίτι καθενός από μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επίσης, συγκροτούνται τμήματα δίωξης εγκληματικότητας ανά δήμο, συγκεκριμένα 90 τμήματα ασφαλείας με 3.500 αστυνομικούς. Στο σύνολο 5.500 αστυνομικοί κι επιπλέον 6.500 αστυνομικοί στα αστυνομικά τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν περισσότερο ως τμήματα εξυπηρέτησης του πολίτη, υποδοχής των πολιτών.

Ανακοίνωσε ακόμη την ίδρυση της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία θα στελεχωθεί με 100 αστυνομικούς ειδικών καθηκόντων, που μαζί με την Ασφάλεια Αττικής θα αναλάβουν αυτό το έργο. «Είναι μεγάλη αποστολή. Αν καταπολεμήσουμε τους δρόμους και τους προορισμούς των μαύρων εγκληματικών χρημάτων, τότε θα έχουμε κερδίσει ένα μέρος αυτού του στοιχήματος» επισήμανε.

Οι επερωτώντες βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. προηγουμένως μίλησαν για μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας, αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά. «Δεν είχαμε πριν από 15 χρόνια άγριες συμπλοκές με χειροβομβίδες μέσα σε γειτονιές. Πού βρήκαν το βαρύ οπλοστάσιό τους; Γίνεται χαμός στην πιάτσα, τα καλάσνικοφ πωλούνται σαν φιστικιά» είπαν και πρόσθεσαν: «Επί ΝΔ είχαμε μετατραπεί σε Καμπούλ, τώρα σε Βαγδάτη».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η παρουσία ενός εκατομμυρίου μεταναστών ανέτρεψε την κοινωνική ισορροπία και ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με το 1,5 εκατ. παράνομων μεταναστών, που είναι ήδη στη χώρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής κατηγόρησε τον ΛΑ.Ο.Σ. ότι επιχειρεί εδώ και πολύ καιρό, πότε με ήπιο τόνο και σωστά επιχειρήματα και πότε χρησιμοποιώντας «ακραίες, λαϊκιστικές κορώνες να επιτύχει μία και μόνη πολιτική επιδίωξη. Να εκμεταλλευτεί κομματικά την κοινωνία του φόβου, την οποία μαζί με τη ΝΔ οργανώνουν στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία».

Εκ μέρους της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ.Τζαβάρας καταλόγισε στον κ. Χρυσοχοΐδης ότι πέφτει θύμα της μεγαλοστομίας του, όταν χρησιμοποιεί «ιστορικής αξίας ηρωικές φράσεις του τύπου ‘δεν θα περάσετε’ και απευθύνεται στην ανομία κηρύσσοντας επανάσταση χωρίς ανάλογες πράξεις».

Και συνέχισε: «Είστε ευχαριστημένος με τον τρόπο, που προστατεύτηκε στον Βύρωνα ο πολίτης; Το να ισοφαρίζετε το θάνατο με το ότι συνελήφθησαν δύο σκληροί κακοποιοί δεν τιμά την κυβέρνησή σας. Έχετε πολλά πράγματα στο μυαλό σας, έχετε την τάση της αυτοηρωοποίησης, ενώ ενός μόνο χρεία έχετε: Να κάνετε αποτελεσματικά το διακόνημά σας και αυτό δεν το βλέπουμε».

Από το ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «η επερώτηση δεν διαχωρίζει, με ύπουλο τρόπο, το έγκλημα από το πολιτικό έγκλημα» και πρόσθεσε ότι «ο υπόκοσμος δρα μέσα από εταιρίες και δίκτυα, οι εγκέφαλοί του είναι καθωσπρέπει επενδυτές, που συχνάζουν σε πολυτελή μέρη, δραστηριοποιούνται γύρω από το κράτος». Αναρωτήθηκε, δε, «άραγε, η φορολογική αμνησία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων ποιόν εξυπηρετεί;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φ.Κουβέλης, είπε ότι η εγκληματικότητα είναι μεγάλη και είναι ακριβές ότι αυξάνεται σε όλο τον κόσμο. Εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός του Βύρωνα και τόνισε: «Δεν θα πω από ποιες σφαίρες έπεσε ο νεκρός» αλλά «αν ήταν εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί, δεν θα σκοτωνόταν κανένας και οι ίδιοι θα απέδιδαν καλύτερα».
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: