31.3.10

ΞΕΕ: «Οχι» στην παρακράτηση φόρου 8% στα τιμολόγια


Την έντονη αντίθεσή του στην προωθούμενη επιβολή παρακράτησης φόρου 8% στα τιμολόγια άνω των 300€ που εκδίδονται από τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Γ. Τσακίρης σε επιστολή του προς τον ΥΠΟΙΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ ζητά την απόσυρση της διάταξης, επισημαίνοντας ότι εν τω μέσω μιας εξαιρετικά προβληματικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, η επιχειρούμενη ρύθμιση θα προκαλέσει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα, δεδομένου ότι:
• θα...

περιορίσει δραματικά τη ρευστότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που συνεργάζονται, ως επί το πλείστον με ημεδαπές εταιρείες, θα τις οδηγήσει σε ταμειακό αδιέξοδο, λόγω και του ετεροχρονισμού στην εξόφληση των τιμολογίων.

• θα λειτουργήσει σε βάρος του ελεύθερου ανταγωνισμού, αφού οι επιχειρήσεις, που έχουν τη δυνατότητα επιλογής συνεργατών, θα προτιμήσουν τη συνεργασία με αλλοδαπές εταιρείες και γραφεία του εξωτερικού για να αποφύγουν με αυτό τον τρόπο την παρακράτηση, δημιουργώντας όμως δυσμενή διάκριση σε βάρος των ημεδαπών εταιρειών και προμηθευτών.

Καταληκτικά, ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, γιατί «η θρυαλλίδα των θεσμοθετούμενων φορολογικών μέτρων που επιρρίπτονται στις μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, που συνιστούν τη συντριπτική πλειονότητα του τουριστικού τομέα, θα προκαλέσει έμφραγμα στην τουριστική αγορά, τη στιγμή που το ζητούμενο είναι να επιδοθούν απερίσπαστες οι τουριστικές επιχειρήσεις με όλες τους τις δυνάμεις στην προσέλκυση και την εξυπηρέτηση της αλλοδαπής και της ελληνικής πελατείας».
Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: