31.3.10

Βεντέτες...

Του Δ. Μητρόπουλου
ΣΤΗΝ ΝΔ
κάποιοι δεν τού το έχουν συγχωρήσει. Τον τελευταίο δραματικό χρόνο της διακυβέρνησης Καραμανλή κάπου μεταξύ δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ολικής επαναφοράς της εγχώριας τρομοκρατίας και απόδρασης Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε ότι «η Αθήνα έχει γίνει Καμπούλ».
ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ
; Τους πάτησε στον...

κάλο; Πάντως, είναι σαφές ότι η Ρηγίλλης έχει στοχοποιήσει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Αφορμή η τραγωδία με την οικογένεια των Αφγανών στα Πατήσια και οι αιματηρές ληστείες. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος βγήκε να κάνει δηλώσεις. Και ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που επισκέπτεται αστυνομικό Τμήμα και, πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Πατησίων.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

όλα πληρώνονται. Περισσότερο από όλα όμως πληρώνεται το να μην έχεις μνήμη. Το μεγαλύτερο θύμα της διακυβέρνησης Καραμανλή ήταν η ασφάλεια. Με Πρωθυπουργό τον Κώστα μπορούσες _ δεν είναι καθόλου αστείο _ να καείς μέσα στο σπίτι σου. Άρα ο Σαμαράς πως επέλεξε την ασφάλεια ως πεδίο αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ; Ακόμη χειρότερα: ο Χρυσοχοϊδης είναι ο υπουργός που πέτυχε _ με όρους συντεταγμένου κράτους δικαίου _ την εξάρθρωση 17Ν και ΕΛΑ, καθώς και την καταδίκη των μελών τους. Σημειωτέον ότι το καλοκαίρι του 2002, όταν συνέβαιναν όλα αυτά, ο Βύρων Πολύδωρας μιλούσε για «παράδοση υλικού». Δεν ντρεπόταν; Εδώ δεν ντράπηκε να μιλήσει για τον «στρατηγό Άνεμο» με εβδομήντα ανθρώπους να έχουν καεί στις φωτιές του 2007.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ

ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι της ασφάλειας. Και να ανακτήσει με αυτόν τον τρόπο μια κλασική Δεξιά πολιτική θεματολογία. Στο κάτω-κάτω έτσι δεν εκτοξεύτηκε ως υπουργός ο Νικολά Σαρκοζί; Άλλο Γαλλία, άλλο Ελλάδα όμως. Είναι πολύ νωρίς για να το επιχειρήσει ο Αντώνης μετά τις παλινωδίες _ και τα αίσχη _ της διακυβέρνησης Καραμανλή. Ο ίδιος δεν ήταν υπουργός παρά για εννιά μήνες στο τέλος και μάλιστα Πολιτισμού _ αλλά ο κόσμος θυμάται τι έζησε τότε. Ο δε Χρυσοχοϊδης είναι ο πιο επιτυχημένος πολιτικός προϊστάμενος της Κατεχάκη από το 1974 και μετά. Είναι επίσης μέσα στην τριάδα των δημοφιλέστερων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ.

ΤΗΝ ΏΡΑ

που η ΝΔ επιχειρούσε να κάνει αντιπολίτευση πάνω στα αίματα, η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε να επισκεφθεί το τραυματισμένο κοριτσάκι από το Αφγανιστάν στο Νοσοκομείο Παίδων. Διέσωσε το φιλότιμο της συντηρητικής παράταξης που φαινόταν να ψάχνει πολιτική ατζέντα μέσα στα σκουπίδια.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: