15.3.10

Επίτροπος της ΕΕ αποκαλεί τα Σκόπια "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"...

"Ο ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε οφείλει να μεταφέρει στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες την ενιαία φωνή της Ε.Ε και έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με χρησιμοποίηση από τον ευρωπαίο Επίτροπο σε συνέντευξή του, της λεγόμενης συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.

"Οτιδήποτε άλλο έρχεται σε...
αντίθεση με τα συμφωνημένα στο πλαίσιο της Ε.Ε. Στέλνει λάθος μήνυμα στην ηγεσία και τον λαό της γείτονος και υπονομεύει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ", συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι "θα μεταφέρει άμεσα τη βαθύτατη ενόχληση της Ελληνικής Κυβέρνησης από ενέργειες, οι οποίες κάθε άλλο παρά ενισχύουν, όπως θα έπρεπε, τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας για βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις με την ΠΓΔΜ και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ".
Καταλήγοντας, σημείωσε ότι "επιθυμία μας είναι μία καλή και στενή συνεργασία με τον νέο Επίτροπο, πάντοτε όμως με σεβασμό στα συμφωνημένα και ισχύοντα κατά το Διεθνές Δίκαιο και με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της Ε.Ε. και των κρατών-μελών της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: