29.3.10

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για επίθεση καμικάζι στο Μετρό της Μόσχας...


Διαδοχικές εκρήξεις σε δύο σταθμούς του Μετρό, συγκλόνισαν τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί τη Μόσχα.
Τουλάχιστον 37 άτομα σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν από τις δύο εκρήξεις, τις οποίες η εισαγγελία απέδωσε σε επιθέσεις αυτοκτονίας.
Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 07:56" (06:56 ώρα Ελλάδας), στο σταθμό Λιουμπιάνκα, ενώ η δεύτερη στο σταθμό του Παρκ Κουλτούρι στις 08:38 (07:38 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από...

την πρώτη έκρηξη στο σταθμό Λιουμπιάνκα σκοτώθηκαν 22 άτομα και τραυματίστηκαν 11, ενώ από την έκρηξη στο Παρκ Κουλτούρι οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 12 -15 και οι τραυματίες στους 15.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 40 νεκρούς.

Στο σταθμό της Λιουμπιάνκα, δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έχουν κατακλύσει την περιοχή, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες για την απομάκρυνση των τραυματιών χρησιμοποιούνται ακόμη και ελικόπτερα. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις υπόγειες διαβάσεις, ενώ αντίθετα οι υπόλοιπες γραμμές του μετρό παραμένουν σε λειτουργία.
Αναφερόμενη στην πρώτη έκρηξη, εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών Ιρίνα Αντριάνοφ, τόνισε ότι οι νεκροί βρίσκονταν τόσο μέσα στο συρμό όσο και στην αποβάθρα. Η εκπρόσωπος είπε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο τρένο, στο δεύτερο βαγόνι, ενώ αυτό βρισκόταν στο σταθμό της Λουμπιάνκα. Επίσης, είπε ότι την έκρηξη δεν ακολούθησε φωτιά.

Τονίζεται ότι οι εκρήξεις στο Μετρό σημειώθηκαν σε ώρα πρωινής αιχμής. Σημειώνεται ότι καθημερινά με το Μετρό της Μόσχας μετακινούνται 10 εκατομμύρια επιβάτες.

Κοντά στο σημείο της πρώτης έκρηξης βρίσκονται τα γραφεία των μυστικών υπηρεσιών.

Έρευνα για "τρομοκρατία" άνοιξε η εισαγγελία της Μόσχας

Στο μεταξύ, έρευνα για τη σχέση των δυο εκρήξεων σε σταθμούς του μετρό της Μόσχας με την "τρομοκρατία" άρχισαν οι αρχές, όπως δήλωσαν στελέχη της εισαγγελίας στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Αχιλλέας Πατσούκας, ανταποκριτής στη ρωσική πρωτεύουσα της εφημερίδας "Καθημερινή" εξέφρασε το φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς περνούν οι ώρες.

Επίσης είπε, ότι παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση οι αρχές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πίσω από τα χτυπήματα κρύβονται τσετσένοι αντάρτες.

Πάντως, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Τονίζεται ότι την τελευταία δεκαετία στη ρωσική πρωτεύουσα έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις τσετσένων ανταρτών, αλλά την τελευταία χρονιά οι επιθέσεις είχαν μειωθεί...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: