31.5.10

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το «πάγωμα» των επιστροφών ΦΠΑ στις επιχειρήσεις...


Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα «παγώσουν» οι επιστροφές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η 1016/1-3-2010 που όριζε τις διαδικασίες «παγώματος» των επιστροφών, ώστε να ελεγχθούν διεξοδικά όλες οι περιπτώσεις πριν καταβληθούν τα χρήματα, παρατείνεται μέχρι 30-9-2010.
Η...

προηγούμενη ΠΟΛ (1016) όριζε ότι «για το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της παρούσας και μέχρι 31.5.2010, δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή φόρου, χωρίς προηγούμενο προσωρινό έλεγχο ή τακτικό έλεγχο σύμφωνα με την περίπτωση γ της παραγράφου 1 του άρθρου 3 της ΑΥΟ ΠΟΛ 1073/2004».

» Οι αρμόδιες ΔΟΥ οφείλουν να προχωρήσουν, άμεσα κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, σε προσωρινούς ελέγχους που αφορούν αιτήσεις επιστροφής που εκκρεμούν, με προτεραιότητα την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων επιστροφής».
Η σχετική ποθεσμία για τις επιστροφές ΦΠΑ έληγε σήμερα, Δευτέρα.

Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν 480 εκατ. ευρώ κάθε μήνα έως το τέλος του έτους για την επιστροφή ΦΠΑ που έχει παρακρατηθεί στις επιχειρήσεις, αν δεν έδινε νέα παράταση.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: