29.5.10

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον τελικό της Γιουροβίζιον...


Σε απευθείας σύνδεση με το Telenor Arena του Όσλο, η ΝΕΤ θα μεταδώσει τον τελικό του 55ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Ο διαγωνισμός θα μεταδοθεί απευθείας και από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 της Ε.ΡΑ. και το site της ΕΡΤ http://eurovision.ert.gr.
Τον τηλεοπτικό σχολιασμό για...
τη ΝΕΤ θα κάνει η Ρίκα Βαγιάννη, ενώ ο ραδιοφωνικός σχολιασμός για το Δεύτερο Πρόγραμμα είναι της Μαρίας Κοζάκου. Παρουσιαστές στο Telenor Arena του Όσλο θα είναι o Erik Solbakken, η Haddy N'jie και η Nadia Hasnaoui.

Στον τελικό συμμετέχουν συνολικά 25 χώρες, δηλαδή οι 20 χώρες που προκρίθηκαν στη διαδικασία των ημιτελικών (δέκα σε κάθε ημιτελικό), οι “Big four” (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία) και η διοργανώτρια Νορβηγία. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην ενδέκατη θέση.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό (κατόπιν κλήρωσης) είναι η εξής:

1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισπανία
3. Νορβηγία
4. Μολδαβία
5. Κύπρος
6. Βοσνία
7. Βέλγιο
8. Σερβία
9. Λευκορωσία
10. Ιρλανδία
11. Ελλάδα
12. Ην. Βασίλειο
13. Γεωργία
14. Τουρκία
15. Αλβανία
16. Ισλανδία
17. Ουκρανία
18. Γαλλία
19. Ρουμανία
20. Ρωσία
21. Αρμενία
22. Γερμανία
23. Πορτογαλία
24. Ισραήλ
25. Δανία

Στον τελικό ψηφίζουν και οι 39 χώρες που διαγωνίστηκαν στους δύο ημιτελικούς. Φέτος συνυπολογίζεται κατά 50% η βαθμολογία πενταμελούς επιτροπής της κάθε χώρας που συμμετείχε στον ημιτελικό, των “Big four” (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία) και της Νορβηγίας, και κατά 50% η ψηφοφορία του κοινού, που ψηφίζει μέσω τηλεφώνου και SMS.

Καινοτομία του διαγωνισμού είναι ότι οι γραμμές για το televoting θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν 15 περίπου λεπτά μετά το τέλος της παρουσίασης του τελευταίου τραγουδιού.

Τη βαθμολογία από την Ελλάδα θα ανακοινώσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Λίγες ώρες πριν από τον τελικό, στις 19.00, η Δήμητρα Ακριώτου και η Δέσποινα Φάγκρα παρουσιάζουν σε μια ειδική εκπομπή της ΝΕΤ τα 25 τραγούδια του τελικού.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Αλκαίος εκπροσωπεί την Ελλάδα, ερμηνεύοντας μαζί με τους FRIENDS το «OPA», σε στίχους των Γιάννη Αντωνίου και Friends και μουσική σύνθεση δική του.

Επί σκηνής με τον Γιώργο Αλκαίο εμφανίζονται από τους Friends, ο λυράρης Λάζος Ιωαννίδης και οι χορευτές Αναστάσιος Καναρίδης, Ευγένιος Μπούλι, Ιάκωβος Γκόγκουα και Πέτρος Ζλάτκος.

Τη χορογραφία και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Έμυ Ζαριάν. Ενδυματολόγος είναι ο Παντελής Μήτσου.
www.noumerologio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: