15.5.10

Στο βιβλίο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπέγραψε ο Ερντογάν...


Στο βιβλίο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπέγραψε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε μια συμβολική τελετή στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, με την οποία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.
«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για το γεγονός ότι, στο βιβλίο που έχετε ανοίξει εδώ, θα μπορέσω να γράψω και εγώ δύο λόγια. Θα βάλω και...
εγώ την υπογραφή μου, με την ευχή για έναν κόσμο, στον οποίο θα επικρατεί, με όλη τη σημασία της λέξης, η ειρήνη», δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι «η τελετή αυτή συνεχίζει, αλλά και αναβιώνει την προσπάθεια που κάνουμε, για τη διάδοση της έννοιας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

«Είναι σημαντικό, ιστορικό ελπίζω, το γεγονός ότι υπογράφουμε οι δύο Πρωθυπουργοί, Ελλάδας και Τουρκίας, ο Ταγίπ, με τον οποίο χθες συμφωνήσαμε σε 21 συμφωνίες, που εμπεδώνουν μια νέα πορεία συνεργασίας και ειρήνης, και εγώ», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου γνωστοποίησε επίσης ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει θερμά την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης και της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

«Στην περίπτωση που κάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ασφαλώς και θα χρειαστούμε την εμπειρία της Ελλάδας. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα εξέφρασε την υποστήριξή της παρέχοντάς μας την εμπειρία της», επεσήμανε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Προηγήθηκε γεύμα ανάμεσα στα δύο πρωθυπουργικά ζεύγη σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ακολουθεί η υπογραφή στο Βιβλίο Ολυμπιακής Εκεχειρίας:

«R. T. ERDOGAN: (ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ)

Σήμερα, 15 Μαΐου 2010, βρίσκομαι στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του αξιόλογου φίλου μου και συναδέλφου μου, κ. Παπανδρέου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν εκεχειρία εδώ, στο Καλλιμάρμαρο, όπου υπάρχει το Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ειρήνη, είναι εκεχειρία, είναι συμφιλίωση, είναι διάλογος και, με όλες αυτές τις αντιλήψεις, υπογράφω.

Με τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Έχω υπογράψει, αλλά θα ξαναϋπογράψω, ως ένα νέο ξεκίνημα».
Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: