29.5.10

Nα καεί το σπίτι του διπλανού ή το blog του αλλουνού...


Από papatzides.blogspot.
Εμείς ποτέ δεν την είδαμε εδώ στο blogging σαν μικροί Λαμπράκηδες , Μπόμπολες ,Βαρδινογιαννηδες , Κοντομηνάδες , που θα "γαμ..σαμε και θα δέρναμε" γιατί είχαμε την ελεύθερη πλατφόρμα της google και της κάθε google να αναρτούμαι περιεχόμενο σκέψεις πληροφορίες ! Η Ότι πλέον είμαστε οι μικροί Αυτιάδες...

, Αναστασιάδηδες, Πρετεντέρηδες ,Τριανταφυλλόπουλοι Ευαγγελάτοι , Χατζηνικολάου ,κλπ που όχι μόνο έχουμε κλικς και διαμορφώνουμε "κοινή γνώμη", αλλά θα βγάζαμε και το άχτι μας...να τους την λέμε γιατί έχουν καλύτερη δουλειά απο μας περισσότερα λεφτά ή και ομορφότερη γυναίκα ή γκόμενα!

Και ουτε βέβαια οτι θα τους ανεβάζουμε ή θα τους κατεβάζουμε θεαματικότητα και πωλήσεις στις εκπομπές τους και τα εντυπά τους.
Ούτε βέβαια ότι θα ισοπεδώναμε το πολιτικό σύστημα της χώρας , θα καταστρέφαμε ένα κράτος και ενα σύστημα διαμορφωμένο και δομημένο εδω και δεκαετίες να εξυπηρετεί ...συγκεκριμένα συμφέροντα οικονομικά , κοινωνικά, πολιτικά κλπ
Ούτε βέβαια οτι έχουμε είχαμε και θα έχουμε το απόλυτο της αλήθειας, γιατί εμείς είμαστε αγνοί και ανιδιοτελείς bloggers , ενώ αυτοί ενσωματωμένοι και διαβρωμένοι απο το σύστημα και τα συμφέροντα που τους ανέδειξαν και που τους κρατούν ομήρους κλπ
Αλλη μια παρεξηγημένη έννοια του διαδικτύου και των δυνατοτήτων του και των ευκαιριών του ...στην χώρα του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού
Εντάξει δεν λέμε ότι εμείς δεν κάναμε ,κάνουμε και θα κάνουμε υποκειμενική κριτική παρουσίαση ή και υπερβολές !
Αυτό που γίνεται με το διαδίκτυο γίνεται και με τα άλλα μέσα και στην πιο σκληρή εκδοχή του....Ο ένας θέλει να βγάλει τα μάτια του αλλού...με κάθε μέσο ή τρόπο να επιβιώσει οχι μέσα από το τον θεμιτό ανταγωνισμό, αλλά μέσα και από αθέμιτα μέσα !
Κάτι που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο...Και πάρτε παράδειγμα ως πούμε την google και την Υahoo ! Ανταγωνιστές μέχρι θανάτου ...Αλλά οχι στην ίντριγκα , στο παρασκήνιο και τον αθέμιτο ανταγωνισμό ! Αλλά στο θεμιτό ανταγωνισμό και στην καινοτομία!
Και πάμε τώρα στο blogging ! Δεν λέμε ενόχλησε και ενοχλεί ...Ανεξάρτητα ποιος οι ποιοι μπορεί να είναι πίσω από ένα blog ...ή από blogs ,στα ελληνικά blogs έχουμε να κάνουμε με μια ανακύκλωση, στο κύριο όγκο αυτών, με τα άλλα ΜΜΕ σε σχέση με πολιτική , πρόσωπα , δημοσιογραφία , Celebrity , Τηλεόραση κλπ
Γιαυτό και άλλωστε έχουν στάνταρ επισκεψιμότητα ...όπως και πολλά ενημερωτικοειδησεογραφικα site ! Λίγο πολύ ανακυκλωνόμαστε...Απλά εδώ ( στα blogs) τα γράφουμε αλλιώς!
Δεν έχουμε όπως πχ στη Αμερική blogs και bloggers που έχουν επισκεψιμότητα γιατί ενδιαφέρει η γνώμη του blogger ( πολιτικά blogs) ή ο τρόπος που παρουσιάζει τα θέματα...( βλέπε Perez Hilton) !
Kαι μπορεί τα blogs στη Ελλάδα να έχουν μια καλή θέση στον τομέα ενημέρωση, αλλά δεν είναι το παν . Και ούτε τα 2.500.000 εκατομμύρια χρήστες μπαίνουν στα blogs και στα αμιγώς ειδησεογραφικά site ( εξαιρούνται τα αθλητικά) ! Βάλε περίπου 500.000 να είναι αυτοί που κάνουν καθημερινή συνήθεια την ενημέρωση, είτε απο blogs, είτε από site ! Κατά μέσο όρο μπορεί να επισκέπτονται μέχρι και 5 την ήμερα blogs και site !Και βέβαια το ηλικιακό τους προφίλ είναι μεταξύ 30-50! Που πήγαν όλοι οι άλλοι! Απλά δεν ενημερώνονται ! Γιατί είναι η μαζική πλειοψηφία των ηλικιών 15-30 και έχουν γραμμένη την ενημέρωση!
Αρα γιατί γίνεται όλο αυτό το νταβατούρι για τα blogs ! Είναι απλό μάγκες, που θα έλεγε και ο Γεωργίου ! Δεν φοβούνται τα blogs γιατί θα αλλάξουν και θα διαμορφώσουν την ευρύτερη κοινή γνώμη ...αλλά γιατί ανακατεύουν την τράπουλα ...Και δεν ξέρουν που και πως πρέπει να μπλοφάρουν...Είτε είναι "ιδιοτελής" είτε "ανιδιοτελής" ο blogger !
Οπότε σου λένε ας πάμε σε ένα πιο καθαρό παιχνίδι ...Να ξέρουμε τι μας γίνεται ! Και όσοι παίζουν στο παιχνίδι των blogs να το σταματήσουν ! Να έχουν πλέον σημαδεμένη τράπουλα!
Και βέβαια μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα ξέρα! Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα χλωρά δεν έχουν μερίδιο ευθύνης !
Πάντως αργά ή γρήγορα ο νόμος για τα blogs θα έρθει ! Αν ο πόλεμος γίνει πιο σκληρός...και χάσουν την μπάλα ( πολιτικά ,οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα) !Προς το παρόν το παιχνίδι το ψιλοελέγχουν...Έχουν ρίξει και άλλα παλιά κόλπα στο παιχνίδι Και οι προβοκάτσιες κατά blogs θα παίζουν και θα παίξουν !
Είπαμε στη Ελλάδα ζούμε . Η διαφθορά και η διάβρωση είναι παντού ... μέσα στο κράτος και τους μηχανισμού του. Άλλωστε ότι κάνεις σε αυτή την χώρα και δεν είσαι στο παιχνίδι τους, ζεις επικίνδυνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: