29.5.10

Κόντρα Σημίτη - ΝΔ για τη Siemens...

Απορρίπτει το ενδεχόμενο να καταθέσει στην Εξεταστική ο πρώην πρωθυπουργός...
Κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτηρίζει ο Κ. Σημίτης το αίτημα που διατύπωσε η ΝΔ, να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός να καταθέσει στην εξεταστική για τη Siemens. Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας.

«Η πρόταση της ΝΔ απλώς και μόνο σκοπεύει να...

...ενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ.Σαμαρά», επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο Κ. Σημίτης, αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κομματικά την έρευνα του Κοινοβουλίου.

«Το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και συνεχίζει: «Το ζητούμενο είναι όμως η αλήθεια και όχι η προσωπική ή η κομματική αντιπαράθεση. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απλώς και μόνο σκοπεύει να ενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ.Σαμαρά. Η εξεταστική επιτροπή έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα».

Απαντώντας στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, η Ρηγίλλης τον καλεί να συμβάλει –προσερχόμενος στην Εξεταστική- στη διαλεύκανση της αλήθειας. «Επειδή, πράγματι, το ζητούμενο από όλο τον Ελληνικό λαό είναι η αλήθεια, δεν
καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Σημίτης ενοχλείται από την πρωτοβουλία της Νέας
Δημοκρατίας να κλητευθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο
Siemens», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, ενώ επισημαίνεται ότι την κλήση του κ. Σημίτη έχουν ζητήσει και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Η Νέα Δημοκρατία δεν ενοχοποιεί και δεν στοχοποιεί κανέναν. Θεωρεί, όμως, ότι έχουμε όλοι καθήκον να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στο να διαλευκανθούν όλες οι δύσοσμες και σκανδαλώδεις αυτές υποθέσεις, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο δημόσιο βίο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας έχει συνταχθεί και ο ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν έχει αντίρρηση να κληθεί οποιοσδήποτε θα μπορούσε να συνεισφέρει στην έρευνα.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: