15.6.10

Βλέπει... φως ο Ανδρέας Λοβέρδος στα οικονομικά των Ταμείων...

Αύξηση στα έσοδα των ταμείων από τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης δείχνουν τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο υπουργός Εργασίας.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τη Γενεύη όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στις εργασίες του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, υποστήριξε ότι...
υπάρχει αύξηση των εισφορών και στα τρία μεγάλα ταμεία αλλά και μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη του ΙΚΑ. Μεγαλύτερη σύμφωνα με τον υπουργό εργασίας είναι η μείωση τον Μάιο ενώ, όπως υποστήριξε ο ίδιος, για τον Ιούνιο αναμένονται καλύτερα αποτελέσματα λόγω και της υποκοστολόγησης που έκανε στα φάρμακα το υπουργείο Οικονομίας. «Μέχρι τον Δεκέμβριο, θα έχει επιτευχθεί ο στόχος για μείωση της δαπάνης κατά 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ» τόνισε ο κ. Λοβέρδος ενώ προσέθεσε ότι την ίδια εκτίμηση θα κάνει και κατά την αυριανή του συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας. Υποστήριξε επίσης ότι για την επίτευξη του στόχου θα χρειαστεί «προσπάθεια και όχι νέα μέτρα».

Κατά την αυριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, θα συζητηθούν οι αλλαγές στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, αλλά και η πορεία των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων. Σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, ο κ. Λοβέρδος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις. Επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία με την Κομισιόν –σχετική δήλωση είχε κάνει και ο Όλι Ρεν την Παρασκευή- ενώ ξεκαθάρισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα, το νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: