27.6.10

Το «καυτό» εικοσαήμερο του Μνημονίου...

Τις αντοχές της κυβερνητικής παράταξης θα δοκιμάσει κατά το επόμενο κρίσιμο εικοσαήμερο η διαδικασία της συζήτησης και της ψήφισης στη Βουλή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο...

...πιο κρίσιμος σκόπελος, που θα πρέπει να παρακαμφθεί, είναι η ίδια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι όμως ο μόνος. Η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου χαρακτηρίζει ευθέως αντισυνταγματικές κρίσιμες διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ αναμένεται μπαράζ προσφυγών στα ανώτατα δικαστήρια, για τον ίδιο σκοπό, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. Την ίδια ώρα, το σύνολο του πολιτικού φάσματος τάσσεται κατά του νέου ασφαλιστικού, ενώ οι δικηγόροι -και όχι μόνον- προχωρούν σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό καθεστώς. Παρ' όλα αυτά, από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται ότι αν υπάρξει έστω και μια διαρροή στην κρίσιμη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό ο πρωθυπουργός δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

«Πάγωσε» το δάνειο στη Ρουμανία το ΔΝΤ
Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρουμανίας να κρίνει κάποια από τα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν εκεί ως αντισυνταγματικά, το ΔΝΤ ανέβαλε την καταβολή της πρώτης δόσης έκτακτου δανείου στη χώρα. Η προσφυγή κατά των μέτρων που επέβαλε το Ταμείο κατατέθηκε στις 16 Ιουνίου, η απόφαση ελήφθη την εβδομάδα που πέρασε και το ΔΝΤ «απάντησε» χθες.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: