31.7.10

H ζωή μου όλη: μεθυσμένη στο κύμα...

της Αναστασίας Λαμπρία
Τις νύχτες ονειρεύομαι το διασημότερο κινηματογραφικό φιλί και δη μέσα στα κύματα. Ξέρετε καλά ποιο εννοώ: “Απο δω ως την αιωνιότητα” με τον Μπαρτ Λάνκαστερ (να σου κόβει την ανάσα) να φιλάει με το πάθος της απελπισίας την...

...Ντέμπορα Κερρ ( η οποία δεν μου πολυαρέσει γι αυτό την διαγράφω και μπαίνω στη θέση της). Τέλος ενός δύσκολου, άσχημου, ασφυκτικού Ιουλίου κι όταν ξυπνώ δεν με λούζει το κύμα αλλά ο ιδρώς της επερχομένης μέρας. Όμως, φύσει μαχήτρια έχω αποφασίσει ότι τον πόλεμο δεν θα το χάσω (κι ας έχω ηττηθεί στις μάχες). Γι αυτό και από σήμερα λανσάρω ανάλαφρα στην όψη (και τσεκουράτα στην κόψη) θερινά κοκτέιλ για να πηγαίνουν κάτω τα φαρμάκια κι όλα να αποκτούν το θελκτικό, τρελιάρικο χρώμα του καρπουζιού, κατεξοχήν προϊόντος – συμβόλου της καλής παλιάς ελληνικής εποχής.
Cirio!

*4 φλιτζάνια φρεσκοσκομμένο καρπούζι, χωρίς τα σπόρια (φυσικά!)
* 6ο γρ. σιρόπι απλό
* 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
*1 φλιτζάνι βότκα
* 60 γρ. λικέρ πεπόνι
* μια κορδέλλα από φλούδα λεμονιού

(Η δόση είναι για τέσσερις στυλάτους, διπλασιάζετε ή πολλαπλασιάζετε κατά βούληση).

1. Στο πανίσχυρο μπλέντερ μου λιώνω το καρπούζι και μεταφέρω τη λιωμένη σάρκα του σε θήκες για παγάκια.


2. Παγώνω μπρρρρ τουλάχιστον για τέσσερις ώρες. Παγώνω και 4 ποτήρια του μαρτίνι.


3. Ξανά στο μπλέντερ χτυπάω τους παγωμένους κύβους καρπουζιού, το σιρόπι, το χυμό λεμονιού, τη βότκα και το λικέρ πεπόνι. Αναδεύω μέχρι να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές.


4. Το μοιράζω στα ποτήρια του μαρτίνι και γαρνίρω με την κορδελίτσα από τη φλούδα λεμονιού.

5. Είναι εξακριβωμένο ότι στο τρίτο ποτήρι ο Λάνκαστερ θα ρθει να σας ρίξει στα ωραιότερα κύματα του κόσμου. Εκτός κι αν έχετε προλάβει εσείς να κάνετε την πρώτη κίνηση.
από το protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: