25.8.10

Διαψεύδονται νέα μέτρα και περικοπές...


Συμμορφώθηκε αμέσως στις προτροπές του Αντιπροέδρου..

«Δεν υπάρχει νέο μνημόνιο και δεν υπάρχουν νέα μέτρα» διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και εξήγησε ότι υπάρχει ένα κείμενο που θα επικαιροποιείται μετά από κάθε νέα εξέταση της χώρας μας από τους ελεγκτές. Επιπλέον ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι δεν τέθηκε ούτε πρόκειται να ...

τεθεί ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.

Νωρίτερα, μιλώντας επί της ρύθμισης που προβλέπει εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στις ελληνικές τράπεζες ύψους 25 δισ. ευρώ και απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι με την ρύθμιση δεν χαρίζονται χρήματα στις τράπεζες. Ο υπουργός τόνισε ότι τα χρήματα θα δοθούν με όρους και προϋποθέσεις και μετά από εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας, «ώστε να πάνε στην πραγματική οικονομία, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά». Ακόμα, ανέφερε ότι η ρύθμιση δεν έχει καμία επίπτωση στο δημοσιονομικό έλλειμμα και στο δημόσιο χρέος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθεί κανένα νέο μέτρο στο Ασφαλιστικό από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων» διαβεβαίωσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση περικοπής ή αναδιάρθρωσης των επιδομάτων ανεργίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Λοβέρδο στο γεγονός ότι παρουσιάζονται ορισμένες διατάξεις του νόμου για το Ασφαλιστικό ως νέα μέτρα. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε, εμφανίζεται το άρθρο 11 του νόμου για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με το οποίο εκπονείται νέα αναλογιστική μελέτη με βάση τους αριθμούς του ασφαλιστικού νόμου σ' ότι αφορά μια σειρά από θέματα, ως νέο μέτρο. Επίσης η πρόβλεψη του άρθρου 15 για τις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνουν αναλογιστικές μελέτες εμφανίζεται ως νέο μέτρο. "Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζονται ορισμένες διατάξεις του νόμου για το ασφαλιστικό ως νέα μέτρα. Όποιος το κάνει αυτό παραπληροφορεί τον ελληνικό λαό. Όσοι το λένε αυτό ψεύδονται ασύστολα".

Αναφερόμενος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ο κ. Λοβέρδος είπε ότι το κόστος του συστήματος είναι μόλις 800.000 ευρώ, ενώ η εξοικονόμηση υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ το χρόνο.

Για τα βαρέα και ανθυγεινά είπε ότι από την 1η Ιουλίου του 2011 θα υπάρξει νέα λίστα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δε θα θιγούν όσοι είναι κοντά στη σύνταξη ή όσοι είναι κοντά στα 3.600 ένσημα.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος απέφυγε να απαντήσει εάν θα υπάρξει μείωση των επικουρικών συντάξεων μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: