18.9.10

Στα άκρα οι μεταφορείς, αμετακίνητη η κυβέρνηση...


Αδιάλλακτη στάση επιδεικνύουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων δημοσίας χρήσεως, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, και παρατάσσοντας τα φορτηγά τους στις εθνικές οδούς. Αναφορές για ελλείψεις στην αγορά, εξ αιτίας των κινητοποιήσεων.

Όπως ...
αναφέρει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, αρκετές μεταποιητικές επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα έχουν προχωρήσει σε αναστολή μέρους ή και του συνόλου της παραγωγικής τους λειτουργίας το τελευταίο 48ωρο λόγω ελλείψεων σε καύσιμα και πρώτες ύλες.

«Η απεργία δημιουργεί ζημιές ανυπολόγιστης αξίας σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων», αναφέρει ο ΣΒΒΕ, η διοίκηση του οποίου υποστηρίζει ότι «παρά τις πρόσφατες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, η επίταξη των οχημάτων, δηλαδή η εφαρμογή του νόμου, δεν λειτούργησε, ούτε και σήμερα λειτουργεί».

Με βάση τα παραπάνω, ο ΣΒΒΕ ζητά την άμεση έναρξη διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της συνδικαλιστικής ηγεσίας των απεργών, ώστε να λήξουν οι κινητοποιήσεις, που δημιουργούν κινδύνους για απώλεια πελατών και θέσεων εργασίας.

Έκκληση προς τα όλα Σωματεία του κλάδου των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης για την άμεση επιστροφή των αυτοκινητιστών στην εργασία τους μετά την απόφαση για επίταξη των ΦΔΧ απευθύνει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L).

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «κατανοεί τα αιτήματα των αυτοκινητιστών αλλά και το γεγονός ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια», υποστηρίζοντας ότι η αγορά ασφυκτιά, διαπιστώνοντας διακοπή της προμήθειας πρώτων υλών στη βιομηχανία και αδυναμία αποστολής όλων των εξαγωγικών μας φορτίων.

Την ίδια ώρα οι, σύμφωνα με το Σύνδεσμο, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των logistics επιβαρύνονται με ζημίες της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ ημερησίως λόγω αδυναμίας εκτελέσεως των υποχρεώσεων τους προς την πελατεία τους για ημερήσιες παραδόσεις σε αλυσίδες καταστημάτων και σε άλλα σημεία πώλησης των αγαθών.

Τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο για τις μεταφορές θα ψηφιστεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής ανέφερε την Παρασκευή στο δελτίο ειδήσεων του Mega ότι η επίταξη είναι σε ισχύ και
«θα πρέπει να τηρείται ο νόμος όπου υπάρχει καταστρατήγησή της»

«Εφοδιασμένα επαρκώς τα πρατήρια»

Εν όψει των κινητοποιήσεων, οι βενζινοπώλες καθησυχάζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στον εφοδιασμό των πρατήριων με καύσιμα συνιστώντας ψυχραιμία στους καταναλωτές. Από την πλευρά τους όμως οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών υποστηρίζουν το αντίθετο, αναφέροντας πως τα ιδιωτικά βυτιοφόρα δεν επαρκούν για να εξυπηρετηθεί η τροφοδοσία.

Η τροφοδοσία της αγοράς, αναφέρει την Παρασκευή η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, «συνεχίζεται ομαλά, μετά την άρση του πλαφόν και οι καταναλωτές κανένα πρόβλημα εφοδιασμού δεν έχουν».

Η Ομοσπονδία συνιστά ψυχραιμία ενώ καλεί τους καταναλωτές να μη πανικοβάλλονται από φήμες περί ελλείψεων καυσίμων και τους βενζινοπώλες να λειτουργούν επαγγελματικά και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα εξυπηρέτησης και προστασίας των καταναλωτών από φαινόμενα ανασφάλειας και πανικού.

Ο Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών όμως προειδοποιεί για «σοβαρές ελλείψεις στην αγορά» , αναφέροντας πως από την έναρξη των κινητοποιήσεων στην Αττική η πλειοψηφία των Μεταφορέων Δ.Χ. βυτιοφόρων απείχαν από τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.

Στη βόρεια Ελλάδα ενώ φόρτωναν κανονικά οι Μεταφορείς Δ.Χ. βυτιοφόρων, από το πρωί της Παρασκευής απέχουν και αυτοί από την εργασία τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται πλέον, τεράστιο πρόβλημα στον εφοδιασμό των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Ο ΣΕΕΠΕ δηλώνει ακόμη ότι οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών δεν έχουν τα απαραίτητα ΙΧ βυτιοφόρα που απαιτούνται για να εξυπηρετήσουν την αγορά και καλεί την κυβέρνηση να τους επιτρέψει να αποκτήσουν τις αναγκαίες άδειες κυκλοφορίας Ιδιωτικής Χρήσης βυτιοφόρων αυτοκινήτων για την κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων τους.
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: