16.9.10

Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους κυβέρνηση και ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων...


Την τακτική του «κλεφτοπόλεμου» με την αστυνομία έχουν επιλέξει οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, την ώρα που στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία απ-ό την αρμόδια Επιτροπή, χωρίς να υπάρξει καμία υποχώρηση από πλευράς υπουργείου Υποδομών.

Την ερχόμενη ...
εβδομάδα το νομοσχέδιο εισέρχεται για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών, αποκλείοντας το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης του χρόνου προσαρμογής (τρία χρόνια), αλλά και ικανοποίησης του αιτήματος να παραμείνει το 35% της άυλης αξίας των αδειών.

Όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τη φιλοσοφία για το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς.

Από την πλευρά τους οι αυτοκινητιστές που είχαν μεταβεί στη Βουλή, δήλωσαν απογοητευμένοι από την εξέλιξη αυτή και ανακοίνωσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς ωστόσο, να προσδιορίσουν τη μορφή τους.

Ένταση στα σημεία εισόδου της Αθήνας

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Χαϊδαρίου, όταν οδηγοί φορτηγών με το πρόσχημα ότι θέλουν να μετακινήσουν ορισμένα οχήματα, έκλεισαν για περίπου 40 λεπτά το δρόμο, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες ουρές από οδηγούς Ι.Χ. που εγκλωβίστηκαν στην Εθνική.

Προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, καθώς οι ιδιοκτήτες απέκλεισαν το δρόμο φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού και της κυβέρνησης.

Δυνάμεις της τροχαίας και των ΜΑΤ προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και έχουν πάρει ρητές εντολές να μην επιτρέψουν τα βαριά οχήματα να κατευθυνθούν προς το κέντρο της Αθήνας.

Το πρωί ένταση, σε μικρότερη όμως κλίμακα, σημειώθηκε στα διόδια της Ελευσίνας.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: