8.10.10

Παπακωνσταντίνου: Αισιοδοξία και πρόβλεψη για ανάκαμψη από το 2011...

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε σε συνεντεύξεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και στην εφημερίδα “Wall Street Journal”, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οποίος σήμερα θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει σειρά επαφών και θα συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Από τη Νέα Υόρκη, ο υπουργός υπογράμμισε την... “πρόοδο που έχει επιτευχθεί” τους τελευταίους μήνες, επισημαίνοντας τη “σημαντική αύξηση” του επενδυτικού ενδιαφέροντος από εταιρείες εντός και εκτός της Ευρώπης, από την Κίνα, το Κατάρ, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον μια μεγάλη εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη εκδήλωσε “ρητό ενδιαφέρον” για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχει ανησυχία για την υστέρηση εσόδων.

Αναφορικά με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο υπουργός Οικονομίκών τόνισε ότι “η Ελλάδα πρέπει να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της και να κτίσει πάνω στις παραδοσιακές τις δυνάμεις, δημιουργώντας νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως υψηλή τεχνολογία και πράσινη ενέργεια”.

Προέβλεψε ότι η ανάκαμψη θα επιστρέψει το 2011, σημειώνοντας τις “σαρωτικές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις”, τη “δημοσιονομική εξυγίανση” και τις “αλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές”. Υποστήριξε, επίσης, ότι οι επενδύσεις και οι αλλαγές που συντελούνται θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

“Αν δείτε που βρισκόμασταν πριν τρεις μήνες, πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα ήμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα”, είπε, προσθέτοντας ότι “είμαστε μια χώρα που πήρε στα χέρια της τον έλεγχο του πεπρωμένου της, προβαίνοντας σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αλλαγές, με θετικές συνέπειες για τους πολίτες της”.

Στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Οικονομικών είχε χθες την ευκαιρία να συναντηθεί και με διεθνείς επενδυτές.
www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: