29.11.10

Συναντήσεις Παπανδρέου με Ερντογάν, Σόκρατες και Καντάφι στη Λιβύη...

Λιβύη
Σειρά διμερών συναντήσεων είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο της 3ης Συνόδου Αφρικής - ΕΕ, στην Τρίπολη της Λιβύης.

Ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, με τον οποίο συζήτησαν τις σχέσεις των δύο χωρών και τις προοπτικές μετά την υπογραφή του μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας - το οποίο υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τρίπολη- καθώς επίσης και για τη συνεργασία στη Μεσόγειο.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βραβεύεται στη Σύνοδο με το διεθνές βραβείο Καντάφι για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες, καθώς επίσης και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Ιρλανδίας Ντέιβιντ Κούνεϊ, με τους οποίους συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΕ, μετά και τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Ζακόμπ Ζούμα, με τον οποίο συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και θέματα αναφορικά με τον απόδημο ελληνισμό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: