30.11.10

Μία Ισπανίδα... ιδιοκτήτρια του Ηλιου!...


Σε μία Ισπανίδα, ανήκει πλέον ο Ηλιος, δισεκατομμύρια χρόνια μετά τον σχηματισμό του, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «La Voz de Galicia».

Η Ισπανίδα παρουσιάστηκε ενώπιον ενός συμβολαιογράφου για να ανακηρυχθεί ιδιοκτήτρια του άστρου.

«Είμαι...

ιδιοκτήτρια του Ηλιου, ενός αστεριού φασματικού τύπου G2, που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση περίπου 149,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη», αναφέρει η συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η νέα ιδιοκτήτρια του Ηλιου, Ανχελες Ντουράν, εξήγησε στην εφημερίδα ότι υπάρχει μια διεθνής σύμβαση που «απαγορεύει στις χώρες να είναι ιδιοκτήτριες πλανητών». Η σύμβαση δεν αφορά μεμονωμένα άτομα...

«Μάλιστα, υπάρχει ένας Αμερικανός που με παρόμοια συμβολαιογραφική πράξη στοχεύει να γίνει... ιδιοκτήτης της ........Σελήνης και σχεδόν όλων των άλλων πλανητών» ανέφερε η Ισπανίδα στην εφημερίδα.

Η κ. Ντουράν, η οποία μένει στην πόλη Σαλβατέρα ντε Μίνιο, στην βορειοδυτική Ισπανία, σημείωσε ότι έγινε ιδιοκτήτρια του Ηλιου έχοντας την «επικαρπία»,... επειδή δεν υπάρχει ένας μόνο ιδιοκτήτης που να είναι γνωστός εδώ και 5 δισεκατομμύρια χρόνια.
από kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: