30.12.10

Το τηλεοπτικό σήμα φθάνει επιτέλους στην ορεινή Ροδόπη


Μετά από πολλά χρόνια απομόνωσης από την υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιτίας φυσικά της αναλγησίας της πολιτικής ηγεσίας των εκάστοτε κυβερνήσεων, οι κάτοικοι των χωριών της ορεινής Ροδόπης αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια, κρατικά και ιδιωτικά.

Την...
αποκάλυψη αυτή έκανε η Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Θεοδώρα Κόκλα, στον απολογισμό που πραγματοποίησε την Τετάρτη (29/12) για τη συμπλήρωση ενός έτους θητείας της με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα, με την κ. Κόκλα, ο σχεδιασμός έχει ήδη γίνει, υπάρχει τεχνική μελέτη και το μόνο που απομένει είναι το έργο να ενταχθεί σε κάποιο Μέτρο ώστε να εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση του προκειμένου να υλοποιηθεί.

Η Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ πάντως δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, κάτι που σημαίνει πως προς το παρόν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί αυτό εντός του 2011. Αρκέστηκε πάντως να πει πως το σήμα που θα φθάσει στα ορεινά χωριά της Ροδόπης θα είναι ψηφιακό και όχι αναλογικό ενώ τόνισε ότι το έργο βρίσκεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα πολλών κατοίκων των χωριών της ορεινής Ροδόπης, ιδίως των Πομακοχωρίων, οι οποίοι μέχρι σήμερα αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν ελληνικά κανάλια. Αποτέλεσμα της ανυπαρξίας αυτής της Πολιτείας σε αυτό τον τομέα, οι κάτοικοι της ορεινής Ροδόπης να είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν μέχρι σήμερα μόνο τούρκικα κανάλια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ευαίσθητη, σε εθνικά θέματα, περιοχή μας.
http://fonirodopis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: