10.2.11

Πάγκαλος: "Μαζί τα φάγαμε... αφού σας διορίσαμε" ...

Σε απόσπασμα από την ομιλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στη Βουλή με θέμα «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών οργανισμών και φορέων του Δημοσίου Τομέα», περιγράφεται από τον ίδιο τον κ. Πάγκαλο η αιτία που έχει φέρει την χώρα στην...

σημερινή της κατάσταση.

Στην ερώτηση του ελληνικού λαού... "Πως τα φάγατε;" εκείνος απαντάει "σας διορίσαμε"!

Ούτε λίγο ούτε πολύ επιμένει στην περίφημη έκφραση του "Μαζί τα φάγαμε", μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας και πλήρους διαφθοράς.

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα από την ομιλία του Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βουλή:

"Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Όταν το 1981 είχα μπει στην Ελληνική Βουλή, μια μέρα καθόμουνα στα πίσω, στα τελευταία καθίσματα που μπορούσε κάποιος να καπνίσει, κάτω από τα μπαλκόνια.

Καπνίζαμε με τον αείμνηστο Τάσο Σεχιώτη, Βουλευτή Αρκαδίας τα τσιμπούκια μας. Ήμασταν και οι δύο νέοι Βουλευτές, για πρώτη φορά εκλεγμένοι αν και δεν είχαμε την ίδια ηλικία, και με ρώτησε “πώς τα πας, βρε, Θόδωρε’’. Του λέω ‘‘καλά, αλλά αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι έρχονται και μου ζητάνε διορισμούς’’, “και εμένα το ίδιο” μου απαντάει ο Σεχιώτης.

“Στις συγκεντρώσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όταν λέγαμε ότι θα καταργήσουμε το ρουσφέτι και θα πάψουν οι διορισμοί στο δημόσιο για πολιτικούς λόγους, η αντίδραση ήταν ενθουσιώδης, για την ακρίβεια υπερενθουσιώδης, πώς έρχονται και ζητάν τώρα διορισμούς;” ρώτησα και μου απάντησε αυτός: (όλοι όσοι τον έχουν γνωρίσει μπορούν να εκτιμήσουν το χιούμορ του αναδρομικά) ‘‘μα δεν κατάλαβες, εννοούσαν να μην κάνουν οι άλλοι ρουσφέτια και να κάνουμε εμείς τα δικά μας, για αυτό ήταν ενθουσιώδεις’’.

Πράγματι, έτσι γινόταν επί χρόνια. Μέχρι το σημείο που ήρθατε σήμερα εσείς να μας πείτε ότι διαμορφώθηκε έθιμο, έθιμο συνταγματικής υφής και επιπέδου. Έχει διαμορφωθεί “εθιμικά”, και το ξέρουμε όλοι, όταν λήγει η σύμβαση ορισμένου χρόνου ή το stage που διαρκεί μόνο μερικούς μήνες, να θεωρείται ότι η επέλευση του χρόνου που τυπικά προβλέπεται, είναι απόλυση. Έτσι, δεν απολύεται ποτέ κανείς, έτσι διορίζονται συνεχώς και άλλοι, και έτσι φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε.

Η απάντηση στην κατακραυγή που υπάρχει για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ‘‘πώς τα φάγατε τα λεφτά’’ που μας ρωτάει ο κόσμος, η απάντηση είναι αυτή ‘‘σας διορίσαμε’’. Τα φάγαμε όλοι μαζί, μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς, εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Από το 2004 έως το 2008, η χώρα παρήγαγε 3,5% πλεόνασμα δηλαδή, αυξανόταν το Α.Ε.Π. κατά 3,5%, ενώ άλλο ένα 3,5% του Α.Ε.Π. δανειζόμασταν, δηλαδή ετήσια 7%. Φτάσαμε στο σημείο της αδυναμίας πληρωμών. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Αυξήθηκαν κατά 50% οι δημόσιοι υπάλληλοι και διπλασιάστηκε ο όγκος των μισθολογικών υποχρεώσεων του δημοσίου. Να λοιπόν τι πρόβλημα αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, κατά πρωτοφανή και καίριο τρόπο" ...
mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: