14.2.11

Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών επιχειρεί να βάλει ο πρωθυπουργός...


«Το έχω ξεκαθαρίσει 30 φορές. Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία. Έχουμε δυόμισι χρόνια ακόμη να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνεργάτες του, επιχειρώντας να δώσει ένα τέλος στα εκλογικά σενάρια που αναζωπυρώθηκαν έπειτα από ...
την κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Νωρίτερα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρης κάλπης, λέγοντας πως αυτά διακινούνται από τη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτόμαστε εκλογές. Επαναλαμβάνω ότι το σενάριο περί εκλογών το κυκλοφορεί η ΝΔ, ακριβώς για να περιχαρακώσει τα στελέχη της, τους βουλευτές της, τον κόσμο της. Γιατί ελλείψει οποιασδήποτε στοιχειώδους πολιτικής πρότασης θα πρέπει να εφεύρει κάποιο λόγο. Κι αυτός ο εύκολος και ανώδυνος λόγος, ο οποίος όμως δημιουργεί σύγχυση ακόμη και στην ίδια τη ΝΔ, είναι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

Η Νέα Δημοκρατία απαντά πως δεν διαδίδει σενάρια επικείμενων εκλογών και υποστηρίζει ότι αυτό το κάνει η κυβέρνηση. Ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ότι βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, σε περίπτωση που υπάρξει προσφυγή στις κάλπες.

«Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι. Είναι καλοδεχούμενες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Μέχρι τώρα η διακίνηση σεναρίων για το θέμα των εκλογών γίνεται από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. «Σας θυμίζω τον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, σας θυμίζω τον εκβιασμό με την εκλογή του Κάρολου Παπούλια. Είναι ανεύθυνο. Απειλούν με εκλογές. Πρέπει να σοβαρευτούν κάποια στιγμή. Έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Τα σενάρια αναζωπυρώθηκαν έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τόσο στην αντιπολίτευση, όσο και στην κυβέρνηση, οι ανακοινώσεις των εκπροσώπων της τρόικας για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015, καθώς και τα σχόλια τους για τις κινητοποιήσεις μερίδας εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που ανέκυψε τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης ελληνικής γης».

Την ίδια ώρα, «πολύ πιθανή» βλέπουν την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες στον ΛΑΟΣ και γι' αυτό, όπως λένε επιτελείς του προέδρου Γ.Καρατζαφέρη, «το κόμμα προετοιμάζεται προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί από ενδεχόμενες εξελίξεις».

Μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, όμως, όπως εκτιμούν στον ΛΑΟΣ, πολύ δύσκολα θα φέρει στο προσκήνιο αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ θεωρείται πιο πιθανή την ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλης, μιλώντας απόψε σε κομματική εκδήλωση στον Πειραιά, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη θέση της όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι η εκλογολογία διαμορφώνει ρευστότητα και μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση για την οικονομία.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: