10.2.11

Κατσέλη: Δεν μειώνονται μισθοί και συντάξεις...


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο, ούτε αυξήσεις φόρων έδωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, υπογραμμίζοντας όμως την ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων. Η... ανταγωνιστικότητα δεν θα επιτευχθεί με την εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου, τόνισε η υπουργός, που εκτιμά όμως ότι σε ορισμένους κλάδους χρειάζεται μείωση μισθών, προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Όσο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, επανέλαβε ότι βάζουν τάξη στην αγορά, καθώς «εργαζόμενοι και εργοδότες κάθονται στο ίδιο τραπέζι και αποφασίζουν με ποιο τρόπο θα πάει η επιχείρηση μπροστά».

Η στήριξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων θεωρεί ότι είναι «εθνικό στοίχημα» και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι παρά το γεγονός ότι η ανεργία αυξάνεται, «δεν θα οδηγηθούμε στα νούμερα που προβλέπουν οι μελέτες. Αυτή την περίοδο προτεραιότητα είναι η στήριξη του ΟΑΕΔ, η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και η εισφοροδιαφυγή».

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία, αν και δε απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν περικοπές, σε περίπτωση που από τις αναλογιστικές μελέτες διαπιστωθεί ότι κάποιο είναι ελλειμματικό.

Τέλος, για το Δημόσιο τομέα, η υπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει επιτελικός και σύγχρονος και να υπάρξει περιορισμός στις ΔΕΚΟ. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν απολύσεις από τη στιγμή που εφαρμόζεται ο κανόνας «ένα προς πέντε» και γίνεται διαχείριση ανθρωπίνων πόρων.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: