28.3.11

Πάνω από 250 Αυστραλάκια γεννήθηκαν στην Ελλάδα με εξωσωματική γονιμοποίηση..


Απόστολος Παπαποστόλου
Πάνω από 250 παιδιά της Αυστραλίας γεννήθηκαν στην Ελλάδα με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης IVF που εφαρμόζει ο Ελληνοαυστραλός γιατρός Κώστας Πάντος στην Κλινική του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής “Γένεσις”.
Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στο “Νέο Κόσμο” ο ίδιος ο επιστήμονας με τις επιστημονικές επιτυχίες και καινοτομίες του οποίου ασχολείται συχνά ...
τόσο ο αυστραλιανός όσο και ο διεθνής τύπος.
Γεννημένος στη Μελβούρνη ο Δρ. Πάντος, την πρώτη εμπειρία επαναπατρισμού την βιώνει ως μαθητής δημοτικού όταν ακολουθεί τους γονείς του στα Κιούρκα Αττικής. Ατυχής η προσπάθεια στα δύσκολα χρόνια της χούντας και ξανά επιστροφή στη Μελβούρνη, όπου σπούδασε, αλλά επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα. Με σπουδές στη Μελβούρνη και την Αθήνα εξακολουθεί να συνεργάζεται με αυστραλιανά ιδρύματα και επιστήμονες.
Ο Δρ. Πάντος λέει πως πολλά από τα ζευγάρια από την Αυστραλία, τα οποία έρχονται στην Ελλάδα να πάρουν ξένο ωάριο από δότες αλλά και άλλα με το δικό τους γενετικό υλικό, έχουν κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στην Αυστραλία.
“Όσοι έρχονται για ξένο γενετικό υλικό”, λέει ο Έλληνας επιστήμονας, “είναι γιατί στην Αυστραλία ο δότης πρέπει να είναι γνωστός και να έχει πρόσβαση στο αρχείο το παιδί, οπότε μόλις ενηλικιωθεί έχει το δικαίωμα να επιδιώξει να συναντήσει το βιολογικό του πατέρα ή μητέρα। Αυτό απωθεί πάρα πολλά ζευγάρια αλλά και δότες τη στιγμή που ξέρουν ότι κάποια μέρα θα χτυπήσει την πόρτα ένα παιδί και θα πει ‘μπαμπά’ ή ‘μαμά’!”.
http://usa.greekreporter.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: