16.3.11

Πρασινίζει η ΕΡΤ...


Κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (Τρίτη 15 Μαρτίου 2011), το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε τα ακόλουθα:
1. Ενέκρινε τη συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό φορέα, εγκεκριμένο από την ελληνική Πολιτεία, «Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών ’Ανταποδοτική Ανακύκλωση’», στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ στον τομέα του περιβάλλοντος.
Στόχος της συνεργασίας, είναι η...

συνεισφορά της ΕΡΤ στην εκπλήρωση των νέων εθνικών στόχων ανακύκλωσης συσκευασιών και στερεών αποβλήτων, η προβολή και ευαισθητοποίηση των πολιτών, η κινητοποίηση των εργαζομένων και η ενδυνάμωση των δράσεων ανακύκλωσης υλικών που ήδη εφαρμόζει η εταιρεία. Συμπληρωματικά, η συνεργασία θα διευκολύνει την αναγκαία κατά ISO 14001 ή κατά EMAS περιβαλλοντική πιστοποίηση της ΕΡΤ, όπως και την πιστοποίηση από τον ΕΛΟΤ για την διαχειριστική ικανότητα συμμετοχής της εταιρείας στα περιβαλλοντικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, προβλέπονται τα ακόλουθα:
• Αξιοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο σταθμό Μετρό της Κατεχάκη.
• Διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για την έναρξη της συνεργασίας της ΕΡΤ με την «Ανταποδοτική ανακύκλωση», με τη συμμετοχή μαθητών.
• Προμήθεια και τοποθέτηση ειδικών κάδων για τη συγκέντρωση χαρτιού, γυαλιού , αλουμινίου και πλαστικού σε χώρους των κτηρίων της ΕΡΤ. Η ευθύνη της συλλογής, αποκομιδής και μεταφοράς των προς ανακύκλωση υλικών βαρύνει την «Ανταποδοτική ανακύκλωση».
• Διάθεση του Κινητού Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργεί με φωτοβολταϊκά, για μια εβδομάδα – τον Ιούνιο του 2011- προκειμένου να συνδιοργανωθούν εκδηλώσεις προώθησης της ανακύκλωσης και πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον.
• Αποτύπωση των λογοτύπων της ΕΡΤ σε όλο το έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό που θα διανέμεται σε μαθητές και καταναλωτές.
• Παραγωγή ενημερωτικού-πληροφοριακού υλικού για την ανακύκλωση που θα διανεμηθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τα παιδιά τους .
Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης της ΕΡΤ που θα τοποθετηθεί στο σταθμό Μετρό της Κατεχάκη, θα προσφέρεται ανταποδοτικό κίνητρο στους καταναλωτές για τις επιστρεφόμενες μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, το οποίο θα χρηματοδοτείται από την Ανταποδοτική Ανακύκλωση. Οι καταναλωτές μάλιστα θα έχουν τη δυνατότητα (εάν δεν θέλουν να κάνουν χρήση των κουπονιών) να δωρίσουν τα ποσά υπέρ της ενίσχυσης κοινωνικού φορέα και σκοπού, τον οποίο θα επιλέξει η ΕΡΤ.
Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα υλοποιήσει, επίσης, μια σειρά άλλων δρά-σεων για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πράσινης πολιτικής στον τομέα της ανακύκλωσης υλικών.

2. Ενέκρινε την πρόσληψη 12 Τεκμηριωτών Πολιτιστικού Αποθέματος, τριών (3) Αρχειονόμων – Βιβλιοθηκονόμων και ενός (1) Συντηρητή Φωτογραφιών – Έργων Τέχνης.

Ακόμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Χαράλαμπος Ταγματάρχης, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο:
• Για δράση της ΕΡΤ – στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης - υπέρ των σκοπών του «Μουσείου Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο Γαία» και συγκεκριμένα, για την από κοινού διοργάνωση συναυλίας της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας στις 23 Μαρτίου 2011, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
• Για την πρόσκληση ενδιαφέροντος παραγωγών/δημιουργών, που αφορά στην κατάθεση προτάσεων τηλεοπτικών εκπομπών της περιόδου 2011 – 2012. Ήδη έχουν κατατεθεί στην ΕΡΤ από ενδιαφερόμενους 176 προτάσεις.
enimerosi24.

Δεν υπάρχουν σχόλια: