5.3.11

Αποστρατεύτηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής που καθιέρωσε την «ημέρα του πολίτη»...


Οι κρίσεις του Ανώτατου Συμβουλίου της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησαν εκτός ΕΛ.ΑΣ. έναν από τους πλέον αποτελεσματικούς Αστυνομικούς Διευθυντές Μαγνησίας. Ο Βασίλης Κιος προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου, ωστόσο κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του. Ο Β. Κιος αποστρατεύθηκε μετά από μια επιτυχημένη... τετραετία στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Ανέλαβε τα καθήκοντα του Αστυνομικού Διευθυντή το 2007. Το 1997 μετατέθηκε στο Βόλο από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης. Τη δεκαετία που ακολούθησε μέχρι την προαγωγή του στη θέση του Ταξιάρχου, υπηρέτησε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ως υποδιοικητής και αργότερα ως διοικητής.
Ενεργός και μαχητικός αστυνομικός, με πολλές και μεγάλες επιτυχίες στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του. Αγαπητός στους συναδέλφους του, πάντοτε συνεργάσιμος, με τρόπο διοίκησης που ήθελε τους αστυνομικούς δίπλα και κοντά με τους πολίτες, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες.
Ως Αστυνομικός Διευθυντής είχε πάντοτε την πόρτα του ανοιχτή στους πολίτες, έχοντας μάλιστα καθιερώσει και «ημέρα του πολίτη».
Χθες το βράδυ μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Αντιστρατήγου Ιωάννη Ραχωβίτσα και του Προϊσταμένου Επιτελείου Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.
Το Συμβούλιο έκρινε προακτέους στο βαθμό του Υποστρατήγου για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού 14 Ταξιάρχους, μεταξύ τους τον Βασίλειο Χαλάτση, ο οποίος τοποθετείται στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας στη θέση του Γιώργου Καμαρινόπουλου, ο οποίος προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και κρίθηκε ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του.
Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών, ενώ στη διάρκεια του σαββατοκύριακου αναμένεται να τοποθετηθούν οι νέοι Αστυνομικοί Διευθυντές.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: