6.3.11

Με τη σάτιρα κόντρα στην κρίση...


Οι πολιτικοί, η τρόικα και το ΔΝΤ μονοπώλησαν τα καρναβάλια φέτος σ’ όλη την Ελλάδα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλα τα σατυρικά άρματα που σκόρπισαν το γέλιο, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, μέσα στη γενική κατήφεια της οικονομικής κρίσης.
το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας και το πιο φημισμένο διεθνώς, στο Πατρινό Καρναβάλι, οι καρναβαλιστές αψηφώντας τη βροχή ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γλεντήσουν κι έγιναν μια παρέα με τους επισκέπτες της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ο Γιώργος Παπανδρέου αγκαλιά με τη... Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ο Πάγκαλος να τρώει με "χρυσά κουτάλια" αλλά "μόνος του" και ο Παπακωνσταντίνου "φακίρης" να προσπαθεί να βγάλει τα χρήματα από το σακούλι. Δεν θα μπορούσε να λείπει το άρμα "τσίρκο η τρόικα" με τα τρία μέλη της Τόμσεν, Ντερούζ και Μαζούχ να προσπαθούν να δαμάσουν... θηρία. Εντύπωση έκαναν και τα άρματα "Οικονομική Κροίσοι" για όσους επωφελήθηκαν από την κρίση και "σοσια-ληστές" που σατίριζε το κυβερνών κόμμα.

Το καρναβάλι της Ξάνθης ξεχώρισε και φέτος παρά τη λιτή διοργάνωση. Τίτλος του καρναβαλιού "Διεθνής Νομισματική Τρέλα" με πρωταγωνιστή το ΔΝΤ. Από τα άλλα γκρουπ "οι νοικοκυρές σε απόγνωση" γιατί το ΔΝΤ βάζει χέρι στο καλάθι τους και ο Πάγκαλος με την ταμπέλα "μαζί τα φάγαμε, χώρια πεινάμε".

Στο Βόλο επέλεξαν ως θέμα "το Μνημόνιο" για να το κάψουν με το τέλος της παρέλασης, όπως συνηθίζεται με τον «βασιλιά καρνάβαλο». Λιτές εκδηλώσεις με θέμα την οικονομική κρίση "για ένα χαμόγελο στους δημότες και τους επισκέπτες που δοκιμάζονται".

Το Μοσχάτο, το «χτύπησε» η οικονομική κρίση στ’ αλήθεια, αφού λόγω λιτότητας το καρναβάλι δεν είχε φέτος άρματα. Είχε όμως μεταμφιεσμένους, που διασκέδασαν σ' ένα μεγάλο πάρτυ - πανηγύρι .

Στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη επιτυχία έγινε πριν από λίγες μέρες το δεύτερο ποδηλατικό καρναβάλι, μια παρέλαση έγινε με ποδήλατα, ώστε να περάσει και το μήνυμα της επιλογής του ως μέσου μεταφοράς. Το θέμα του ήταν: "Ψηφίστε Αλή Μπαμπά έχει μόνο 40 κλέφτες".

Οι μουσικές, ο ρυθμός και το γλέντι ήταν τα βασικά στοιχεία της μεγάλης παρέλασης των καρναβαλιστών στο ηλιόλουστο Ρέθυμνο και τον κεντρικό δρόμο της πόλης, τη λεωφόρο Κουντουριώτη. Σαράντα δύο ομάδες, με τα 30 άρματά τους συμμετείχαν σε διαγωνισμό στην κεντρική λεωφόρο της πόλης, για το καλύτερο άρμα και την καλύτερη ομάδα. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με πάνω από 15.000 καρναβαλιστές, κάθε ηλικίας, να δέχονται την προτροπή του Βασιλιά Καρνάβαλου, φέτος να στείλουν όλοι το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: