30.3.11

Αλαβάνος: "Το Μέτωπο δεν είναι κόμμα, δεν είμαι Κουβέλης ούτε Μπακογιάννη"


Αιχμές κατά της Ντόρας Μπακογιάννη και του Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αλέκος Αλαβάνος. Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και κατά των οίκων αξιολόγησης... δηλώνοντας: Ξέρουμε με ποιά λογική και σκοπιμότητα γίνονται οι εκτιμήσεις της ελληνικής οικονομίας από ξένους οίκους αξιολόγησης, αλλά από την άλλη πλευρά συμπίπτουν με όλες τις αναλύσεις των οικονομικών εφημερίδων της Ευρώπης και των ΗΠΑ".

«Με αυτή την πολιτική η Ελλάδα βαδίζει κατευθείαν στη χρεοκοπία. Ο δρόμος Παπανδρέου είναι δρόμος προς τη χρεοκοπία», επισήμανε σε δηλώσεις του στο πλαίσιο σύσκεψης στελεχών του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Σε ότι αφορά το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας παρατήρησε: «Δεν είναι προσωπική περιουσία του κ. Παπανδρέου. Θα μπορούσε να πουλήσει από το Καλέντζι, από την Εκάλη, από το Καστρί. Όμως είναι δημόσιος υπόλογος, διαχειρίζεται την ελληνική περιουσία ως πρωθυπουργός και δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Αντίθετα υπάρχει ότι θα επανεθνικοποιήσει τον ΟΤΕ. Κι εγώ νομίζω ότι πρόκειται για υπεξαίρεση δημοσίου υπολόγου ανεκτίμητης αξίας και ίσως θα πρέπει να ετοιμάζεται η προανακριτική επιτροπή της Βουλής».

Σχετικά με τα γεγονότα στην Κερατέα είπε ότι το θέμα είναι πανελλαδικό, καταλόγισε ευθύνη στην κυβέρνηση ότι οδηγεί τα πράγματα σε τυφλή σύγκρουση και θα φταίει αν χυθεί αίμα από οποιαδήποτε πλευρά.

Ενόψει της πανελλαδικής συνάντησης του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής το Σαββατοκύριακο, είπε ότι η Αριστερά είναι αναξιόπιστη και αποδομημένη και το Μέτωπο προσπαθεί να επανακτήσει την επαφή με την κοινωνία και να γίνει συνάντηση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, κάτι που μπορεί να εκφραστεί και με κοινή κάθοδο στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Για το μέλλον του Μετώπου τόνισε ότι δεν θα γίνει κόμμα. «Δεν είναι ένα σχήμα που ετοιμάζεται για εκλογές. Δεν είναι ένα σχήμα για κάποιο πρόσωπο για να βρει στέγη, όπως μπορεί να πει κανείς για τη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Μπακογιάννη και τη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: