30.3.11

Δύσκολοι καιροί για Αλογοσκούφη και Τσοχατζόπουλου


Την περαιτέρω διερεύνηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πρώην υπουργών, Γιώργου Αλογοσκούφη και Aκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, από τους ορκωτούς λογιστές που έχουν αναλάβει τη σχετική διαδικασία.
Παρότι κατ΄ αρχήν δεν εντοπίζονται παρατυπίες στις δηλώσεις των δύο υπουργών, τα μέλη της Επιτροπής, κατά...

τη σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασή τους, συμφώνησαν να υπάρξει διευκρίνιση ορισμένων σημείων των εν λόγω δηλώσεων, προκειμένου να οδηγηθεί η Επιτροπή σε ασφαλή συμπεράσματα.

Συνεργάτες του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη κάνουν λόγο για «απαράδεκτη προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού», καθώς «τα στοιχεία του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού κ. Αλογοσκούφη, είναι κατατεθειμένα διαχρονικά με ακρίβεια και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Άλλωστε, έχει δώσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του, παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος».

Υπενθυμίζεται πως από τον περασμένο Νοέμβριο, η Επιτροπή έχει ζητήσει από τους ορκωτούς λογιστές και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τη διερεύνηση πιθανών αποκλίσεων ανάμεσα στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» και τους τραπεζικούς λογαριασμούς δέκα υπουργών. Πρόκειται για τους Τάσο Μαντέλη, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρίστο Βερελή, Ακη Τσοχατζόπουλο, Βύρωνα Πολύδωρα, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: