28.3.11

Υπηρεσιακό έγγραφο "καίει" τον Παπακωνσταντίνου


Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αγνόησε υπηρεσιακό έγγραφο – καταπέλτη για τον μεγαλοοφειλέτη επιχειρηματία Γ. Ραπτόπουλο της Express Service!!!


Από τον Σεπτέμβριο του 2010 έχει ειδοποιήσει η Α’ ΔΟΥ Καλλιθέας το υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχει μείζον θέμα παράνομου πλουτισμού για τον επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλο της Express Service, όμως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κώφευσε και τρεις μήνες μετά προχώρησε στην άρση των περιοριστικών μέτρων για το πάγωμα μέρους των περιουσιακών του στοιχείων!!!
Όπως αποκαλύπτει το opinionpost η αρμόδια Α’ ΔΟΥ Καλλιθέας, στην οποία ανήκει η εταιρία του κ. Ραπτόπουλου, έστειλε...

έγγραφο στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ζητά όχι μόνο να μην επιστραφεί ο ΦΠΑ, που ζητά ο επιχειρηματίας, αλλά να κληθεί να καταβάλλει επιπλέον ποσά Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, που έχει κακώς εισπράξει από τους πελάτες του!!! Η Α’ ΔΟΥ Καλλιθέας τοποθετείται δηλαδή αρνητικά επί του αιτήματος του κ. Ραπτόπουλου, ο οποίος ζητά επιστροφή ΦΠΑ 27 εκατ. ευρώ, αλλά και θεωρεί ότι ο επιχειρηματίας οφείλει κι άλλα ποσά, τα οποία πρέπει φυσικά να καταβάλλει.
Κι όμως όχι μόνο το έγγραφο αυτό αγνοήθηκε επί μακρόν από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο βράδυ της Κυριακής και με αφορμή δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ότι ο ΦΠΑ των 27 εκατ. ευρώ είναι επιστρεπτέος!!! Δηλώνει δηλαδή τα αντίθετα από αυτά, που εισηγείται η αρμόδια υπηρεσία!!! (Πλήρες θέμα http://www.opinionpost.gr/central/2011/03/1277
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ραπτόπουλος είναι μεγάλος οφειλέτης του ελληνικού δημοσίου, καθώς φέρεται να χρωστά συνολικά περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ (διάφοροι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ). Ειδικά για το ΙΚΑ η υπόθεσή είναι στη δικαιοσύνη και αφορά ακόμη και έκδοση πλαστών βεβαιώσεων.

http://www.opinionpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: