10.3.11

Επίθεση με βόμβες στο συνεργείο της ΝΕΤ στη Λιβύη...


Αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας του Καντάφι βομβάρδισαν το τηλεοπτικό συνεργείο της ΝΕΤ και τα μέλη του σώθηκαν από θαύμα. Όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ο πολεμικός ανταποκριτής Πάνος Χαρίτος «δείξαμε τις κάμερες ότι είμαστε συνεργείο όμως αυτοί δεν πτοήθηκαν και μας βομβάρδισαν».

Το ...
περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Ρας Λανούφ όπου βρισκόταν το συνεργείο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ όταν αντιλήφθηκαν ότι στην περιοχή κατέφθαναν μαχητικά αεροπλάνα. Παρά τις προσπάθειες των μελών του συνεργείου να υποδηλώσουν ότι είναι δημοσιογράφοι οι πιλότοι δεν πτοήθηκαν και βομβάρδισαν την περιοχή με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή τους.

«Είμαι καλά τόσο εγώ όσο και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου και ο εικονολήπτης Θανάσης Αργυράκης και οι δύο Λίβυοι που εργαζόμαστε μαζί» μετέδωσε ο Πάνος Χαρίτος και εξήγησε ότι το συνεργείο σταμάτησε στο τελευταίο φυλάκιο ελέγχου που βρίσκεται 10 – 12 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Μπρέγκα. Την ώρα που ο εικονολήπτης άρχισε να τραβάει πλάνα από την περιοχή έφτασε ένα μαχητικό τζετ και αφού πέρασε τρεις φορές από πάνω έριξε δύο βόμβες που εξερράγησαν περίπου 80 μέτρα από το σημείο που βρισκόταν το συνεργείο της ΝΕΤ.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: