19.4.11

Παράνομες εκταμιεύσεις 200.000 στο Ταμείο Ενστόλων...


Κομπίνα ύψους 200.000 ευρώ σε βάρος ασφαλιστικού φορέα των Σωμάτων Ασφαλείας αποκάλυψε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, η παράνομη ιδιοποίηση χρηματικών ποσών γινόταν τουλάχιστον για δύο χρόνια με την έκδοση ψευδών βεβαιώσεων από ... από προσωπικό του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας.
Είχε προηγηθεί υπηρεσιακός έλεγχος εκκρεμοτήτων στον ασφαλιστικό φορέα, όπου διαπιστώθηκαν ατασθαλίες στα παραστατικά χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης προσωπικού, συντάσσονταν με τη χρήση των ίδιων δικαιολογητικών περισσότερα του ενός εντάλματα πληρωμής.

Στη συνέχεια γινόταν διπλή ή τριπλή εκταμίευση χρημάτων για την ίδια υπόθεση. Η εκταμίευση με το ένα παραστατικό αποδιδόταν κανονικά στα δικαιούχα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα πήγαιναν στην τσέπη των επιτηδείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκεται μία πολιτική υπάλληλος που έχει συνταξιοδοτηθεί και άλλοι έξι με εφτά υπαλλήλους.

Η δικογραφία υποβλήθηκε χτες στον εισαγγελέα, ο οποίος αφού τη μελετήσει θα ασκήσει ποινικές διώξεις.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: