3.4.11

Και το πάρτι συνεχίζεται: Επίδομα 25% στους διευθυντές στον ΟΣΕ - 46.000 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ στο σύλλογο συνταξιούχων! ...


Στον καταχρεωμένο ΟΣΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει ένα νέο επίδομα θέσης διοίκησης για όλους τους προϊσταμένους και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη του ομίλου. Η αύξηση φτάνει ως και 25% του μισθού.

Σύμφωνα με ... έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο κατάλογος της αύξησης έχει ως εξής:
Προιστάμενος διεύθυνσης ως 25%
Προιστάμενος Υπηρεσίας ως 20%
Προιστάμενος Τμήματος ως 15%
Προιστάμενος Τομέα ως 10%
Προιστάμενος Ομάδας ως 3%

Το φαγοπότι ωστόσο συνεχίζεται και σε άλλες ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίας. Με τα αντίτυπα των αποφάσεων που δημοσιεύει το Έθνος αποκαλύπτεται ότι:

Το ποσό των 45.965 ευρω διέθεσε η ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου. Το ποσό δίνεται για κάποια εκδήλωση για το .... σχολικό έτος 2009 -10.

Εξεταστικό επίδομα – συνολικού ποσού 50.000 ευρώ περίπου - που όθηκε για τη συμμετοχή των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών συνεχίζει να δίνεται. Πρόκειται για επίδομα που έπαιρναν όλοι οι εργαζόμενοι στο υπ. Παιδείας και χωρίς να εμπλέκονται στις εξετάσεςι. Καταργήθηκε πέρυσι ωστόσο το ξαναβλέπουμε το 2010.

Περίπου 245.000 ευρώ δίνεται από την Επιτροπή Χορήγησης Εντόκων Δανείων της ΕΥΔΑΠ στους εργαζόμενους. Τα επιτόκια είνια τρεις φορές χαμηλότερα από της αγοράς.

Χαμηλότοκα δάνεια δίνονται με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ σε όλο το προσωπικό εφαρμόζοντας στην ουσία μια επιδοματική πολιτική σε εποχή που θεωρείται ότι καταργούνται τα επιδόματα και οι φοροαπαλλαγές. Τα δάνεια είναι με επιτόκιο 1%.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: