30.4.11

Καρέ-καρέ οι τελευταίες κινήσεις του Γ.Μεστροπιάν...


Τίποτα δεν «πρόδιδε» την τραγική κατάληξη για το Γιάννη Μεστροπιάν σύμφωνα με το βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο κατάστημα του αυτόχειρα στην κεντρική Λαχαναγορά.

Η αστυνομία εξέτασε καρέ καρέ το ... βίντεο αναζητώντας κάποιο στοιχείο που θα οδηγούσε, ενδεχομένως, στα αίτια της πράξης του 40χρονου άνδρα.

Ο 40χρονος κάθεται στο γραφείο του. Ξαφνικά σηκώνεται και κατευθύνεται στο υπόγειο του μαγαζιού. Τίποτα δε μαρτυρά τη συνέχεια… Δεν έδειχνε αναστατωμένος, δεν έκανε σπασμωδικές κινήσεις με τα χέρια του. Δείχνει σαν να κατεβαίνει στο υπόγειο για κάποια εκκρεμότητα και εντός ολίγων λεπτών θα επιστρέψει.

Για τον Γιάννη Μεστροπιάν όμως ο χρόνος «πάγωσε» για πάντα γύρω στις 11.15 το πρωί της Τετάρτης.

Λίγο νωρίτερα, στις 10.55, η κάμερα τον δείχνει να συζητά κανονικά με τον πατέρα του.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία συνιστούν «αίνιγμα» για τους αστυνομικούς που διενεργούν την προανάκριση.

Ωστόσο τα, μέχρι στιγμής, στοιχεία συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε - τα οποία ωστόσο δεν ήταν ανυπέρβλητα - σε συνδυασμό με τον υπερήφανο και ευαίσθητο χαρακτήρα του, τον οδήγησαν στην απόφαση της αυτοκτονίας.

Εκτιμούν ότι στο μυαλό του έγινε ένα «κλικ» και έδωσε τέλος στη ζωή του δίχως δεύτερη σκέψη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ενδελεχής έρευνα που έχει γίνει με επίκεντρο το κινητό τηλέφωνο του 40χρονου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι τηλεφωνικές επαφές που προηγήθηκαν του τραγικού συμβάντος ήταν «αθώες» ενώ δεν εντοπίστηκαν μηνύματα που να παραπέμπουν σε κάτι ύποπτο ή ανησυχητικό.

Κατάθεση κλήθηκε να δώσει και το πρόσωπο με το οποίο ο Γιάννης Μεστροπιάν είχε την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους πρόκειται για μία φίλη του 40χρονου, η οποία εργάζεται σε τράπεζα, ωστόσο το περιεχόμενο της συνομιλίας τους δεν επικεντρώθηκε στις οικονομικές συναλλαγές του 40χρονου ή στο θέμα κάποιων οφειλών που είχε.

Ήταν μία φιλική συζήτηση και μάλιστα κανόνιζαν να πιουν καφέ την επομένη.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει περισσότερα από δεκαπέντε πρόσωπα του οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του Γ. Μεστροπιάν.
cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: