20.4.11

«Λαυράκια» από ελέγχους στο ΙΚΑ!...


«Λαυράκια» έχουν βγάλει οι μέχρι στιγμής έλεγχοι στις συντάξεις του IKA!

Όπως ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών Ν. Νικολόπουλου, Θ. Καραόγλου και Α. Καριπίδη, οι μέχρι στιγμής έλεγχοι του ΙΚΑ έχουν εντοπίσει 244 συνταξιούχους που έπαιρναν σύνταξη από τον... Άγιο Πέτρο!

Πρόκειται για περιπτώσεις εξαπάτησης του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων του από συνδικαιούχους σε λογαριασμούς συντάξεων του ΙΚΑ, οι οποίοι ακόµη και για χρόνια µετά τον θάνατο των δικαιούχων συνέχιζαν να εισπράττουν τις συντάξεις τους με αποτέλεσμα να ζηµιώνεται το ΙΚΑ µε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουµάνης, οι υπηρεσίες του Ιδρύµατος έχουν αρχίσει να πραγµατοποιούν το τελευταίο διάστηµα συστηµατικούς ελέγχους στα αρχεία των συνταξιούχων του ΙΚΑ αρχίζοντας από όσους έχουν γεννηθεί… προ του 1922!

Μετά την αποκάλυψη του θέματος, το ΙΚΑ απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων που είχαν δοθεί αλλά σε 13 περιπτώσεις υπήρξε άρνηση επιστροφής των ποσών!

Χιλιάδες οι αναπηρικές συντάξεις «μαϊμού»!

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι έλεγχοι στις αναπηρικές συντάξεις όπου γίνεται «μεγάλο φαγοπότι».

Με τους δικαιούχους αναπηρικών συντάξεων να υπολογίζονται σε πάνω από 350.000, εκτιμάται ότι ο έλεγχος του υπουργείου θα φέρει στο φως περισσότερες από 50.000 «μαϊμού»-συντάξεις που κοστίζουν κάθε μήνα εκ. ευρώ στα ταμεία του οργανισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: