26.4.11

Αρχίζουν οι απολογίες στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης...


Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι απολογίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς ο ανακριτής έχει ολοκληρώσει την σύνταξη των κατηγορητηρίων και από την επόμενη Δευτέρα θα αρχίσει να αποστέλλει κλήσεις προς τους εμπλεκόμενους για να απολογηθούν.

Στο μεταξύ, σοβαρός είναι ο... κίνδυνος παραγραφής για πολλούς από τους κατηγορούμενους λόγω παρέλευσης πενταετίας, για τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται πως εκτός του βασικού κατηγορουμένου Παναγιώτη Σαξώνη, στους 26 σε βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, περιλαμβάνονται ο πρώην δήμαρχος, Β. Παπαγεωργόπουλος, ο τέως γ.γ του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι οικονομικών, Τσουρέκας, Ζορπίδης, Γερογιάννης και Αθανάσαρος καθώς και διευθυντικά στελέχη και υπάλληλοι του δήμου.

Παράλληλα, στις 17 Μαΐου συμπληρώνεται το 18μηνο της προφυλάκισής του Παναγιώτη Σαξώνη, ενώ δεν αποκλείεται να αποφυλακιστεί. Η τύχη του θα κριθεί στις 3 Μαΐου καθώς τότε θα εμφανιστεί ενώπιον του συμβουλίου πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφασίσει εάν θα παρατείνει ή όχι την προφυλάκισή του.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: