16.4.11

Νέα εμπλοκή Τσοχατζόπουλου στο σκάνδαλο των υποβρυχίων...


Το όνομα του πρώην υπουργού Εθν. Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκεται και πάλι στην υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό “DerSpiegel”. Στο τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, δημοσιεύεται το κατηγορητήριο εναντίον δύο πρώην στελεχών της γερμανικής εταιρίας Ferrostaal, από την οποία η χώρα μας αγόρασε τα υποβρύχια. Τα στελέχη αυτά παραπέμπονται σε... δίκη, αφού σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί, διαχειρίζονταν τις μαύρες πληρωμές της εταιρίας, μεταξύ άλλων και για τα 4 ελληνικά υποβρύχια τύπου 214.
Στο κατηγορητήριο γίνεται σαφής αναφορά στο όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητείας του οποίου παραγγέλθηκαν τα τρία πρώτα υποβρύχια, με δυνατότητα και για τέταρτο (που τελικά παραγγέλθηκε αργότερα, επί θητείας του διαδόχου του στο υπουργείο Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου).

Η συγκεκριμένη αναφορά δίνει νέα διάσταση στο πολιτικό θέμα που έχει εγερθεί, καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται σε Επιτροπή Προκαταρκτικής Έρευνας της Βουλής, για την υπόθεση των υποβρυχίων και μάλιστα για αδικήματα που σχετίζονται με μαύρο πολιτικό χρήμα.

Το περιοδικό ζήτησε και σχόλιο από τον ίδιο τον κ. Τσοχατζόπουλο για το όλο θέμα και ο πρώην υπουργός απάντησε ότι ουδέποτε ωφελήθηκε προσωπικά ή έλαβε οποιαδήποτε ανταλλάγματα για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.

Τέλος, το “Spiegel” στο δημοσίευμά του προαναγγέλλει και την αποκάλυψη συγκεκριμένων ονομάτων Ελλήνων κρατικών λειτουργών που «λαδώθηκαν» από την Ferrostaal, ώστε να ευοδωθεί η υπόθεση της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: