16.4.11

"Οπλίζουν" οι συνδικαλιστές κατά της κυβέρνησης...


Το όπλο τους παίρνουν οι συνδικαλιστές κατά των αποκρατικοποιήσεων και προετοιμάζονται για νέα πολεμική με την κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστές σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και άλλες ΔΕΚΟ βρίσκονται ήδη σε αναβρασμό, προετοιμάζοντας την «απάντησή» τους. Στη σκληρή γραμμή που είχαν προαναγγείλει ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα αναμένεται να ... κινηθούν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ήδη από χθες το βράδυ ο επικεφαλής του συνδικάτου, κ. Νίκος Φωτόπουλος έχοντας πληροφορηθεί το περιεχόμενο των δηλώσεων του πρωθυπουργού είχε επικοινωνήσει με sms με βουλευτές του κινήματος ζητώντας να αντισταθούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Αναμένεται θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, με σκληρές απαντήσεις. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση των παρατάξεων και αναμένεται η έκδοση παραταξιακών ανακοινώσεων, ενώ Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ. Πηγές των συνδικαλιστών δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν, ότι δε θα γίνει πράξη η πρόθεση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ υπενθυμίζουν ότι προεκλογικά είχε τεθεί ως κόκκινη γραμμή το ποσοστό 51% του δημοσίου. Δηλώνουν δε έτοιμες να ξεδιπλώσουν ένα πρόγραμμα που θα καταστήσει αδύνατη την εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

«Άλλα έλεγε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, άλλα τώρα που είναι κυβέρνηση» δήλωσε στο Capital.gr ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, κ. Παναγιώτης Κούτρας μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για πώληση επιπλέον πακέτου 10% στην Deutsche Telekom.

Ο κ. Κούτρας ανέφερε ότι μια τέτοια κίνηση δεν δικαιολογείται ούτε εθνικά, ούτε οικονομικά, ιδιαίτερα με την πορεία που έχει το Χρηματιστήριο και προανήγγειλε ότι η ΟΜΕ-ΟΤΕ θα «αντιδράσει όπως ξέρει και κάνει πάντα και με όποιο τρόπο μπορεί». Μάλιστα χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την εξέλιξη των πραγμάτων.

Στον ΟΣΕ οι συνδικαλιστές είναι αντίθετοι σε κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με παραχώρηση του μάνατζμεντ, υποστηρίζοντας ότι θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του οργανισμού.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: