8.4.11

Χατζηνικολάου και ΣΙΑ...



Γράφει ο Λυσίμαχος
Ένα πρωί την ώρα που τον κατέβαζε ο οδηγός του στο σταθμό, οι εθνικοαπελευθερωτικές κραυγές και τα ταμπούρλα που τις συνόδευαν , του Τράγκα, του τσίτωσαν τα νεύρα που ήταν ήδη ταλαιπωρημένα λόγω της περιπέτειας του ΑΛΤΕΡ . Έκλεισε το ραδιόφωνο και... έβαλε ένα cd της Καθημερινής με τραγούδια του Χατζιδάκι σε στίχους Νίκου Γκάτσου.
Χαλάρωσε. Την ώρα που άναβε το πράσινο στο φανάρι της Ερυθραίας άρχισε να παίζει το τραγούδι "το Δεσποινάκι".
Τραγουδούσε ο Μπιθικώτσης - μεγάλη συμπάθεια του μπαμπά του - και η Βουγιουκλάκη της οποίας κλασσικός όπως ήταν πάντα- εικονογραφημένος έγινε αργότερα- είχε πάρει μια συνέντευξη την εποχή που όλοι οι φερέλπιδες νεοσσοί της δημοσιογραφίας το θεωρούσαν μεγάλο επίτευγμα.
Τη στιγμή που η εθνική σταρ έλεγε "έχω περίπτερο στα Σούρμενα δικό μου, έχω και κτήμα πατρικό στη Λιβαδειά" είπε στο σοφέρ να χαμηλώσει τον ήχο και πάτησε στο κινητό το όνομα "Μπάρλας".
- Μάλιστα κύριε
- Δεν μου λες η Κοσιώνη δεν έχει ένα πατρικό κτήμα?
- Μάλιστα κύριε
- Που το χει στη Λιβαδειά?
- Όχι κύριε στα Μελίσσια
- Α, μπράβο. Για κανε ρεπορτάζ
- Μάλιστα κύριε.
Έτσι, αγνά και άδολα γεννήθηκε η ιδέα να παρουσιάσουν, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ο κόσμος πεινάει, τη πολυτελή μεζονέτα - που ακόμη βρίσκεται στα τούβλα- της κυρίας Κοσιώνη. Στο ρεπορτάζ ο - κατά το "απεσταλμένος "- εντεταλμένος ρεπόρτερ δεν παρέλειψε να βάλει μια φωτογραφία της Πειραϊκής και να γράψει στη λεζάντα : κάπου εδώ είναι το πολυτελές διαμέρισμα της Σία Κοσιώνη με θέα όλο το Σαρωνικό. Από εδώ θα φύγει , για να εγκατασταθεί στη πολυτελή μεζονέτα των βορείων προαστίων.
Η μεζονέτα της Κοσιώνη και οι ψαλμοί του μακαριστού Χριστόδουλου είναι τα μεγάλα ατού της αληθινής εφημερίδας.
ΛΥΣ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: