12.4.11

Ο τορπιλιστής των μεταναστών και ο φιλάνθρωπος Καβαλιέρε...


Του Κοσμά Βίδου

* Τελικά, όλα από την καλή του την καρδιά τα έπαθε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το αποκάλυψε ο ίδιος στον Τύπο όταν αναφερόμενος στο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη νεαρά Ρούμπι είπε: «Η κοπέλα μού διηγήθηκε μια ιστορία γεμάτη πόνο και με συγκίνησε. Τη βοήθησα δίνοντάς της τη ... δυνατότητα να ανοίξει κέντρο αισθητικής μαζί με μια φίλη της. Για να ξεκινήσει έπρεπε να αγοράσει ένα μηχάνημα λέιζερ για αποτρίχωση, το οποίο είχα την εντύπωση ότι κόστιζε 45.000 ευρώ. Εκείνη μου είπε ότι κόστιζε 60.000 ευρώ και εγώ έδωσα αμέσως εντολή να της δοθεί το ακριβές ποσό, ώστε να μην είναι αναγκασμένη να εκπορνεύεται». Δεν μπορείτε να πείτε, τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν στις μέρες μας!

* Να όμως που η σέξι Ρούμπι αντί να κάνει χαλάουα στους πελάτες τού ινστιτούτου της, την κάνει τώρα με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο στη δημόσια εικόνα του Καβαλιέρε. Η αχάριστη!

* Στρατοδικείο της Αιγύπτου καταδίκασε μπλόγκερ σε φυλάκιση τριών ετών επειδή τόλμησε να επικρίνει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Ετσι, για να μην ξεχνάμε ποιοι κάνουν κουμάντο στη… δημοκρατική πατρίδα των Φαραώ.

* Την ίδια στιγμή όμως ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και οι γιοι του μπορεί ακόμα και να συλληφθούν αν δεν παρουσιαστούν στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της έρευνας για φαινόμενα διαφθοράς και για αστυνομική βία σε βάρος αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Μετά τις πρόσφατες ταραχές κάτι φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο…

* Κρίση ξε-κρίση, οι πολύτιμοι λίθοι και τα πολύτιμα πετρώματα πάντοτε πουλάνε. Εκτός λοιπόν από τα διαμάντια και ο χρυσός είναι παντοτινός, αξία κλασική: Η τιμή του μάλιστα έκανε νέο ρεκόρ για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση των χρηματιστηρίων εμπορευμάτων, λόγω της νέας υποχώρησης της ισοτιμίας του δολαρίου, φτάνοντας ως και τα 1.476,21 δολάρια!

* Και μία από τις πιο σουρεαλιστικές ειδήσεις των ημερών: Οι ιαπωνικές αρχές κάνουν έκκληση προς τα διεθνή ΜΜΕ να καλύπτουν το καταστρεπτικό ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα πιο ψύχραιμα. Επειδή, λένε, η μέχρι σήμερα προβολή των γεγονότων είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι εξαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της χώρας, καθώς επίσης και να μειωθεί η τουριστική κίνηση. Μήπως να τους ζητήσουμε και συγγνώμη; Να τους ευχαριστήσουμε για τη ραδιενέργεια που μας στέλνουν; Και να προτιμήσουμε για τις ημέρες του Πάσχα ένα ταξιδάκι ως τη φιλόξενη Φουκουσίμα;

***

Κύριε διευθυντά.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, οραματιζόμενος τις ημέρες που θα κληθεί να μας κυβερνήσει, δήλωσε ότι τότε όποιο πλοίο με παράνομους μετανάστες θα πλέει στα εθνικά ύδατα θα στέλνεται με συνοπτικές διαδικασίες στον πάτο. Βαθύτατα σοκαρισμένη από την ωμότητά του, εύχομαι να μη… γοήτευσε πολλούς με την αποτρόπαια υπόσχεσή του. Σε μια εποχή που στα μάτια των συμμάχων μας έχουμε χάσει κάθε αξιοπιστία και αξιοπρέπεια, ας διατηρήσουμε τουλάχιστον την ανθρωπιά μας. Οσο για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης, υπάρχουν πάντα πιο πολιτισμένοι (και συνάμα αποτελεσματικοί) τρόποι για να αντιμετωπιστεί από το να εκτοξεύουμε τορπίλες ή (εν προκειμένω) λαϊκίστικες κορόνες.

Μετά τιμής,
Πανδώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: