28.4.11

Άκης: «Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από εμένα»...


Για ένα υπαρκτό σκάνδαλο, στο οποίο ωστόσο δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του, μίλησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας για την υπόθεση των υποβρυχίων. «Δεν κρύφτηκα και κανένας άλλος δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από εμένα», είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Σημείωσε ότι όλες οι αποφάσεις για τα... εξοπλιστικά προγράμματα περνούν από τα προβλεπόμενα από το νόμο θεσμικά όργανα και καταλήγουν στο ΚΥΣΕΑ, το οποίο και παίρνει την τελική απόφαση.

Υποστήριξε ότι πίσω από την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση βρίσκονται οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι και συμφέροντα στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών. Επανέλαβε τη θέση ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ "οδηγήθηκε από κάποιους" σε μία πολιτικά, ηθικά και νομικά απαράδεκτη ενέργεια, με σκοπό να στηθεί ένα "Κολοσσαίο" για "την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων "και την απόκρυψη της αλήθειας.

"Όσοι νόμιζαν ότι θα κατασκευάσουν 'βολικό ένοχο' έκαναν λάθος", είπε.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να κάνει αποκαλύψεις και να "κάψει κόσμο", όπως φημολογείται, γιατί "απλούστατα" δεν έχει να κάνει.

Ορμώμενος από το γεγονός ότι η πρόταση της συμπολίτευσης για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής περιορίζεται μόνο στην περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός, δήλωσε ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν τη βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. "Αλήθεια με άτοκες δόσεις δεν υπάρχει", είπε.

Υπερασπίστηκε την απόφαση για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, λέγοντας ότι υπηρέτησε την εθνική στρατηγική για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τη διάσωση των ελληνικών ναυπηγείων και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στο αξιόμαχο των υποβρυχίων διερωτήθηκε "αν ήταν άχρηστα γιατί τα υλοποίησαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις;"

Προανήγγειλε την κατάθεση και νέας αγωγής εις βάρος του γερμανικού περιοδικού Spiegel, για όσα έχει γράψει για την υπόθεση, την ερχόμενη εβδομάδα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: